Zasoutěžte si o fantasy román a vydejte se hledat východ z Labyrintu

Labyrint-Utek-perex
Děsivá noční můra začíná ve chvíli, kdy se Thomas probudí ve výtahu a zjistí, že si nepamatuje nic ze své minulosti, a nechápe, co se s ním děje. Jenže v tu chvíli se dveře již otevírají a on je nucen vydat se mezi další, kteří hledají cestu ven.

Vydejte se do tajemného labyrintu

Všechno se změní…
Když se Thomas probudí ve výtahu, nepamatuje si nic než své křestní jméno. Nemá žádné vzpomínky na rodiče ani na domov a netuší, jak se dostal tam, kde je. Jeho paměť je prázdná.
Není však sám. Když se výtah otevře, Thomas zjistí, že má kolem sebe chlapce, kteří ho uvítají na Place, širokém prostranství uzavřeném vysokými kamennými zdmi.
Placeři, jak si jeho obyvatelé říkají, nevědí, proč nebo jak se tam ocitli. Kam jejich paměť sahá, vědí jen to, že každý den se otevřou kamenné brány do labyrintu, jenž je obklopuje. A stejně tak se každou noc pevně zavřou. Jednou za měsíc přiveze výtah nového chlapce. A nikdo nechce zůstat v labyrintu po setmění.
Thomasův příchod Placeři očekávali. Ale další den se objeví dívka – vůbec první, která na Plac dorazila. A ještě překvapivější je zpráva, kterou jim doručí. Placeři byli vždy přesvědčení, že když se jim podaří labyrint kolem Placu vyřešit, najdou cestu domů… ať je to kdekoli. Ale čím dál víc se zdá, že Labyrint řešení nemá.
Dívčin příchod nevysvětlitelně způsobí, že si Thomas začne připadat jiný. Něco mu říká, že by mohl znát některé odpovědi – kdyby našel způsob, jak se dostat k temným tajemstvím uzamčeným v jeho mysli.
První díl zatím třídílné série vychází s filmovým přebalem (hlavním obrázek knihy), pod nímž se skrývá potah knihy ve stylu dalších dílů (obrázek v anotaci).

 

 

Labyrint: Útěk

Autor: James Dashner

Vydalo: nakladatelství Yoli
Počet stran: 360
Vazba: brožovaná
Vydáno: 8/2014
ISBN: 978-80-87543-20-7

Přečtěte si více o knize Labyrint: Útěk, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Yoli.

Nakladatelství Yoli se zaměřuje na literaturu v žánrech young adult a new adult, tedy převážně pro mladé dospělé. Nabízí široké spektrum překladů současné tvorby, od dystopií či fantasy až po romance. Prostor tady dostává řada světoznámých autorů a autorek, mezi jinými Colleen Hooverová, Gayle Formanová, Abigail Gibbsová, Veronica Rossi či Lauren Kate.

 

Ukázka z knihy

„Doufám, že se ti ta jednosměrná jízda líbila, bažante.“
„Zpáteční lístky se nevydávají, kámo.“
Thomase zavalila vlna zmatku, cítil, jak ho drtí panika. Ty hlasy byly zvláštní, s lehkou ozvěnou; některá slova byla naprosto cizí – jiná mu připadala povědomá. Přimhouřil oči proti světlu a těm, kteří mluvili, a přinutil je, aby se přizpůsobily. Zpočátku viděl jen pohybující se stíny, ale zanedlouho se z nich staly siluety těl – lidé, kteří se skláněli nad otvorem ve stropě, dívali se na něho dolů a ukazovali si na něj.
A pak se obličeje vyjasnily, jako když se zaostří objektiv kamery. Byli to chlapci, samí chlapci – někteří mladí, někteří starší. Thomas nevěděl, co čekal, ale z pohledu na ty obličeje byl zmatený. Byli to jenom puberťáci. Děti. Část jeho strachu se rozplynula, ale ne zas tolik, aby to zklidnilo jeho rozbušené srdce.
Někdo mu shora spustil provaz, na jehož konci byla uvázaná velká smyčka. Thomas nejdřív zaváhal, ale pak do ní pravou nohou vkročil a pevně se provazu chytil, když ho škubnutí začalo vynášet k obloze. Shora se k němu natáhly ruce, spousta rukou, popadly ho za oblečení a vytáhly ho nahoru. Svět jako by se roztočil, obklopila ho vířící mlha tváří, barev a světla. Břicho mu sevřela bouře emocí, kroutila je a tahala za ně; chtělo se mu křičet, brečet, zvracet. Chór hlasů se odmlčel, ale v okamžiku, kdy ho škubnutím přetáhli přes ostrý okraj té temné komory, někdo promluvil. A Thomas věděl, že ta slova nikdy nezapomene.
„Rád tě vidím, čóne,“ řekl ten chlapec. „Vítej v Placu.“

 

Vyhrajte knihu Labyrint: Útěk

Při čtení této napínavé knihy budete mít pocit, že jste se i vy ocitli v labyrintu a zoufale se snažíte najít cestu ven. Je nějaká naděje, jak se z bludiště dostat? To si můžete přečíst sami, protože román právě míří na pulty knihkupectví. A pokud se vám bude literární předloha líbit, můžete si v září zopakovat zážitek u filmu, který natočila společnost Twentieth Century Fox.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Yoli vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Labyrint: Útěk vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Labyrint: Útěk
probíhá od 31. srpna do 13. září 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Labyrint: Útěk

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLabyrint: Útěk

Dashner, James

Yoli, 2014

Napsat komentář