Nenechte si ujít v týdnu od 21. do 27. července 2014

Nenechte si ujít
Ani v příštím týdnu nebude o literární akce všeho druhu nouze. Na vlastní oči můžete spatřit skotského spisovatele Petera Maye, autorka Jarmila Pospíšilová pokřtí svou novou knihu, na plovárnu v Praze naposledy přijede bibliobus Oskar, Břeclav bude napadena Lichožrouty a ve Zlíně na vás čeká výstava plná knih a map.

Velkou literární událostí je právě probíhající Měsíc autorského čtení. Autorská čtení se konají v Brně a v Ostravě. V rámci této akce se můžete přijít podívat na cenami ověnčeného skotského autora bestselleru Lewis Trilogy Petera Maye. Za první díl této trilogie, mezinárodní bestseller Skála (recenze zde), získal Peter May cenu Barry Award 2013 za nejlepší detektivku roku. Publikaci v českém překladu vydalo v témže roce nakladatelství Host. Na našich stránkách si můžete přečíst i recenzi druhého dílu této trilogie nazvaného Muž z ostrova Lewis. Nejnovějším dílem Petera Maye je publikace Entry Island, vydaná v lednu 2014. Patříte-li mezi fanoušky Petera Maye, máte nyní jedinečnou šanci spatřit ho na vlastní oči a třeba mu i položit nějakou otázku. Z některé ze svých knih bude číst v Brně v úterý 22. července v 19 hodin v Divadle Husa na provázku a v Ostravě ve čtvrtek 24. července v 19 hodin v Klubu Atlantik.

O prázdninách bývají besedy se spisovateli v knihovnách jen ojediněle, ta prostějovská je však výjimkou. Ve čtvrtek 24. července v 18 hodin se bude konat v Městské knihovně Prostějov křest knihy nazvané V pekle ptáci nezpívají. Autorkou je úspěšná prostějovská spisovatelka Jarmila Pospíšilová. Nový příběh patří do oblíbené edice Původní česká detektivka a vyšel v nakladatelství MOBA.

Každý pátek od 4. až do 25. července od 12 do 18 hodin se na plovárně ve Žlutých lázních Praze objevuje bibliobus Oskar se svou letní čítárnou. Čeká tu na vás mnoho zajímavých knižních novinek, komiksů, audioknih, hudebních CD, filmů a dokonce i deskové hry.

Literární akce nazvaná podle knihy Lichožrouti je připravena v rámci scénických čtení Listování v knihovně v Břeclavi na neděli 27. července od 15.30. Seznámí nejmenší posluchače s pohádkovým románem o tvorech, kteří kradou ponožky a dělají z páru „licháče“. Vtipný příběh jedné lichožroutí rodinky, starého mládence, pana Vavřince a malého nešiky, lichožrouta Hihlíka ocení hlavně děti. Autorem knihy Lichožrouti je spisovatel Pavel Šrut a ilustrátorkou Galina Miklínová.

Jelikož je doba dovolených, máme pro vás zajímavý tip na výstavu pojmenovanou Putování Zlínským krajem. Knihovna Františka Bartoše ve Zlíně pořádá výstavu knih, map a dalších dokumentů z fondu knihovny inspirujících k putování rozmanitým regionem. Až do konce prázdnin tak zde mohou nalézt inspiraci všichni cestovatelé.

Nevybrali jste si? Nevadí! Mnoho dalších pozvánek je uvedeno v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář