Vyhrajte knihu, podle které si to uděláte sami

Delame-si-to-doma-sami-perex
Už vás nebaví složitě hledat v regálech nebo na internetu kosmetiku, která by byla přírodní? Nebo upřednostňujete bylinky při léčbě běžných nemocí? Pokud jsou vaše odpovědi kladné, je dnešní kniha přesně pro vás.

Vyrobte si doma nejen kosmetiku

Doma se dá vyrobit téměř všechno, od luxusní pěsticí kosmetiky přes léčivé extrakty k prevenci běžných neduhů až po čisticí prostředky pro domácnost, které překvapí svým jednoduchým složením a zároveň nekompromisním účinkem.
Umět si něco vyrobit sám, a nebýt tak odkázán na regály supermarketů, je povznášející pocit. Nemuset luštit drobné písmo, za kterým se na etiketách často skrývá výbava průměrné chemické laboratoře (nehledě na to, že jen málokdo z nás tuší, k čemu je většina těch sulfátů a parabenů v našem denním krému dobrá), je úlevné, nejen pro duši, ale i pro pleť. A vědět, že tím vším něco děláme nejen pro sebe, ale třeba i pro životní prostředí, jež nezatěžujeme stále novými umělohmotnými obaly, které končí v popelnicích, a při tom navíc ještě ušetříme, je prostě příjemná přidaná hodnota.

 

Děláme si to doma sami

Autorka: Alena Thomas

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 248
Vazba: brožovaná
Vydáno: 4/2014
ISBN: 978-80-7462-535-0

Přečtěte si více o knize Děláme si to doma sami, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. Nezapomeňte se také podívat na ukázku, nebo si přečíst naši reportáž o workshopu s autorkou. Zajímat by vás mohly i tipy na podobné další knihy.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

Kakaové máslo
Kakaové máslo je tuhý nažloutlý rostlinný tuk, který vzniká lisováním rozdrcených pražených kakaových bobů. Je jedním z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje antioxidanty zabraňující žluknutí a je možno jej uchovávat dva roky až pět let bez výrazné změny struktury. Díky své jemnosti, příjemné vůni a změkčující povaze je vhodnou ingrediencí k výrobě kosmetiky.

Vanilka
Vanilka má nezaměnitelné aroma, extrakt z ní dodává domácí kosmetice luxusní vůni, použít se ale dá i na vaření a pečení. Vyhnete se tím chemickým náhražkám, které s pravou vanilkou nemají nic společného.

Káva
Káva je životabudič. Uplatnění však najde i v kosmetice, kde kromě nezaměnitelné vůně plní i úlohu abrazivní složky domácích peelingů. Použijte mletou kávu, dobře ale poslouží j sedlina, která vám zbude v šálku.

 

Tinktura z květů sedmikrásek proti nachlazení

Protože zdraví přeje připraveným, přidejte do své domácí lékárny ještě tinkturu ze sedmikrásek. Sedmikráska je totiž nejen sedmkrát krásná, ale i léčivá a účinná proti nachlazení.

1 Květy vložte od sklenice a zalijte vodkou či lihem, aby byly zcela ponořené.
2 Zavřete a ponechte 14 dní luhovat. Poté sceďte.
3 Užívejte 10 kapek denně na lžíci vody.
4 Alkohol spolehlivě konzervuje, trvanlivost a skladování nemusíte řešit.

 

Vyhrajte knihu Děláme si to doma sami

Díky chytré knize si můžete doma vyrobit mnoho zaručeně bio věcí – od krémů, přes mycí gely až po uklízecí prostředky. A možná budete překvapeni, že čistí a vyživují ještě lépe, než ty chemické. Pokud jste podlehli trendu biokosmetiky a zajímáte se o to, co na sebe natíráte, je tato kniha pro vás to pravé ořechové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Děláme si to doma sami vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Děláme si to doma sami
probíhá od 27. června do 10. července 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Děláme si to doma sami

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDěláme si to doma sami

Thomas, Alena

Jota, 2014

Vyhrajte knihu, podle které si to uděláte sami - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. rebo napsal:

    Dobrý den, dnes mi dorazila kniha Děláme si to doma sami, moc za ni děkuji.
    Domáci postupy na cokoliv vypadají zajimavě, takže určitě něco otestujeme :D

  2. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dobrý den, dnes jsem dostala tuto knihu, kterou jsem zde vyhrála a moc za ni děkuji. Došla zcela v pořádku a už jen při prolistování to bude velmi užitečná kniha. A chřipka snad u nás už nebude mít šanci nás dostat. :-)

Napsat komentář