Zasoutěžte si o příběh olympijské zápasnice „mlátičky Rondy“

muj-bojtvuj-boj-perex
Ronda Rouseyová proslula jako skvělá zápasnice. Za zářnou kariérou se však skrývá mnoho osobních proher a utrpení. Svůj život odhaluje v autobiografické knize, kterou právě teď můžete získat v naší soutěži.

Vím, že to zvládnu, i když se situace nevyvíjí dobře. I v tom nejhorším okamžiku se dokážu vrátit do hry. Nebojím se, že přijdu o všechny peníze nebo kariéru, protože vím, že jsem schopna bydlet v autě a přitom stoupat vzhůru. Jakmile jednou překonáte to nejhorší, co se může stát, už se nemusíte bát neznámého. Vítězství je vaše.

Ronda Rouseyová je americká profesionální zápasnice ve smíšených bojových uměních a olympijská medailistka v judu, jejíž zásluhou v pověstné osmiúhelníkové kleci nakonec stanuly i ženy. Svou nezdolnou silou dobyla i Hollywood a vtrhla na stříbrné plátno s vervou, odhodláním a nadšením sobě vlastním. Její cesta na vrchol byla plná překážek. V dětství se musela potýkat s poruchou řeči, ztrátou milovaného otce i nároky ambiciózní matky, bývalé mistryně světa v judu. Ronda se vydala v jejích stopách a díky své nezlomné vůli, zápalu a tvrdé dřině se v pouhých sedmnácti letech probojovala na olympiádu v Athénách. O čtyři roky později v Pekingu už získala olympijský bronz. Poté se začala věnovat zápasu ve smíšených bojových uměních, kde proslula svým typickým chvatem, pákou na ruku. „Mlátička Ronda“ otevřeně popisuje své úspěchy i neúspěchy, problémy s trenéry i zkrachovalé vztahy a nechává čtenáře nahlédnout pod pokličku vrcholového sportu.

Můj boj/tvůj boj

Autorka: Ronda Rousey
Přeložila: Irena Steinerová

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 145×227 mm
ISBN: 978-80-8111-394-9
Doporučená cena: 329 Kč

Přečtěte si více o knize Můj boj/tvůj boj, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Noxi.

Vydavatelství působí na českém a slovenském knižním trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Nakladatelství se zaměřuje hlavně na knihy o zdraví – zdravém životním stylu, receptech – kuchařky, smoothie, detox, ale také na self help a duchovní tématiku pro klid duše a v neposlední řadě také na beletrii. V roce 2015 po deseti letech vyměnili staré logo za nové, aby více propojili logo s jeho významem, a to tím, že knížky se čtou hlavně v noci.

Ukázka z knihy:

Před každým zápasem jsem se ptala lidí z trenérského týmu, jestli je má soupeřka levák nebo pravák, abych mohla podle toho naplánovat svůj první výpad. Pokaždé jsem dostala stejnou odpověď: „Já nevím. Nesledoval jsem její poslední zápas, protože jsem se díval na tebe.“
Tentokrát jsem se už ani neobtěžovala s ptaním a rovnou se začala rozcvičovat s Lillie.
„Počkej,“ ozval se můj přidělený kouč, když nás viděl. „Ty jsi levák?“
Spadla mi brada.
„Tak vy tvrdíte, že nemůžete vědět, jestli jsou ostatní holky leváci nebo praváci, protože celou dobu sledujete mě, a přitom se ukáže, že ani nevíte, že jsem levák?“
Odešla jsem naprosto znechucená. Přes žíněnku jsem viděla, jak moje soupeřka dostává pokyny od svého trenéra. Vrhl se k ní, jako by jí předváděl, co bych mohla udělat. Podíval se na ni a poklepal si na levou ruku, aby jí naznačil, že jsem levák. Ruska přikývla. Všechna zlost, kterou jsem v sobě dusila, náhle vybublala na povrch. Olympiáda. Chybějící americká vlajka. Odfláknuté koučování. Už jsem toho měla dost a tahle holka za to zaplatí. (str. 95)

Vyhrajte knihu Můj boj/tvůj boj

Ronda Rouseyová otevřeně popisuje nejen své sportovní úspěchy i neúspěchy a pozadí vrcholového sportu, ale čtenářům své biografie prozradí i mnohé z osobního života, nevydařených vztahů a mnoho dalšího.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Noxi vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Můj boj/tvůj boj vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Můj boj/tvůj boj
probíhá od 6. do 19. září 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMůj boj / tvůj boj

Rousey, Ronda

Noxi, 2016

Zasoutěžte si o příběh olympijské zápasnice „mlátičky Rondy“ - DISKUZE

Počet reakcí: 4
  1. m.antoinetta napsal:

    Dobrý den, včera jsem obdržela knihu Playground, moc děkuji za výhru.

  2. assaly napsal:

    Dobrý den, moc děkuji za knihu Kyberbouře a také díky za vaše stránky. A.

  3. ladouch napsal:

    Dobrý den, moc děkuji za knihu Jezero, v pořádku byla dnes doručena.

  4. zuz napsal:

    Dobrý den,
    dnes jsem obdržela balíček s knihou Můj boj/Tvůj boj. Děkuji.

Napsat komentář