Nenechte si ujít v týdnu od 4. do 10. srpna 2014

Nenechte si ujít
První srpnový týden přicházíme s literárními akcemi, které proběhnou nebo již probíhají na nejrůznějších místech naší republiky. Tentokrát vás pozveme do Mělníku, Ústí nad Orlicí a do Prahy.

V rámci třetího ročníku Mělnického kulturního léta 2014 máme pro vás tip na akci, která proběhne v úterý 5. srpna od 9 hodin v parku před kulturním domem. Těšit se můžete na jarmark knih, minivýstavu výrobků z knihovní dílničky i na čtení při odpolední siestě. Předpokládaný konec akce je v 17 hodin.

Ve středu 6. srpna zveme srdečně všechny děti do Ústí nad Orlicí. V místní knihovně se bude předčítat a tvořit. Děti si poslechnou čtení z knihy čtení z  knihy O vlkovi se sklerózou, kterou napsala Stanislava Reschová a která obsahuje samé popletené pohádky. Pokud je pro vás Ústí nad Orlicí příliš daleko, pak si můžete knihu zakoupit nebo vypůjčit a vykouzlit dětem úsměv na tváři sami. Tuto publikaci vydalo letos nakladatelství Mladá fronta. Rozhodne-li se přijít, pak je pro vás důležitá informace, že akce začne v 10 hodin.

Již od 2. dubna se koná v pražském letohrádku Hvězda rozsáhlá monografická výstava nazvaná Kdo jsem. Bohumil Hrabal: spisovatel – Čech – Středoevropan. V rámci expozice je zachycen zrod tohoto spisovatele v prostředí pražské periférie, následuje autorův život a jeho úzké vazby na domácí literární tradici. Výstava se koná u příležitosti letošního 100. výročí autorova narození. Potrvá až do 31. srpna. Na našich stránkách si můžete o Bohumilu Hrabalovi přečíst medailon. Zajímavý pohled na život tohoto slavného velikána je zachycen v knize s názvem V rajské zahradě trpkých plodů s podtitulem O životě a díle Bohumila Hrabala. Autorkou je Monika Zgustová a knihu napsala ještě za života spisovatele. Tuto publikaci vydalo nakladatelství Odeon již ve třetím doplněném vydání a přiblížili jsme vám ji v naší recenzi. Jedním z nejznámějších titulů je Hrabalova novela Příliš hlučná samota. Také o ní si můžete na našich stránkách přečíst recenzi.

Minulý měsíc by uběhlo devadesát let od chvíle, kdy se narodil známý kreslíř, karikaturista, ilustrátor a humorista Jiří Winter Neprakta. Muzeum Středních Brd u Rokycan bude pořádat výstavu tohoto umělce. Vernisáž výstavy se uskuteční v sobotu 9. srpna ve 14 hodin ve Výstavní síni muzea. Pokud vás zajímají informace o životě a díle Jiřího Wintera Neprakty, můžete si přečíst náš medailon.

Pokud jste si nevybrali, můžete nahlédnout do našeho Kalendáře akcí, v němž je uvedeno mnoho dalších pozvánek.

Doporučení:
Share

Napsat komentář