Soutěž o balíček knih Zdeny Frýbové

Robin
S novým měsícem přichází nová soutěž o mimořádnou výhru. Pokud vám při vyslovení slova „foxteriér“ potutelně cukají koutky, pravěpodobně tušíte, co vás čeká. Pokud vaše představy zakotvily u roztomilé Dášenky, máte jedinečnou možnost rozšířit si obzory a seznámit se s Robinem. A nejen s ním!

Zdena Frýbová: Robin

Titulní hrdina nejznámějšího románu Zdeny Frýbové Robin je hrubosrstý foxteriér.

Toto nevinně vyhlížející štěně mělo být strážcem idylické pohody a radosti u rodinného krbu. Všechno se však vyvinulo úplně jinak a roztomilý Robin doslova rozhýbe svou rodinu toulkami po Praze i útěky do rozlehlých šumavských hvozdů. Je tvrdohlavý, rád se předvádí a vymýšlí rafinované kousky, aby prosadil svůj názor. A tak Robinova rodina proti své vůli začne žít úplně nový, nevšední život, kterým není vždycky nadšená. Vyprávění o Robinovi a jemu podřízené rodině se určitě bude líbit každému, kdo má rád humor a smích.

Román Robin je už po dvě desetiletí nezapomenutelný pro čtenáře, a jak se píše v knize, je nezapomenutelný také pro známé pejskaře, příbuzné a přátele Zdeny Frýbové, která k tomu dodává: „Je nezapomenutelný i pro mne, tak jako pro ženu bývá nostalgicky nezapomenutelný muž, který jí z života učinil peklo.“

Humoristický román o foxteriéru Robinovi a jemu podřízené rodině, které se postaral o nevšední život a poskytl jí nezapomenutelné zážitky.

 

Robin
Vydalo nakladatelství Šulc-Švarc

Autorka: Frýbová, Zdena

Cena: 276 Kč

Počet stran: 240 stran

Vazba: Vázaný

Formát: 135 x 207 mm

ISBN: 978-80-7244-320-8

Knihu Robin si můžete objednat zde

 

Zdena Frýbová: Robin druhý a jeho rodina

Zábavná a vtipná rodinná kronika je volným pokračováním Robina po deseti letech.

Robin Druhý Zdeny Frýbové je pokračováním jejího bestseleru Robin po deseti letech. Vnučkám vypravěčky Anince a Karince je proto už deset let, svérázné tetičce Haně je přes osmdesát, pejskové z první knihy Robin a Batul zemřeli, ale jejich nástupci – foxteriér Robin Druhý, skotští teriéři Edy a Tony a nalezenec Jean-Paul – si s nimi v ničem nezadají. Nyní žije rozvětvená rodina společně ve velké vile, kde je dostatek prostoru pro legraci, dobrodružství i šťastně končící dramata, na kterých se podílejí zejména obě holčičky a všichni psi. Zábavná, vtipná a rozverná rodinná kronika plyne v laskavé atmosféře, v níž se všichni navzájem milují, všichni navzájem si jdou na nervy, ale co především: přes všechny maléry a svízele se dokážou přenášet s humorem.

 

Robin druhý a jeho rodina

Vydalo nakladatelství Šulc-Švarc

Autorka: Frýbová, Zdena

Cena: 330 Kč

Počet stran: 432 stran

Vazba: Vázaný

Formát: 136 × 207 mm

ISBN: 978-80-7244-327-7

Knihu Robin druhý a jeho rodina si můžete objednat zde

 

Zdena Frýbová: Mafie po česku

V románu zachytila Zdena Frýbová kořeny českého mafiánství, které sahají hluboko až do poválečné doby. Rodina Bohuslava Panenky snila odjakživa hokynářský sen o zázračném společenském vzestupu, o zbohatnutí a obklopení se přepychem, který to vše potvrdí. Předlistopadový král veksláků, zlodějů a šmelinářů „pan Barry“ dovedl tento rodinný sen k směšné dokonalosti. Pochopil, že potřebuje peníze nejen k blahobytu, ale i k ovládání politicky a ekonomicky vlivných lidí, korumpování a využívání lidské bezcharakternosti a závisti pro své zájmy. Rád si kupuje nejen ženy, ale i luxus, který se jim líbí. Možná byl kdysi člověkem normálně citlivým, který své ego a sobectví udržuje v mezích, ale ve zhoubném víru šedé ekonomiky se v něm všechno patologicky změnilo. Jako bůh milostivě ochraňuje svou rodinu, pro některé lidi má infantilní slabost, a současně dokáže být bezohledný, krutý a zaslepený. Tato rozpolcenost, která se v románě ukazuje barvitým řetězem bizarních zápletek a psychologických zvratů, je motorem Barryho úspěchů. Jakmile mu však peníze a moc dovolí vystoupit ze svého polosvěta do normální společnosti, kterou by ve svém velikášství také rád ovládal jako své veksláky, šmelináře a zkorumpované úředníky, jeho rozpolcenost ho sráží do propasti, zůstane zoufale sám a zbude mu jen žíravá lítost nad troskami svého pokřiveného světa.

 

Mafie po česku

Vydalo nakladatelství Šulc-Švarc

Autorka: Frýbová, Zdena

Cena: 330 Kč

Počet stran: 448 stran

Vazba: Vázaný

Formát: 135 x 207 mm

ISBN: 978-80-7244-322-2

Knihu Mafie po česku si můžete objednat zde

 

O autorce

Zdena Frýbová (30. 8. 1934 – 22. 2. 2010) začínala jako novinářka, poté se začala věnovat spisovatelské tvorbě. Debutovala knihou Rok na haciendě (1963), kterou vydala pod pseudonymem Zdena Redlová. Většina děl Zdeny Frýbové se týká pracovní problematiky, autorka uměla vhodně propojit psychologické, kriminalistické a reportážní postupy. Řada jejích textů je situována do lékařského nebo vědeckého prostředí, kdy aplikovala metody haileyovského „profesního“ románu.

K populárním dílům Zdeny Frýbové patří např. Mafie po česku aneb Jeden den Bohuslava Panenky, Připravte operační sál, Falešní hráči, Z neznámých důvodů a především pak humoristický příběh Robin, ve kterém líčí výchovu štěněte. Podle této knihy pak spisovatelka v roce 1992 pojmenovala nadaci, kterou založila na pomoc týraným zvířatům.

Vyhrajte všechny tři knihy Zdeny Frýbové!

Ve spolupráci s internetovým knihkupectvím KNIHCENTRUM.cz jsme pro vás připravili soutěž o balíček výše uvedených knih Zdeny Frýbové. Zapojte se a odpovězte na jednoduchou otázku, tuto sadu může vyhrát jen jeden z vás!

 

Soutěž o knihy Zdeny Frýbové
běží od 1. října do 14. října 2012

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRobin

Frýbová, Zdena

Šulc-Švarc, 2012

zobrazit info o knizeRobin druhý a jeho rodina

Frýbová, Zdena

Šulc-Švarc, 2012

zobrazit info o knizeMafie po česku

Frýbová, Zdena

Šulc-Švarc, 2012

Napsat komentář