Temné stezky zločinu

Temne.stezky.zlocinu
Zločin má mnoho podob. Tou nejhorší je asi vražda. Dnešní knihy vás zavedou na temnou stezku tří zločinů, které ovlivní životy mnoha lidí. V co se může zvrhnout nevinná hra o trochu pozornosti? Je možné šest let žít s mužem, a přitom ho vlastně neznat? A jak vypadal zločin ve středověku? Přečtěte si pondělní tipy a dozvíte se víc!

Kniha Noora je druhou částí plánované trilogie Prokletí městečka Palokaski. Hlavní postavou je osamělá dívka, která touží po troše pozornosti a je ochotna pro to udělat cokoliv. Jednoho dne se začne strachovat o svůj život a svěří se s tím ostatním. Je to pravda nebo pouze hra o trochu pozornosti?

Noora, hlavní hrdinka je zoufale osamělá dívka bez přátel. Když policisté objeví na pláži v Palokaski mrtvé tělo její spolužačky Laury, nejoblíbenější dívky ve škole, rozhodne se Noora využít situace. Bedlivě sleduje vyšetřování Lauřina zmizení a je připravená podniknout téměř cokoli, aby získala jen zlomek pozornosti, která je i po smrti věnována Lauře. Na internetu si vytvoří druhou identitu a čtenáře svého blogu zásobuje informacemi ze smyšleného luxusního života. Miija Pohjavirtová se mezitím snaží posunout se dál, ale sužují ji nová podezření. Lidé kolem ní se chovají divně a stará traumata vycházejí na povrch… Den po nalezení Lauřina mrtvého těla navštíví Noora Miinu kancelář a svěří jí, že má strach o svůj život. Miia Nooře nedůvěřuje, ale brzy obě zjistí, že zlo, s nímž se Laura setkala, je blíž, než si vůbec uměly představit…

Noora

Autor: J. K. Johansson
Přeložil:  Michal Švec

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-7505-273-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Noora vydalo nakladatelství XYZ.

Ukázka z knihy:

Matka se obvykle vracela z kanceláře až po šesté, ale poslední dny bývala doma, už když Noora přišla ze školy. S hlubokou starostlivou vráskou mezi obočím posadila dceru ke stolu v kuchyni a nabídla jí svačinu. A chtěla si povídat. Jak se měla? Byli ve škole všichni spolužáci? A co učitelé? Brečel někdo? Po všech těch dotazech spustila matka jako na povel dlouhou litanii, že by si Noora měla s ní nebo s někým jiným promluvit.

Nezapomeňte si prohlédnout celou ukázku z knihy.

————————————————

Nezvěstná je knihou plnou podvodů a lží. Mladá hrdinka Emma má za manžela člověka, který už o jednu ženu a dítě přišel tragickým způsobem. Její klidný život se změní návštěvou starého známého. Jak to všechno vlastně tenkrát bylo se smrtí ženy a zmizením dítěte Emmina manžela? Povede se Emmně rozplést klubko lží ?

Když Emma Josephová potkala svého pozdějšího manžela Davida poprvé, byl zlomený zármutkem. Jeho první žena tragicky zahynula při autonehodě. A z místa nehody záhadně zmizela i jejich šestiletá dcera. Nyní, o šest let později, Emma věří, že bolestná léta už jsou za nimi. S Davidem si vybudovali nový život a mají krásného syna Ollieho. Vtom ale do jejich životů vstoupí nezvaný host a jejich svět se vychýlí z osy. Emma už se necítí v bezpečí. Jak to tenkrát bylo doopravdy? A proč má takový strach o sebe i o své dítě? Když zoufalá Emma požádá o pomoc svého dávného přítele detektiva Toma Douglase, dá v sázku celý jejich život. Brzy se začne rozplétat síť podvodů a lží, která oběma naprosto otřese.

Nezvěstná

Autorka: Rachel Abbottová
Přeložil: Milan Lžička

Počet stran: 312
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-204-3869-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Nezvěstná vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka z knihy:

Co Caroline a Natashu té noci potká, nemohl nikdo tušit a Emma Davida už roky marně přesvědčovala, že je život sledem náhod – některých dobrých a jiných zlých. Stačí, aby se člověk ve zlomku vteřiny rozhodl jít domů jinudy, a může třeba potkat životní lásku, nebo zakopnout o obrubník a skončit ve špitále. Život se skládá právě z takovýchto alternativních tras a  David se inkriminované noci z  opodstatněných důvodů rozhodl s rodinou necestovat. A teď se zdálo, že to rozhodnutí znova zpochybňuje.

Přečtěte si další ukázku z knihy.

————————————————

Zločin u kostela je detektivním románem ze středověku. Nedaleko jedné kaple je nalezen mrtvý noční hlídač. Všichni si myslí, že vrahem je nejspíše divoké zvíře. Lékař Hugh je však jiného názoru a pouští se do vyšetřování. Postupně začíná odkrývat další zločin. Co to všechno znamená? Kdo je vrah? A co doktor? Přežije vyšetřování?

Hugh de Singleton, lékař a bailiff na panství lorda Gilberta Talbota, stojí před novým záhadným případem. Noční strážný městečka Bampton je nalezen mrtvý nedaleko kaple svatého Ondřeje. Vše nasvědčuje tomu, že jeho smrt má na svědomí divoké zvíře, ale Hugh má jiný názor. Podrobné pátrání ho zavede na stopu dalšího zločinu. Detektivní román se odehrává ve středověké Anglii v oblasti Oxfordska.

Zločin u kostela

Autor: Mel Starr
Přeložila: Marie Válková

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-242-5128-8
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Zločin u kostela vydalo nakladatelství Knižní klub.

Ukázka z knihy:

Poklekl jsem k tělu z druhé strany, abych si zase já prohlédl ránu, která připravila nočního strážného Alana o život. Jevilo se to tak, jak říkal Hubert Shillside. Krk a paže byly pokryté hlubokými ranami a roztrhané oblečení i svaly naznačovaly, kde zanechaly stopy tesáky a drápy. Poslal jsem správce Holcutta do hradu pro koně, abychom převezli  Alana zpátky do města k jeho ženě.

Prolistujte si ještě celou ukázku z knihy.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto napínavé knihy!

Co vy a zločin? Zaujala vás některá vražda? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNoora
Prokletí městečka Palokaski

Johansson, J. K.

XYZ, 2015

zobrazit info o knizeNezvěstná
Jedno temné tajemství. Jeden akt pomsty.

Abbottová, Rachel

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeZločin u kostela
Své vzpomínky sepsal Hugh de Singleton, lékař

Starr, Mel

Knižní klub, 2016

Napsat komentář