Počátek týdne ve znamení romantiky

amor
V našich dnešních knižních tipech budeme hledat lásku. Zbrusu novou ve vdovině rouše, osvobozující v paranormální romanci, v Londýnském podsvětí devatenáctého století, ale i v současné Paříži. Máte-li chuť na různé podoby téhož, pak směle pokračujte ve čtení!

Za láskou do historie

Byla krásnou, něžnou a obdivovanou tanečnicí v Paříži, jenže se její život změnil a ona skončila v pochybném divadle na pokraji londýnského podsvětí. Knihu Hřích v barvě lilie, která vás zavede do devatenáctého století, vydalo nakladatelství Ikar.

Dveře střežili dva mohutní muži. Jednomu chybělo oko a páskou se neobtěžoval – vzhledem ke svému oblečení měl možná pocit, že by to byl až moc snobský doplněk. Druhý muž byl kromě výšky i nesmírně tlustý a tvář mu hyzdil trvalý škleb po jizvě, která ironicky protáhla koutky jeho úst do úsměvu. Místo levé ruky měl hák. kterým mával na rozloučenou dívkám, odcházejícím ve dvojicích z divadla. Na konci háku měl dva ocelové půlměsíčky.

Sylvie ode dveří sledovala, jak dveřník pomáhá Molly nastoupit do neoznačeného kočáru. Viděla záblesk punčochy nad kotníkem, slyšela její téměř plachý smích, ale pak už dívka zmizela ve voze dárce toho kouzelného vějíře.

Hřích v barvě lilie

Autorka: Julie Anne Longová
Překlad: Jana Jašová
Počet stran: 320
Vazba: vázaná

Když tajemný dopis donutí tanečnici Sylvii Lamoreuxovou na všechno v Paříží zapomenout a vydat se přes kanál La Manche, představuje si všechno možné, ale určitě ne to, že hned po vylodění doslova a do písmene přistane na klíně Toma Shaughnessyho, majitele divadla Bílá lilie. Tedy muže, který sice nepostrádá větší než malé množství šarmu, ale honosí se tak špatnou pověstí, že se mu v tomto ohledu může jen málokdo v Londýně rovnat.

Přečtěte si více o knize Hřích v barvě lilie i ukázku z ní

———————————————–

Za novou láskou s vdovou po Manhattanu

Když Claire zemře záletný manžel, má prostor i čas na změnu. S humorem a ironií líčí kniha Vdovin průvodce sexem a randěním poslední věci člověka, ale i  hledání sebe sama a nové životní lásky. Knihu vydalo nakladatelství Jota.

V podstatě jde o tohle: jeden muž náhle zemře, vdova se s někým vyspí, s láskou jsou trable, konec. No, a mezitím vdova najde smysl života. Smrt potkala toho muže nenadále, bylo to v pondělí a stalo se to v New Yorku; svítilo sluníčko, foukal příjemný větřík. Na předměstí cvrlikali ptáci, vlaky jezdily včas, pošťáci obcházeli svůj rajón. Byl pěkný den a obloha byla krásné modrá. Zaměstnanci v kancelářích se zaobírali myšlenkami na sex, tím, co bude k obědu a kdo psal ten email o smradu v kuchyňce. Den byl zralý na nějakou pohromu. Den jako dělaný na to, aby vyhlídkovému autobusu selhaly brzdy, vysoce postavený muž se zamiloval do ženy téhož věku a z bytu 4R vyvedli starší pár s želízky na rukou. Den, kdy nikdo nečeká, že sc něco stane, a právě proto se to stane. Modrá obloha může klamat. Claire Byrncová byla právě v Texasu, kde se měla sejít s mužem jménem Veejay Singh, doktorem, ale ne medicíny. Dr. Singh učil sociologii na Texaské univerzitě v Austinu a napsal knihu s názvem Proč na ňadrech nezáleží.

Vdovin průvodce sexem a randěním

Autorka: Carole Radziwillová
Překlad: Jaroslava Novotná
Počet stran: 328
Vazba: vázaná

Po smrti manžela se Claire musí znovu najít a přehodnotit celý svůj dosavadní život. Během následujícího roku začne chodit k psychologovi, navštíví vědmu a zažije několik erotických dobrodružství. Málo jí, hodně pije, chodí s hokejistou, miliardářem a hercem. Zatímco truchlí po manželovi a hledá náplň života, uvědomí si, že má příležitost získat něco mnohem většího, než doposud měla – najít sama sebe, a možná i skutečnou lásku.

Přečtěte si více o knize Vdovin průvodce sexem a randěním a prolistujte si ukázku z ní

———————————————–

Za láskou, která zlomí prokletí

Dokáže velká láska zlomit staletou kletbu? O tom se můžete přesvědčit v paranormální romanci s příznačným názvem Milenec snů. Kdo osvobodí spartského generála odsouzeného k věčnému uspokojování erotických tužeb žen? To se dozvíte v knize z nakladatelství Ikar.

Stejně jako ubohý Tantalos, i on je odsouzen věčně prahnout po ukojení, aniž by se mu ho dostalo. Prahnout po doteku té, jež ho přivolá, a poskytnout jí dokonalou rozkoš a uspokojení.
Od úplňku k úplňku s ní bude lehávat a milovat se s ní, dokud opět nebude z tohoto světa vypuzen.
Mějte se však na pozoru, neboť která jednou pocítí jeho dotek, bude jej mít navždy vrytý do paměti. Žádný jiný muž jí už nebude stačit. Neboť prostý smrtelník se nemůže rovnat muži tak krásnému. Tak vášnivému. Tak smyslnému.
Hle, prokletý.
Julian Makedonský.
Přiviň jej k prsům a zavolej jej třikrát na křídlech půlnoci, obtížená světlem úplňku. Přijde k tobě, a než se měsíc znova zakulatí, jeho tělo je ti k službám.
Jeho jediným cílem je potěšit tě a sloužit.
Vychutnat si tě.
V jeho náručí zakusíš skutečný ráj.

Milenec snů

Autorka: Sherrilyn Kenyonová
Překlad: Simona Kučerová
Počet stran: 320
Vazba: vázaná

Julian Makedonský byl neohrožený spartský generál, jenž v boji nikdy nepoznal porážku. Z nejvyššího vrcholu slávy však padl až na dno lidského utrpení a stal se otrokem lásky. Odevzdaně plní své povinnosti milence a už nedoufá, že by mohl kletbu, jež na něj byla uvržena, nějak prolomit. Jiskřička naděje mu svitne v podobě lásky, v kterou už nedoufal a kterou vlastně ani nikdy nepoznal. Grace Alexanderová v něm totiž nevidí jen pouhého otroka…

Přečtěte si více o knize Milenec snů a prolistujte si ukázku z ní.

———————————————–

Za ohnivou vášní jediného dne

Věříte v lásku na první pohled? Jenže co když se pak probudíte do nového dne okradené? Lehčí o iluze a bez růžových brýlí pak můžete číst příběh Jen jeden den, který vám ukáže, jak se s nastalou situací vypořádá studentka Allyson. Vydalo nakladatelství Yoli.

„Ne,“ odpovídám. „Nikdy jsem nikoho nemilovala.“
Servírka nám přináší palačinky. Moje je zlatohnědá, příjemně výrazné chuti po citronu a cukru. Soustředím se na ni, kousek ukrojím a rychle vložím do pusy. Rozplývá se na jazyku jako sladká teplá sněhová vločka.
„Na to jsem se neptal. Chtěl jsem vědět, jestli ses už někdy zamilovala.“
Jeho pobavený tón je jako svědění, který nemůžu poškrábat. Dívám se na něj a uvažuju, jestli vždycky každý slovo takhle analyzuje.
Odloží vidličku a nůž. „Tohle je zamilovanost.“ Nabere prstem trochu nutelly z palačinky a přenese na vnitřní stranu mého zápěstí. Hmota je horká a mazlavá a začíná mi na kůži povolovat, ale než sklouzne, Willem si olízne palec, otře jím krém a strčí si ho do pusy. Všechno se stane mžikem, jako když ještěrka slupne mouchu. „A tohle znamená milovat.“ Uchopí mě za druhé zápěstí, to s hodinkami, a posunuje pásek, až spatří, co hledal. Znovu si olízne palec. Jenomže tentokrát jím přejíždí po mém mateřském znaménku, silně, jako by je chtěl sedřít.
„Milovat je mateřský znamínko?“ vtipkuju a odtahuju ruku. Hlas se mi ale chvěje a místo, kde vlhký otisk jeho palce usychá, mě nějak pálí.
„Je to něco, co nikdy nesmažeš, i když třeba strašně moc chceš.“

Jen jeden den

Autorka: Gayle Formanová
Překlad: Květa Palowská
Počet stran: 352
Vazba: vázaná

Když americká studentka Allyson potká během svého výletu do Evropy na pouličním představení Shakespearovy hry Večer tříkrálový bezstarostného holandského herce Willéma, okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Allyson pak udělá něco, co by sama od sebe nikdy nečekala: změní všechny své plány a odjede s Willémem do Paříže. Po jediném společně stráveném dni a jedné noci se jiskra rozhoří v jasný plamen… dokud se Allyson na druhý den nevzbudí a nezjistí, že je pryč nejen její milenec, ale také její luxusní hodinky a s nimi i sen o velké lásce. Za jediný den se život mladé dívky převrátí naruby.

Přečtěte si více o knize Jen jeden den a ukázku z ní


Která z představených knih vás chytila za srdce? Kterou musíte mít? Nebo vám spojení léta a romantiky nic neříká? Podělte se s námi!

Všechny tyto knihy a mnohé další můžete vydražit
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVdovin průvodce sexem a randěním

Radziwillová, Carole

Jota, 2014

zobrazit info o knizeHřích v barvě lilie

Longová, Julie Anne

Ikar, 2014

zobrazit info o knizeMilenec snů

Kenyonová, Sherrilyn

Ikar, 2014

zobrazit info o knizeJen jeden den

Formanová, Gayle

Yoli, 2014

Napsat komentář