Zahrajte si o napínavou detektivku

PateRocniObdobi
Inspektorka Malin Forsová se pouští do dalšího vyšetřování. Po ohledání zmrzačeného ženského těla, které bylo nalezeno v lese, narazí na podobné případy a začíná tak být zjevné, že za hrůznými činy pravděpodobně stojí jeden a ten samý vrah.

Případ Marie Murvallové byl jen začátek

Je začátek května a otec s dětmi při procházce lesem narazí na značně zohavené ženské tělo. Mrtvola je děsivě zachovalá a pokrytá zřetelnými stopami po mučení.
Inspektorka Malin Forsová si okamžitě dá vraždu do souvislostí s případem Marie Murvallové, mladé ženy, která byla před několika lety nalezena v lese znásilněná a brutálně zbitá. Oněmělá Marie poté skončila v psychiatrické léčebně, kde v tichosti přežívá pohroužena do svého traumatu. Malin se shodou okolností setká s lékařkou z jiné léčebny a ta jí řekne o podobném případu. Postupně vychází najevo, že Marie je jen malou součástí velké skládanky. Ale co může být tak strašné, že to nelze vyjádřit slovy?
Malin posedlá hledáním pravdy o hrůzách Mariiny minulosti je odhodlaná přijít případu na kloub bez ohledu na to, kam až ji může zavést.

 

Nepřehlédněte recenzi knihy Páté roční období!

 

Páté roční období

Autor: Mons Kallentoft

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Luisa Robovská
Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Vydáno: 5/2014
ISBN: 978-80-7294-787-4

Přečtěte si více o knize Páté roční období, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Nezapomeňte si také prolistovat ukázku a přečíst si náš článek o tomto románu.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka

Choulím se na posteli v rohu pokoje ve vadstenské nemocnici.
Nebo vlastně v blázinci.
Bílé pláště.
Nikdo neví, jestli vůbec patřím do jejich světa, zda slyším, co mi říkají, chápu, co se mi stalo, a pamatuju si, jak mě znásilnil les.
Pamatuju si všechno.
S jejich životem jsem ale skončila. Není cesty zpět.
Už nevládnu řečí slov.
Neexistuju.
Alespoň podle lékařů, zdravotních sester, mých bratrů a Malin Forsové, která za mnou čas od času zajde a snaží se mě přimět k odpovědím na otázky, ačkoli ani neví, jestli jim rozumím.
Nechci existovat.
Když zaniknu, zanikne i zlo. Není-li zlo, nemohlo se nic zlého stát. A pokud se nic zlého nestalo, zlo neexistuje. Za okny je léto nebo možná jaro. Nebo snad předjaří? (str. 12)

 

Vyhrajte knihu Páté roční období

Pátý případ detektivky Forsové, tvrdohlavé vyléčené alkoholičky, vám dá nahlédnout pod pokličku vyšetřování. Linköpingská policie se právě nyní pouští na stopu nebezpečného, sadistického vraha a vy máte nejvyšší čas se k nim přidat. Kniha z pera Monse Kallentofta vás strhne i v případě, že severskou krimi cíleně nevyhledáváte.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Páté roční období vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Páté roční období
probíhá od 16. července do 29. července 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 detektivky Páté roční období

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePáté roční období

Kallentoft, Mons

Host, 2014

Napsat komentář