Zahrajte si o první díl nové fantasy trilogie

stin-veci-ztracenych-perex
Davian patří mezi Nadané a proto musí, stejně jako ostatní, snášet následky prohrané války. Žije v opovržení, avšak jednoho dne zjistí, že vládne zakázanou mocí Augurů. A právě tento objev spustí řetězec nečekaných událostí.

Nepřítel znovu povstal

Uplynulo dvacet let od doby, kdy byli svrženi a pobiti božští Auguři. Ti, kteří jim kdysi sloužili – Nadaní –, byli ušetřeni pouze proto, že přijali čtyři Zásady povstalců, a významně tak omezili svou moc.

Davian musí coby jeden z Nadaných snášet následky války, prohrané dávno předtím, než se narodil. On a jemu podobní žijí v opovržení. Avšak když Davian zjistí, že vládne zakázanou mocí Augurů, uvede do chodu řetězec událostí, které všechno změní.

V lese na západě se probouzí mladík zbrocený krví. Na nic si nevzpomíná, jeho osud je však provázán s Davianovým…

A daleko na severu se začíná hýbat dávný nepřítel, který byl dlouho pokládán za poraženého.

 

Stín věcí ztracených

Autor: James Islington

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Milan Pohl
Počet stran: 677
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2018
ISBN: 978-80-7577-461-3

Přečtěte si více o knize Stín věcí ztracených, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Správce se zhluboka nadechl.
„Leehime Perethare. Před třemi večery jsi odešel ze školy bez Okovu, nevázaný Čtvrtou zásadou. Porušil jsi Dohodu.“ Odříkával ta slova formálním tónem, ale v hlase mu přitom zazníval soucit. „Proto budeš před těmito svědky zbaven své schopnosti používat Esenci, jak žádá zákon. Po dnešním dni už nebudeš bez zvláštního povolení od některého z Tolů vítán mezi Nadanými v Andaře — zde ani nikde jinde. Rozumíš?“
Leehim přikývl a Davianovi na zlomek vteřiny připadalo, že tentokrát by to mohlo mít klidnější průběh než obvykle.
Potom však Leehim promluvil. V jeho situaci dříve či později promluvil každý.
„Prosím.“ Přejížděl pohledem po přítomných, v očích měl úpěnlivou prosbu. „Prosím, nedělejte to. Nedělejte ze mě Stín. Dopustil jsem se chyby. Víckrát se to nestane.“
Starší Olin na něj smutně pohlédl a vykročil k němu s malým černým kotoučem v ruce. „Na to už je pozdě, hochu.“ (str. 16)

 

O autorovi

James-IslingtonJames Islington (* 1981) žije s manželkou a dcerou ve státě Victoria v Austrálii. Svůj debutový román Stín věcí ztracených (2014) vydal nejprve vlastním nákladem. Po velkém úspěchu, kdy se prodalo více než sto tisíc výtisků a Islington získal smlouvu s velkým nakladatelstvím, se stal spisovatelem z povolání. Druhá část trilogie Licanius, kniha Ozvěna věcí budoucích, vyšla v originále v roce 2017.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Stín věcí ztracených

K válce, při níž byli pozabíjeni všichni božští Auguři, došlo už dávno, přesto se nyní po dvaceti letech objevil chlapec, který vládne jejich zakázanou mocí. Jak ji Davian využije, aby bojoval nejen proti útlaku Nadaných, ale také proti mocnému nepříteli, který daleko na severu znovu povstává? To si přečtěte v prvním díle chystané trilogie Licanius!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Stín věcí ztracených vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Stín věcí ztracených
probíhá od 6. do 19. července 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 fantasy knihy Stín věcí ztracených

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStín věcí ztracených
Licanius: Kniha První

Islington, James

Host, 2018

Napsat komentář