Zasoutěžte si o román o překvapivé návštěvě

NaPrvniPohled
Představte si, že sledujete doma televizi, a najednou zvonek. Kdo to může být? Pravděpodobně byste ani ve svých nejdivočejších snech nečekali, že za dveřmi najdete slavnou filmovou hvězdu. A přesto tam stojí.

Zdá se vám, že láska na první pohled je možná pouze na stránkách románů z kategorie červené knihovny? Vyvracet vám to nebudeme, naopak vám právě jeden takový román doporučíme. Ale nečekejte jen plytké fráze a předvídatelný příběh, v knize Na první pohled najdete mnohem více. Pojďte se o tom přesvědčit. Ve spolupráci s nakladatelstvím Host jsme totiž pro dva z vás právě nyní připravili možnost knihu Na první pohled vyhrát.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Na první pohled

Jako každý večer sleduje Arthur Dreyfuss svůj oblíbený seriál, když vtom někdo zaklepe na dveře. V trenkách se šmouly jde otevřít a nevěří vlastním očím: za dveřmi stojí Scarlett Johanssonová, hollywoodská hvězda, která byla v různých anketách několikrát zvolena nejkrásnější ženou světa.
On je dvacetiletý automechanik, žijící osaměle v malém vesnickém domku v Pikardii. Ona je šestadvacetiletá slavná herečka, která se ocitla v nesnázích. Zdá se, že mezi nimi leží celý vesmír, ráno se však koná zázrak: Scarlett je stále u Arthura doma!
Prostý milostný příběh? Ne tak docela, tito hrdinové mají šrámy na duši, které se nedají tak snadno vyléčit: on v dětství ztratil sestru i otce a matka propadla alkoholu a posléze šílenství. Po ní touží miliony mužů, a přesto se cítí sama. Všechny dívky by se jí chtěly podobat, a přitom netuší, jak vnější vzhled dokáže ničit život. Být redukována na pouhý objekt touhy totiž může být velmi frustrující.
Grégoire Delacourt ve svém novém románu vypráví o křehkosti rodící se lásky a o tom, jakou moc mají slova: ta, která uzdravují, i ta, která ubližují. Pod slupkou zdánlivě přeslazeného románu jako z červené knihovny se skrývá příběh o povrchnosti vnímání zevnějšku, o diktatuře krásy, o osamělosti a hledání lásky.

 

 

Autor: Grégoire Delacourt

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Eva Sládková
Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Vydáno: 5/2014
ISBN: 978-80-7491-031-9

Přečtěte si více o knize Na první pohled, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Můžete si také prolistovat ukázku, nebo si přečíst náš článek.

 

Ukázka z knihy

Pro ty, kdo neznají Ryana Goslinga: je to kanadský herec, narozený 12. listopadu 1980, jemuž přinesl celosvětovou slávu film Drive režiséra Nicolase Windinga Refna v roce 2011, tedy rok poté, co se stal tento příběh.
Ale co na tom záleží?
Toho dne, kdy začíná naše vyprávění, někdo zaklepal u Arthura Dreyfusse na dveře.
Právě se díval na seriál Rodina Sopránů (třetí řada, sedmý díl: „Strýček Junior si nechává operovat karcinom žaludku“). Nadskočil. Zavolal: „Kdo je?“ Klepání se ozvalo znovu. Tak šel otevřít. A nemohl uvěřit vlastním očím.
Před ním stála Scarlett Johanssonová. (str. 15–16)

 

Vyhrajte knihu Na první pohled

Francouzský spisovatel Grégoire Delacourt má na svém kontě již několik úspěšných knih, mezi jinými i knihu Seznam mých přání, která se stala bestsellerem. Nejnovější autorova kniha má šanci díky svému skvělému příběhu, který se mimo jiné zamýšlí nad vnímáním a diktaturou krásy, stát se také bestsellerem. Však se přesvědčte sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Na první pohled vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Na první pohled
probíhá od 9. července do 22. července 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Na první pohled

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa první pohled

Delacourt, Grégoire

Host, 2014

Zasoutěžte si o román o překvapivé návštěvě - DISKUZE

Počet reakcí: 37
  1. Old Crow napsal:

    Napadla mě taková blbůstka. Domluvme se všichni, komu vadí, že vyhrávají pořád jedni a titíž lidé, že budeme posílat své tipy až poslední den minutu před půlnocí. Tím snad nebude možné nijak manipulovat s odhady. Alespoň mě nenapadá jak. Půjde jen a jen o odhad a zkušenosti soutěžícího. Já vím, že už každý druhý spí, ale zkusme to vydržet třeba týden.

  2. godzilla napsal:

    pro Old Crow:
    já sice psal, že počty mi moc nejdou, ale těch vaších počtů od 11.7. se nějak nemohu dopočítat. Zase tak velkého analfabeta ze mě nedělejte. Patrilu tam sice nyní nevidím, ale její nick si právě pamatuji, protože se také často objevuje mezi výherci.
    Myslíte si, že ti výherci jako je Anicka59, ema1, milcal32, vrblik5, vladka5 jsou jedna a ta sama osoba? Nebo že např. ema1 má ještě účty ema2,3,4,5, a vladka5 že má třeba také účty vladka1,2,3,4,5 i vrblík a ti další podobně? Proto si myslíte, že tam mají ty čísla?

    pro patril:
    při těch vaších výpočtech jste asi také dítě štěstěny. Zajímalo by mě totiž jak zjistíte počet soutěžících před posledním tipem.

    pro vmaier:
    když se jim chce ponocovat, at si ponocují. Je to jejich volba. Co se týká aukce naprosto s vámi souhlasím. Bud knihu chci a jsme ochoten jit na určitou cenu nebo nejsem. O tom snad jsou aukce.

    • Jiří Glozar Jiří Glozar napsal:

      Jak už jsem uvedl v předchozím komentáři, Anicka59, ema1 a vrbik5 jsou prokazatelně tři různé osoby. Nyní jen dodávám, že žádné účty lišící se u Vámi jmenovaných jen číslem mezi našimi uživateli nejsou. Čísla s přezdívou používají lidé nejčastěji od chvíle, kdy si založili nějaký svůj mail účet na obecně dostupných mail serverech a jimi žádaná přezdívka už byla obsazena. Takto vytvořenou přezdívku pak často používají i při jiných příležitostech, např. při registraci na našem webu.

      • Kuba23 Kuba23 napsal:

        Pane Glozar, Vaše odpověď je sice hezká, zřejmě i pravdivá. Jen mi řekněte svůj názor, jestli Vám přijde aspoň trošku reálné, aby v každé druhé soutěži se objevilo alespoň jedno z výše psaných jmen, pokud vezmete v potaz, že do soutěže se občas zapojí i 1000 lidí a nakonec jednu ze třech knih vyhraje „profláklé jméno“, s dá se říct přesným tipem.
        Jak uvádí pravidla, do soutěže se dá tipovat jen jednou denně, takže počet lidí kteří správně odpověděli do předchozího dne před koncem, je jen číslo, které může během dalšího narůst o 50 i 200, takže se nedá ani matematicky odhadnout kolik lidí ten den přijde tipovat. To že někdo odpoví těsně před půlnocí-koncem soutěže, dle mě nerozhoduje o přesnosti tipu, nemůže totiž nikdo vědět kolik lidí do té doby odpovědělo a o kolik byl nárůst oproti dnu předtím, pokud není věštec nebo neví výsledek předem.

      • Jiří Glozar Jiří Glozar napsal:

        Dobrý den,

        jak dnes ráno upřesnila Markéta, má-li soutěžící možnost přes den průběžně sledovat, zda byl jeho tip překonán, může poměrně přesně odhadnout, kolik tipů bylo odesláno. Neudělá-li zásadní chybu, má den před skončením soutěže velmi dobrou představu o zatím zaslaném počtu tipů. Stačí tedy právě v tento den třeba i nepřesně odhadnout, kolik tipů v poslední den soutěže přibude, a pak, poslední den, zjistit, v jakém okamžiku byl jeho tip překonán. Čím lépe (z pohledu sledování, nikoliv konečného počtu) se předchozí den do celkového počtu trefil, tím později je jeho tip překonán a stačí tedy už jen přihodit relativně málo a pravděpodobnost výhry je poměrně velká. Jak už bylo několikrát zmíněno, je o to větší, oč menší počet soutěžících takto takticky postupuje a oč více soutěžících nesplnilo pravidla soutěží a například nemá vyplněn profil. Vezmeme-li tedy v úvahu celkový počet soutěžících, který není 1000, jak uvádíte, ale mezi 250 a 400, a vyloučíme všechny ty, kteří si nepřečetli pravidla, a i kdyby se umístili mezi vítězi, budou vyloučeni (těch i přes naše upozornění nebývá málo), a všechny ty, kteří tipují jen jednou nebo „střílejí naslepo“ (na 400 soutěžících připadá za 14 dnů jen cca 1200 tipů), dostáváme poměrně velmi malou skupinku pravděpodobných vítězů. Jména se tedy nutně opakují a nic podivného na tom nevidím. Věřte mi, že všechny vítěze, obzvláště pak ty, kteří vítězí opakovaně, prověřujeme a je v našem nejvlastnějším zájmu, aby naše soutěže byly vždy v duchu fair play. Nemůžeme však někoho ze soutěže vyloučit jen proto, že často vyhrává.

        A ještě trochu statistiky na závěr.
        V aktuálně vyhodnocených soutěžích bylo možné získat v 10 soutěžích celkem 32 knih.
        Těchto 32 knih vyhrálo celkem 25 různých soutěžících.
        Dva soutěžící získali po třech knihách, tři po dvou knihách, ostatních 20 soutěžících získalo po jedné knize.

        Nezbývá tedy, než popřát všem soutěžícím hodně štěstí a obzvláště pak těm zatím neúspěšným.

    • patril napsal:

      jedinou mou orientací-číslem ke kterému přičítám odhadovaný počet soutěžících za den- je poslední překonaný tip

  3. Old Crow napsal:

    vzkaz pro godzillu: od 11.7. vyhrála anicka 59 pětkrát, ema 1 sedmkrát, vrbik 5 čtyřikrát. patril tam nikde nefiguruje. není vám nápadné, že všichni výherci co vyhrávají pravidelně mají na konci číslo?

  4. patril napsal:

    moje metoda je směs matiky a intuice-zprůměruji počet dní soutěže a počet soutěžících před posledním tipem, zbytek je odhad jak populární výhra je, co je za den v týdnu a štěstí-to je můj postup u každé soutěže.

  5. godzilla napsal:

    pro patril: já mám pocit, že mezi výhercí vás také vidím často. A kromě zmiňovaných i další, které jsem tu vidával už dříve mezi výherci. Jen mám pocit, že se někde ztratila mamina, co také vyhrávala každou 2-3 knihu ještě před nedávnem. I tak by mě ty vaše výpočty zajímaly. A protože patříte mezi ty které jsou zrovna přítomní a knih jste už vyhrála dost, tak se ptám vás. Já byl na matiku totiž blbý.

  6. patril napsal:

    párkrát už jsem vyhrála, to přiznávám (jak jsem řekla ve své 1.reakci nemůžu si stěžovat), ale rozhodně ne každou druhou soutěž (těchto hráčů byste se měl zkusit zeptat, i když ti své triky asi radši nepoví:)…jak jsem řekla zkouším tipovat každý den nebo obden, vypočítávám kolik soutěžících průměrně přibude každý den a pak dám většinou číslo které mi přijde sympatické v racionálním rozmezí…někdy to vyjde, ale většinou ne:)

  7. godzilla napsal:

    pro patril: také jsem si všimnul, že patříte mezi ty velké šťastlivce. Někdo opravdu nevyhraje vůbec a vy sám jste už vyhrál min. 6 knih (jako např. Pravda vítězí, Božský hráč, Brigit J. a další) Dáte mi návod, prosím

  8. patril napsal:

    ano, zrovna jsem vám chtěla poděkovat, že jste se odvážil jako 1.vystoupit a vyslovit to, co už asi většinu soutěžících také napadlo: 2-3x to je neskutečné štěstí, víckrát je to neuvěřitelné a podezřelé

  9. Old Crow napsal:

    Pozitivní je, že se kolem těchto nepoctivců rozpoutala diskuze.

  10. patril napsal:

    no ono už jak zmiňuje pan Glozar, že tipy těchto soutěžících přicházejí pár minut před půlnocí je podezřelé….asi aby si zajistili že už nikdo další nebude soutěžit a jejich číslo na počítadle je přesné ….já taky tipuji skoro každý den, ale jak mohou vědět kolik mají tipovat, když nevědí kolik se za den zúčastnilo lidí (často poslední den soutěže to bývá jinak než v předešlé dny) a změnit tip lze jen 1x denně?!….asi nejsme ještě profesionály:)…občas je asi vytlačí z 1.místa nějaký šťastlivec a poctivec…

    • vmaier napsal:

      Je fakt zázračné, že se někdo dokáže v téměř každé druhé soutěži trefit +- 1 až 2 místa na přesný tip. Nedovedu si také představit, že někdo kvůli knížce čeká pravidelně na půlnoc. Ti lidé asi opravdu knížky bláznivě milují, když vloží tolik důvtipu a času do snahy získat zadarmo knížku. Proti nám „amatérům“, kteří prostě tipujeme ( jednou mi web ukázal, asi 3 dny před koncem, že jsem na přesném čísle…)si je asi opravdu zaslouží víc než jiní :-)
      U aukce je to jiné. Buď mi ta knížka za to stojí nebo ne a za cenu, kterou jsem ochoten zaplatit ( + doprava). To nakonec zaplatím a je to.
      Ale ty soutěže, to je fakt zajímavé…..Měli by to zkusit ve Sportce, když mají takové štěstí ;-)
      Vladimír

      • Jiří Glozar Jiří Glozar napsal:

        Dobrý den,

        je opravdu těžké někoho ze soutěže vyloučit, nebo mu dokonce zablokovat účet, jen proto, že často vyhrává. Fakt, že někdo nadprůměrně často vyhrává, je důvodem, proč se jeho postupem podrobněji zabývat, což samozřejmě děláme. Nezjistíme-li ale porušení pravidel, nemůžeme ho ze soutěže vyloučit. Tři Vámi uvedení soutěžící jsou prokazatelně ze tří různých měst a nijak spolu při tipování nespolupracují.

        Obecný návod, jak správně tipovat, už v podstatě uvedla patril. Hlasovat každý den, nejlépe pozdě večer, ideálně těsně před půlnocí (soutěže končí o půlnoci). Pokusit se vysledovat, kolik tipů je asi za jeden den odesláno. Z toho a počtu odeslaných tipů v již ukončených soutěžích se pokusit odhadnout zájem o knihu, o kterou se akutálně soutěží. Tím se zúží pásmo, v němž se s velkou pravděpodobností bude celkový počet tipů nacházet. Jen z pohledu do aktuálně zobrazených vyhodonocených soutěží je zřejmé, že u populárních titulů (např. detektivek) je pásmo pravděpodobného celkového počtu tipů ohraničeno hodnotami 1050 a 1200. Vezme-li soutěžící v úvahu průběžně odhadovaný počet každodenně zaslaných tipů a tyto odhady si pro všechny soutěže, jichž se účastní, zaznamenává, může poměrně snadno aproximovat výsledek pro aktuální soutěž.
        Z celkového počtu zaslaných tipů a jejich poměru k mnou už zmíněnému celkovému počtu soutěžících je navíc zřejmé, že takto „profesionálně“ postupuje jen poměrně velmi malá skupinka soutěžících. I ti se samozřejmě poměrně často netrefí a jejich tip je buď překonán, nebo tipuji více, než kolik je nakonec celkový počet tipů, a mezi výherce se nedostanou. Účastní se však (skoro) všech našich soutěží a není tedy divu, že právě z nich se nejčastěji etablují vítězové.

        Závěrem si ještě dovoluji dodat, že pro mnohé soutěžící je soutěžení více než jen zájmem a každodenně se účastní mnoha soutěží na mnoha internetových stránkách, a to i kdyby se soutěžilo třeba jen o balíček papírových kapesníčků (myšleno s nadsázkou). Každý máme nějakého koníčka a měli bychom být i k takto specifickým koníčkům ostatních tolerantní.

      • Keltka napsal:

        Souhlasím, někdy jsem měla přesný tip večer, poslední den aukce a stejně mě někdo „předběhl“.

  11. Old Crow napsal:

    Podvodníci by se měli ze soutěže jednou provždy vyloučit. Tím myslím všechny adresy které za poslední měsíc vyhrály 5x, to prostě normálně takto často nejde tipnout, jen podvodem. Je to sprosté vůči všem ostatním soutěžícím. Ale aspoň anicka59 a ema1 vždy nahlásí, že výhra došla v pořádku, asi abychom my ostatní záviděli.

  12. ema1 napsal:

    Dobrý den, děkuji moc za zaslání výhry Na první pohled, dorazila v pořádku.

  13. Nellinka napsal:

    Dobrý den, dnes mi přišla kniha z aukce. Byla krásně zabalena. Děkuji moc. Vnouček bude mít radost, dostane ji k narozeninám. Je moc pěkná.

  14. Old Crow napsal:

    Dobrý den, koukal jsem se na výsledky posledních soutěží a stále vyhrávají titíž lidé. Nápř. EMA1 vyhrála 4x z deseti posledních soutěží, Anicka59 5x z deseti, vrbik5 3x z deseti………. Gratuluji těmto lidem, že mají tak obrovské štěstí, protože na základě pravděpodobnosti výhry, to v praxi možné není.

    Jiří

    • patril napsal:

      mám stejný názor….ti výherci musí asi mít „počítač v hlavě“…Mě už se také podařilo párkrát výjimečně vyhrát, takže si nemám co stěžovat, ale mrzí mě to hlavně vůči ostatním soutěžícím, protože prodrat se mezi tyto „počítadla“ je téměř nemožné:(

      patril

    • Sasinka Sasinka napsal:

      Taky jsem se nad tím již pozastavovala….já ještě to štěstí neměla, ale nepozastavila bych se nad tím, kdybych si opravdu nevšimla neustále se opakujících jmen.

    • mipal napsal:

      Souhlasím, také mi to přijde velmi nepravděpodobné.

    • kocour.fous kocour.fous napsal:

      ..taky jsem na to koukala, napadá me jen možnost mít víc nicku a každý den postupne z nich zkoušet a přidávat tipy až je největší pravděpodobnost že někde mezi je to správně…já občas chodím na aukce a tam jsem si zase všimla.. no možná je to jen můj dojem..a každý se snaží koupit knihu přeci co nejlevněji..takže se přihazuje po nejmenších částkách maximálně přidám na konci větší příhoz..ale jisté jméno přihazuje „velké částky“ na začátku..takže vlastně se ani kniha nevyplatí dražit..+ poštovný.. tuto logiku teda taky nechápu..

    • Jiří Glozar Jiří Glozar napsal:

      Dobrý den,

      k tipovacím soutěžím. Počet soutěžících v jedné soutěži se často pohybuje okolo čtyř set a přesto někteří vyhrávají na první pohled až nepravděpodobně často. Nejde však o náhodu, ale o takřka profesionální přístup k soutěžím. Příhozy od těchto soutěžících přichází každý den, poslední příhoz před skončením soutěže často jen několik sekund před půlnocí. Není proto divu, že právě jejich tip bývá konečnému číslu nejblíže.

      Na prvních místech bývají i jiné nicky. Poměrně často se však stává, že si soutěžící nepřečte pravidla soutěží a některé z požadovaných podmínek nesplní. Nejčastější chybou je nevyplněný či neúplný profil. Soutěžící je proto automaticky ze soutěže vyřazen a výhra je přiznána dalším soutěžícím v pořadí.

      Občas se objeví i pokus o podvádění, který spočívá v kocourem.fousem zmíněné registraci více nicků a hlasování z nich. Takový postup je ovšem v rozporu s už zmíněnými pravidly soutěží. Už před poměrně dlouhou dobou jsme proto zavedli automatizovaný systém detekující takovéto pokusy u potenciálních výherců soutěže. Výsledkem je vyřazení podvádějícího soutěžícího ze soutěže. Pokud se pokus o podvod opakuje, jsou uživateli všechny jeho nicky zablokovány. Naším cílem jsou samozřejmě soutěže v duchu fair play.

      Co se týče příhozů zájemců o vydražení knížky v aukci, na jejich výši opravdu nemáme vliv a o motivaci těch, kteří přihazují více než minimální částku, se můžeme jen dohadovat. Možná je cílem odradit ostatní od příhozů, možná jen nemají v den ukončení aukce čas, a s předstihem proto přihodí více.

      Klub knihomolů pro vás připravujeme tak, abyste se k nám vy, naši čtenáři, rádi vraceli.

      • Keltka napsal:

        Teď jsem si to přečetla, tak to vypadá, že se netrefím. :-)

    • Keltka napsal:

      Také si myslím, že se tady nedá snad vyhrát. Trefit správné číslo…, při upozornění na překonání mého tipu jsem změnila svůj tip, i několikrát a nikdy jsem se netrefila přesně do daného čísla :-(. Tak buďto dělám něco špatně, nebo je něco špatně tady :-)).

Napsat komentář