Nenechte si ujít v týdnu od 20. do 26. února

192_big
Se zajímavými událostmi se tento týden roztrhl pytel. Běžte se v tomto mrazivém čase zahřát, pobavit i poučit na některou z námi doporučených akcí. Na své si přijdou i malí čtenáři, kterým knihovny připravily bohatý program.

Dětské oddělení Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně si pro děti nachystalo čtení knih, které si malí čtenáři sami vybrali prostřednictvím hlasování. Číst se bude vždy od 10:30 do 11:30. Akce proběhne od 20. do 24. února, kromě středy.

V pondělí 20. února od 17 hodin se koná v pražském Paláci knih Neoluxor křest knihy Blbnutí s Oscarem autorky Ivony Březinové. Kniha je předposledním dílem volné série literárních cestopisů. Čas uběhl a hlavní hrdinky jsou už v maturitním ročníku. Je únor a oni očekávají předmaturitní šílenství. Jejich škola je ale v havarijním stavu, a tak dostávají tři týdny volna. Rozhodnou se odjet do Irska, kde chtějí studovat angličtinu. Celým jejich dobrodružstvím je provází dramatik a spisovatel Oscar Wilde. Čtení je určeno pro mladistvé čtenáře.

V úterý 21. února pořádá pobočka Ostrovského Městské knihovny v Praze Literární dílnu. Akce probíhá od 16 do 18 hodin. Pravidelný pořad, který se koná každé první a třetí úterý v měsíci, je určen pro rodiče s dětmi.

Pepper de Callier, známý odborník na koučink a poradenství, bude ve středu 22. února podepisovat svou knihu Moudrost a zdravý rozum II. Akce začne ve 13 hodin v pražském Neoluxoru.

Ve čtvrtek 23. února proběhne v Knihovně města Olomouc autogramiáda knihy O nevěře trochu jinak. Autorkou je Ida Myslikovjanová, která je známá knihami o astrologii a astropsychologii. Akce začíná v 16 hodin. Autorka se v knize zamýšlí hlavně nad názorem našeho „největšího odborníka na nevěru“ Miroslava Plzáka. Ten tvrdí, že v této době je nevěra naprosto normální věcí. Je to ale pravda? Myslikovjanová se hlavně snaží o pohled zevnitř. Jaké je to být podváděným a nebo být tím, kdo podvádí? To všechno a mnoho dalšího se dozvíte ve zmíněné knize.

Ve čtvrtek 23. února bude Neoluxor v Praze hostit herce a moderátora Tomáše Hanáka. Ten zde představí svou knihu Doživotí a jak na to. Autogramiáda začne v 16 hodin. Kniha představuje soubor žurnalistických sloupků z počátku 21. století. V tu dobu Hanák pravidelně přispíval do pátečního magazínu Lidových novin. Autor si ve svých sloupcích bral na mušku nejenom naše politiky a celebrity, ale dělal si legraci i sám ze sebe. Dílo vydalo nakladatelství Smršť.

23. února mohou děti přijít na pobočku Korunní v Praze, kde je pro ně od 14:30 do 15:30 připraven zajímavý program s názvem Pohádky z oslíkovy přihrádky. Pro malé návštěvníky je připraveno čtení pohádek a výtvarná dílna.

Bystrcká pobočka Knihovna Jiřího Mahena v Brně pořádá ve čtvrtek 23. února křest knihy Případ úzké dýky od Stanislava Češky. Akce začíná v 17 hodin a knihu pokřtí RNDr. Vladimír Vetchý CSc., bystrcký starosta, a PhDr. Lubomír Poláček, vedoucí výzkumů v Mikulčicích. Detektivní příběh je zasazen do doby Velkomoravské říše. Hlavní hrdiny jsou kníže Slavomír a Erik z vikinského rodu. Podrobnou recenzi knihy si můžete přečíst zde.

V pátek 24. února pořádá pobočka Kunratická Knihovny Liberec literární dílnu pro malé děti s názvem Děti milují slova. Začátek je v 9:50.

O víkendu 24.-26. února pořádá NIPOS-ARTAMA 2. ročník Cestovního literárního salonu. Tentokrát bude věnován autorům české meziválečné avantgardy. Akce je určena pro studenty a pedagogy středních a vysokých škol. Více na webu.

Toto je jen pár vybraných akcí, mnoho dalších naleznete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář