Mrazení v zádech přichází ze Švédska!

svedsko
Jedete na dovolenou a nevíte, jakou knihu přibalit do kufru? Pojďte se dnes s námi podívat na několik knih ze severu, při kterých vás v horkých dnech zaručeně zamrazí.

Učedník je druhou knihou ze série o policejním psychologovi a sebestředném sukničkáři Sebastianu Bergmanovi. Dva brilantní intelekty rozehrávají souboj na život a na smrt. Skvělou detektivku Hanse Rosenfeldta a Michaela Hjortha vydalo nakladatelství Host.

Učedník

Sebastian Bergman znovu objevil smysl svého života. Zjistil totiž, že má dospělou dceru Vanju. Poprvé od chvíle, kdy mu tsunami vzala jeho ženu Lily a dceru Sabine, cítí, že má důvod žít. Jeho situace je však složitá – Vanja je jednou z nejlepších policistek v zemi, pracuje v celostátní komisi pro vyšetřování vražd, kde on sám dřív působil, a Sebastiana Bergmana z duše nenávidí. Ten proto řeší dilema: má dceři říct, že je její biologický otec, nebo si to má navždy nechat pro sebe? Sebastian Vanju týdny zpovzdálí sleduje, ale pak si uvědomí, že jediná možnost, jak se jí přiblížit, je stát se znovu součástí vyšetřovacího týmu. Jako nepopiratelný odborník na Hindeho se Sebastian navzdory osobním nevraživostem do týmu vrací.

Když taxík chvíli před půl osmou večer odbočil do Tollénovy ulice, měl Richard Granlund pocit, že ten den už o moc horší být nemůže. Čtyři dny v Mnichově a okolí. Obchodní cesta. Němci pracují v červenci víceméně jako obvykle. Schůzky se zákazníky měl od rána do večera. Továrny, zasedací místnosti a nekonečná řada šálků kávy.

Pokračujte v četbě ukázky z knihy!

Autor: Hanse Rosenfeldt a Michael Hjorth

Překlad: Petra Hesová
Počet stran: 544
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Učedník, třeba v našem článku!

——————————————————

Kateřina Janouchová je švédskou autorkou, která se narodila v Československu. Její strhující rodinný thriller Nalezenec vykresluje situaci manželů Lundových, kteří si procházejí manželskou krizí. Jaké škody může taková krize způsobit? Knihu, která balancuje na tenkém ledě rodinných vztahů, vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Nalezenec

Léto je v plném proudu, rodina Lundových se vzpamatovává z přestálé krize a zdá se, že se život vrací do starých kolejí. Jednoho dne však Cecilie zjistí, že je znovu těhotná. Ví, že by se měla radovat, místo toho ji však trápí pochybnosti. Zvládnou vůbec s Johnem ještě další dítě? Je rozumné to zkoušet tak krátce poté, co se jejich manželství málem rozpadlo? Jak na tu novinu zareaguje zbytek rodiny? Navíc stále nedokáže pustit z hlavy jistého sympatického policistu, kterému zřejmě ani ona není tak docela lhostejná. A aby problémů nebylo málo, najde Cecilie během jedné služby na porodním oddělení na zemi před vchodem ležet opuštěné miminko, k němuž se nikdo nehlásí…

Miminko nesmí prochladnout. Opakovala si ta slova jako nějakou mantru a snažila se tak udržet si odstup od svých pocitů. Ocitla se poprvé tváři v tvář svému životu a vidí ho takový, jaký skutečně je. Nejradši by všechno prostě nechala za sebou. Porodní bolesti, bezmoc.
Dítě představuje problém z hlediska minulosti i budoucnosti. Tolik bolesti a žalu! Tolik strachu. A tak obrovský pocit viny.
Ale když to malé zmizí, bude možná schopná jít dál. Stát se novým člověkem. Může se pokusit zapomenout.

Pokračujte v četbě ukázky z knihy!

Autorka: Kateřina Janouchová

Překlad: Lucie Lohnová
Počet stran: 350
Vazba: pevná bez přebalu

Přečtěte si více informací o knize Nalezenec

——————————————————

Je začátek května a otec s dětmi při procházce lesem narazí na značně zohavené ženské tělo. Děsivé, že? Takto začíná krimi román Páté roční období autora Monse Kallentofta, ve kterém se inspektorka Malin Forsová vydá za nebezpečnou minulostí nalezené ženy. Knihu vydalo nakladatelství Host.

Páté roční období

Inspektorka Malin Forsová si okamžitě dá vraždu do souvislostí s případem Marie Murvallové, mladé ženy, která byla před několika lety nalezena vlese znásilněná a brutálně zbitá. Oněmělá Marie poté skončila v psychiatrické léčebně, kde vtichosti přežívá pohroužena do svého traumatu. Malin se shodou okolností setká s lékařkou z jiné léčebny a ta jí řekne o podobném případu. Postupně vychází najevo, že Marie je jen malou součástí velké skládanky. Ale co může být tak strašné, že to nelze vyjádřit slovy? Malin posedlá hledáním pravdy o hrůzách Mariiny minulosti je odhodlaná přijít případu na kloub bez ohledu na to, kam až ji může zavést.

Nechápu proč.
Tělo mám v jednom ohni, zjizvené stovkami ran.
Klopýtám lesem.
Hořící chlad a ledová bolest.
To jsem já.
Stala jsem se bolestí.
Co následuje po ní?
Stromy jako tisícihlavé saně, sápou se po mně, chtějí mě roztrhat na kusy, uštknout svou jedovatou krví. Po stehně mi leze stonožka. Plazí se stále výš, proniká až dovnitř, rozpíná ve mě svá ďábelská chapadla.
Křičím.
Tak takhle vypadá konec?

Pokračujte v četbě ukázky z knihy!

Autor: Mons Kallentoft

Překlad: Luisa Robovská
Počet stran: 456
Vazba: vázaná

Přečtěte si více informací o knize Páté roční období a nepřehlédněte také naši recenzi a článek!

Do 29. července máte možnost knihu vyhrát v naší soutěži!


Která z těchto knih vás zaujala nejvíce? Napište nám!

Některé z těchto knih a mnohé další můžete vydražit
našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNalezenec
Švédský rodinný thriller

Janouchová, Kateřina

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeUčedník

Hjorth, Michael - Rosenfeldt, Hans

Host, 2014

zobrazit info o knizePáté roční období

Kallentoft, Mons

Host, 2014

Napsat komentář