Poutavý příběh zhrzených exmanželek

armada
Dokážete si představit, že se vdáte, prožijete líbánky svých snů a po návratu domů najdete na stole rozvodovou smlouvu? Tak právě toto se stalo hlavní hrdince Samanthe Rainfordové. Danou situaci řešila poněkud netypickým a svérázným způsobem…

Samanthe se podařilo vypátrat, že není zdaleka první manželkou Douglase Rainforda III., která se stala obětí jeho sňatkových intrik. Spojila se s ostatními exmanželkami a společně se rozhodly vzít odplatu do svých rukou. Zorganizovala setkání bývalých Rainfordových manželek Kayly, Zoe s Olivie a spolu s nimi a se svou nejlepší kamarádkou Stick se nechaly naverbovat ke speciálnímu výcviku na samotě v horách. Učinit takovéto rozhodnutí mi připadalo docela neuvěřitelné. Navíc, aby na něj přistoupily i ostatní exmanželky… Copak nemají žádné závazky? Mohou se jen tak nechat ze dne na den naverbovat neznámou organizací, o které nic nevědí? Mají žít rok na nějakém místě a nechat se vytrénovat na žoldáky. To místo, kde má výcvik probíhat, se údajně nenachází na žádné mapě. Organizace je utajená. Tak utajená, že o ní nikdo neví. Zkrátka, pokud podepíšou smlouvu, zmizí z povrchu zemského. Půjde o nebezpečnou práci, budou cvičit i se zbraní. Všechny ženy se naverbovat nechaly. Tato situace mi připadala trochu „přitažená za vlasy“.

Samantha, Kayla, Zoe, Olivie a Stisk se tak dostaly na místo, které bylo zcela odtrženo od civilizace i od jejich dosavadních životů. Celý výcvikový tábor na mě působil opět neuvěřitelně. Po přistání helikoptéry, která je přivezla do hor Big Pine, se před hrdinkami otevřel výcvikový areál. Sam se jen pokoušela odhadnout množství peněz, které to všechno muselo stát. Nepřipadalo mi to jako reálné místo, kde probíhá tvrdý výcvik. Prostředí na mě působilo příliš pohádkově. Dokonalé jídlo v luxusní jídelně s kobercem a závěsy, za jídelnou se táhla rozlehlá zahrada, vyhřívaný bazén, budova s učebnami a počítači…, vše na vysoké technické úrovni. Pokud jsem se povznesla nad tyto skutečnosti, odehrával se zde velmi vtipně a napínavě vylíčený vztah mezi Samanthou a vedoucím tábora Pappym. Probouzela v něm již zapomenuté city, které choval ke své bývalé zesnulé partnerce. Sam se stala vůdcem týmu číslo tři. V táboře si zocelovala své tělo i mysl…

Velmi vtipně jsou popsány rozhovory mezi Samanthou a Pappym. Přesně ve stylu „co se škádlívá, to se rádo mívá“. Závěrem jsem byla překvapena neuvěřitelným propojením postav knihy, které utvoří humornou pointu celého příběhu. Kdo se budete chtít dozvědět, zda a jak se Samanthe a ostatním exmanželkám podařilo pomstít svému bývalému manželovi a jak dopadl rozvíjející se vztah hlavní hrdinky s velitelem tábora Pappym, budete si muset přečíst tuto knižní novinku s názvem Manželská hra. V loňském roce ji vydalo nakladatelství Alpress. Autorkou je známá americká spisovatelka romantikou prostoupených bestsellerů Fern Michaels.

Tuto knihu bych doporučila k přečtení zejména ženám, které mají rády romantické příběhy o lásce, a milovnicím tzv. červené knihovny.

Ukázka z knihy:

V jednu odpoledne nastoupili na desetikilometrový pochod s desetikilogramovým batohem na zádech, po němž následovalo plavání. Od půl páté až do šesti hodin deseti minut absolvovali přednášku z behaviorální teorie. Po večeři se zúčastnili devadesátiminutové lekce operativních dovedností. Den skončil samostudiem, vypracováváním domácích úkolů a sprchou, než zhasla světla. Kayla zhodnotila průběh dne slovy: „Jsem totálně vyplivnutá!“ Ostatní ženy souhlasily, zatímco si ošetřovaly bolavé nohy plné puchýřů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeManželská hra

Michaels, Fern

Alpress, 2011

Napsat komentář