Obnovte svoji mysl a uzdravte duši

duse-a-mysl-perex
Některé dny bývají velmi náročné. Neuškodí proto, najít si chvilku času a dopřát mysli trochu zdravého odpočinku. S tím vám určitě pomohou knihy, které si dnes představíme.

K tomu, abyste se naučili hlubšímu vnímání, se nemusíte stát buddhisty nebo mnichy. Přečtěte si knihu Dopis z lásky autora Thich Nhat Hanha a otevřete svoji duši meditacím! Knihu vydalo nakladatelství Metafora.

Dopis z lásky

Autor téhle rozsahem nevelké, ale myšlenkami ohromné knihy, buddhistický mnich Thich Nhat Hanh se pustil do psaní dopisu. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, kdyby ovšem adresátem nebyla naše planeta. Je přesvědčen, že pokud ji budeme chápat jako něco, na čem prostě jen žijeme, a nepochopíme, že jsme její nedílnou součástí, nikdy nemůžeme dosáhnout svého plného potenciálu a uzdravení – našich životů, našich duší, i celé Země.

Existuje mnoho různých léků, ale většina z nich uleví trápením našich těl a myslí pouze dočasně. Příčinu zpravidla neléčí. Skutečným léčivým balzámem je vnímavost mysli – dbalost. Díky ní můžeme učinit konec vzájemnému odcizení a pomáhat s uzdravením sebe samým stejně jako celé planety. Jestliže se dokážeme ukotvit, dosáhnout jednoty se Zemí a chovat se k ní pozorně, bude nám ona poskytovat obživu a léčit naše mysli. Pak se nám uleví ve fyzickém i duševním strádání a my budeme zdraví na těle, mysli i duchu.

Autor: Thich Nhat Hanh

Počet stran: 96
Formát: 136 × 195
Vazba: vázaná

Přečtěte si více informací o knize Dopis z lásky

Nahlédněte také do další ukázky z knihy!

————————————————————–

Pokud chcete ve svém životě udělat víc, než jen hledat důvody, proč něco nejde, přečtěte si knihu Bez výmluv!  Knihu vydalo nakladatelství Grada.

Bez výmluv!

Ať se nám to líbí nebo ne, výmluva coby forma lži hraje v životě člověka určitou roli. Mnozí z nás však dělají velkou chybu, když začnou lži a spolu s nimi i výmluvy zneužívat, to jejich osobní rozvoj brzdí. V knize se dozvíte, jak změnit škodlivé myšlenkové stereotypy, které vám brání dosáhnout v životě úspěchu, štěstí a zdraví. Odhalíte dva nepřátele úspěchu – lenost a touhu po rychlé odměně. Najdete cesty, jak zlepšit rodinné vztahy a přátelství, jak více věcí dokončit, naučíte se být objektivní a dosahovat efektivněji svých cílů. 

Pohodlnost a lenost

„Když nemáte maso, dejte tam párek…,“ tak zní jeden z mnoha bonmotů populárního televizního kuchaře Jirky Babici. Na úsměvné hlášce je smutné to, že se takhle zjednodušujícím způsobem chováme většinou všichni, pokud jde o činnosti, které denně vykonáváme, a o rozhodnutí, jež děláme. Jdeme prostě po tom, co máme nejpříhodněji po ruce, tedy cestou nejmenššího úsilí a nejmenšího odporu, než abychom překonávali naši nepohodlnost a sháněli se po něčem lepším.

Autorka: Monika Nevolová

Počet stran: 120
Formát: 170×240
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Bez výmluv!

Nepřehlédněte také pár řádků o prokrastinaci v ukázce z knihy!

————————————————————–

Zaměřte se na svůj spirituální vývoj a přečtěte si knihu Nové terapeutické směry, ve které dvanáct odborníků popisuje techniky, které užívají ve své praxi. Knihu vydalo nakladatelství Plot.

Nové terapeutické směry

Kniha Nové terapeutické směry se zaměřuje na spirituální rozvoj člověka pomocí nejrůznějších technik – od terapií přes design až po stravu. Dvanáct autorů, bez výjimky praktikujících odborníků, popsalo metody své praxe, které vedou k fyzickému zdraví, duševní pohodě a mentálnímu klidu. Některé z metod vyvinuli sami autoři, u jiných jsou průkopníky daných technik u nás, jedno však mají společné – postupy, které používají, jim změnily nejen život, ale i pohled na svět, který chtějí učinit lepším.

Otevírání srdce a duše s pomocí Ásan

Správná praxe hathajógy vede k postupnému probouzení sedmi energetických center. S aktivací prvního silového centra, múladháračakry, dosahujeme vynikající vitality. Harmonická aktivace svádhišthánačakry posilujeme vůli a sebedůvěru. Probouzením anáhaty, srdeční čakry, získáváme schopnost neomezeně milovat a projevovat čistou, univerzální lásku. Višuddhačakra nám dává stav vnitřní čistoty a hluboké duchovní intuice.

Autoři: Jana Sýkorová a kolektiv

Počet stran: 176
Formát: 130 x 200
Vazba: pevná bez přebalu

Přečtěte si více o knize Nové terapeutické směry

Nepřehlédněte také ukázku z knihy!


Jak pečujete o svou duši? Zaujala vás některá z knih? Napište nám!

Tyto knihy a mnohé další si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDopis z lásky
Láskyplný vzkaz Matce Zemi od jejich dětí

Thich Nhat Hanh

Metafora, 2014

zobrazit info o knizeBez výmluv!
Jak vymazat AŽ, BY, ALE a KDYBY ze slovníku a realizovat to, co opravdu chceme

Nevolová, Monika

Grada, 2014

zobrazit info o knizeNové terapeutické směry

Sýkorová, Jana a kol.

Plot, 2014

Napsat komentář