Nenechte si ujít v týdnu od 12. do 18. listopadu 2018

nenechte_si_ujit
Příští týden bude plný křtů knižních novinek. Tak například, v Praze můžete zajít na uvedení knih Příliš vysoký let či Mé nepálské lásky. Chybět ale nebude ani autorské čtení – Vlastina Svátková bude číst ze své knihy Prostor pro duši.

A anii to stále ještě není vše, křtít se bude například i knižní novinka moderátorky Jolany Voldánové. Jak je vidět, v následujících dnech se opravdu nudit nebudeme.

Hned v pondělí 12. listopadu se podíváme do knižní kavárny Knihkupectví DobrovskýPraze na Václavském náměstí. Proběhne zde křest knihy Příliš vysoký let od australské spisovatelky Kerry Greenwoodové. Tento titul je v pořadí druhým ze známé série Phryne Fisherová vyšetřuje, na jejíž motivy byl natočen i seriál. Hlavní hrdinka je takový „James Bond v sukních“ a má velký talent na řešení různých problémů. Knihu pokřtí herečka a moderátorka Tereza Kostková, která vám zároveň z knížky kousek přečte. Akce začíná v 17.00.

Praze ještě zůstaneme, jen se přesuneme do Paláce knih Luxor. V pondělí 12. listopadu se zde bude od 17.00 křtít kniha Michaely Gautama Mé nepálské lásky. Děj této knihy vystihuje její podtitul Příběh české holky, která na mateřské vybudovala milionovou firmu a dětský domov. Autorka se vydala do Nepálu za cílem zhubnout, nakonec cesta skončila románkem a otevřením dětského domova. Jestli vás toto téma zaujalo, není nic lepšího, než zajít na křest knihy.

úterý 13. listopadu se můžete stavit do Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově, kde v 16.30 začíná vernisáž výstavy Rýhy, čáry, knihy. Tato výstava potrvá až do 21. prosince. Z literárního hlediska nás ale bude více zajímat program samotné vernisáže. Vystoupí na ní autor Petr Čermák a přečte něco ze své tvorby. Autorské čtení proběhne v rámci festivalu Den poezie.

úterý 13. listopadu se v Praze v literární kavárně Knihkupectví Dobrovský uskuteční křest knižní novinky moderátorky Jolany Voldánové Kafe s Jolanou. Možná znáte stejnojmenný internetový pořad, kde si paní Voldánová povídá se zajímavými osobnostmi. V knize najdete přepisy těchto rozhovorů. Autorka zpovídala například Jiřího Langmajera, Zdeňka Svěráka, Bolka Polívku či Ondřeje Sokola. Křtu knihy začíná v 16.00 a kromě autorky se ho zúčastní i herec Ondřej Trojan a holky z 3v1, tedy Nikol Štíbrová, Veronika Arichteva a Martina Pártlová.

A ještě jedna pozvánka na úterý 13. listopaduPraze. V Paláci knih Luxor se odehraje autorské čtení a autogramiáda Vlastiny Svátkové k její nové knize Prostor pro duši. Tato známá herečka napsala knihu o sobě a o životě a určitě se bude líbit všem, kteří chtějí nalézt rovnováhu a štěstí. Ostatně sama autorka vám o knize leccos prozradí, stačí přijít na křest, který začíná v 17.00.

Praze se koná křest knihy i ve středu 14. listopadu. Opět se podíváme do literární kavárny Knihkupectví Dobrovský a tentokrát se sejdeme nad první knihou režiséra Jana Tománka, který je autorem animovaného filmu Kozí příběh. Jeho román Motýlí křik vypráví o novináři, který se náhle ocitne ve víru událostí, které vedou až do nejvyšších pater světové politiky. Kmotrem knihy se stane spisovatel a autor fantasy titulů Pavel Renčín. Křest začíná v 17.00.

A ve středu 14. listopadu zavítáme také do středočeského Benešova. V Muzeu umění a designu proběhne křest knihy Žulové krajiny středních Čech od Václava CílkaFerryho Fediuka Zdeňky Sůvové. Jak už název napovídá, hlavním tématem této publikace je příroda. Knížka vás možná inspiruje dívat se na krajinu jinak a věci, které se dříve zdály obyčejné, budou nyní zcela jedinečné. Křest začne v 10.00.

Akcí se ale příští týden koná více, najdete je v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář