Nenechte si ujít v týdnu od 14. do 20. července 2014

Nenechte si ujít
Léto nabízí mnoho příjemných aktivit. Pro některé je nejoblíbenější činností návštěva koupaliště, pro jiné třeba beseda s oblíbeným autorem. V naší pravidelné nabídce literárních akcí najdete mnoho zajímavých pozvánek, stačí se jen začíst.

Čestným hostem právě probíhajícího Měsíce autorského čtení je letos Skotsko. Autorská čtení probíhají v Brně a v Ostravě. V rámci této akce se můžete přijít podívat na britského autora Grahama Mastertona proslulého svými horory. Kromě nich píše také thrillery, katastrofické romány, historické eposy a je rovněž autorem známé série instruktážních příruček o sexu. V Brně vystoupí v úterý 15. července v 19 hodin v Divadle Husa na provázku, v Ostravě pak ve čtvrtek 17. července v 19 hodin v Klubu Atlantik.

Již od 3. července probíhá v Olomouci výstava ilustrací Jiřího Fixla. Tento malíř a grafik se věnuje převážně ilustracím pro děti a mládež.  Na našich stránkách se prostřednictvím recenzí můžete s některými knihami, na nichž se Jiří Fixl podílel, seznámit. Jako příklad lze uvést knihu Dědo, ty jsi indián, jejíž autorkou je Lenka Rožnovská. Vydána byla nakladatelstvím Grada v edici Čtení pro prvňáčky. Stejné nakladatelství, tentokrát v edici Předškoláček, vydalo knihu Vlaky a vláčky. Autorem a ilustrátorem je také Jiří Fixl. Pokud si chcete prohlédnout výstavu na vlastní oči, máte ještě spoustu času. Potrvá až do 22. srpna. Shlédnout ji můžete v olomoucké knihovně na pobočce Brněnská.

Městská knihovna Ústí nad Orlicí má připraven prázdninový program pro děti. Ve středu 16. července od 10 hodin můžete přijít se svými ratolestmi na předčítání z knihy Pohádky ovčí babičky. Děti tyto pohádky, které vypráví ovčí babička při pletení své nekonečné punčochy, doslova milují.

Pro poetické duše máme pozvání na Básnický večer pražských autorů, který proběhne ve čtvrtek 17. července od 19:30 do 21 hodin v Náplavce u železničního mostu na Rašínově nábřeží v Praze. Těšit se můžete na autorská čtení předních českých básníků mladší střední generace, kteří už dosáhli na mnohá literární ocenění. Například Marie Šťastná je držitelkou Drážďanské ceny lyriky a Jonáš Hájek Ceny Jiřího Ortena.

O víkendu navštíví Prahu americký psycholog a spisovatel Dr. Alex Loyd, autor světového bestselleru Léčebný kód. Jak se v úvodu ke knize píše, metoda léčebných kódů byla Alexi Loydovi doslova vnuknuta při návratu domů ze semináře. Byla to odpověď na dvanáct let trvající hledání léku na těžké deprese jeho manželky. Tímto způsobem se zrodila zcela unikátní léčebná metoda. Jeho seminář proběhne v sobotu 18. července a v neděli 19. července v Kongresové hale hotelu Hilton.

Další pozvánky najdete v našem Kalendáři akcí. Pokud máte nějaký zajímavý tip, můžete sami pozvánku do Kalendáře přidat přes tento formulář.

Doporučení:
Share

Napsat komentář