Vyzrajte s dětmi na učení!

OtecCteDiteti
Přesvědčte své děti, že učení není jen o dlouhém vysedávání ve škole a čtení z nudných učebnic. Čtyři dnes představené tituly mohou pomocí praktických cvičení, názorných obrázků a jednoduchých vysvětlení velkou měrou přispět k rozvoji třeba právě vašeho dítka.

Jako první tu máme příručku pro všechny rodiče i učitele, jež se dostávají do kontaktu s dětmi s poruchou pozornosti a hyperaktivitou. Publikace z nakladatelství Portál čtenářům předkládá řadu praktických rad a tipů, jak tyto děti vychovávat a rozvíjet jejich schopnosti.

Dítě s ADHD a ADD doma i ve škole

Autorka: Cheryl R. Carter

Překlad: Linda Bartošková
Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Věk: neomezeno

Přečtěte si víc o knize Dítě s ADHD a ADD doma i ve škole

Rodiče a učitelé dětí s poruchami pozornosti a hyperaktivitou zkoušejí často první poslední, střídají odměny a tresty, ale máloco zabere. Podle autorky na děti s ADHD a ADD platí zábava spojená a individuálním přístupem, pravidly, jednoduchostí a plánováním času. Všechno, co děti učíme, bychom jim podle ní měli nejprve předvést, pak na tom s nimi spolupracovat, poté dohlížet na to, jak to zkoušejí udělat samy, nechat je práci provést samostatně a nakonec zkontrolovat, jak se jim to povedlo. Kniha je plná praktických tipů, které pomohou zvládnout výzvu, již představuje ADHD a ADD.

–––––––––––––––––

Pro zvídavé (před)školáky připravilo nakladatelství Knižní klub obrázkovou encyklopedii Řekni mi jak?, která jim zodpoví na více než 200 otázek z pěti různých kategorií.

Řekni mi jak?

Překlad: Hana Müllerová

Počet stran: 118
Vazba: vázaná
Věk: 5+

Přečtěte si víc o knize Řekni mi jak? a prolistujte si ukázku z ní 

Otázky jsou seřazené podle témat do pěti velkých oblastí: lidské tělo, každodenní život, kultura, zvířata a příroda. Dozvíte se například, jak dýchají rostliny, jak funguje klavír, jak se léčí zubní kazy, jak se dělá čokoláda, jak se jedlo ve středověku a spoustu, spoustu dalšího. Každou tematickou kapitolu doplňují samolepky a veselé obrázky.

Jak bankomat vydává peníze?

Bankomat je jako pokladnička. Abychom ji mohli použít, musíme mít peníze na bankovním účtu. Do bankomatu vložíme kartu a udáme svůj kód, aby nás banka poznala. Pak se v okénku objeví peníze, které jsme si do banky uložili.

–––––––––––––––––

Chcete-li vaše děti vést k angličtině od nejútlejšího věku, pak byste jim měli rozhodně pořídit poutavou knihu Naše veselá rodina, kterou vydalo nakladatelství Grada. Malí čtenáři si mohou přečíst jednoduché kapitoly v českém i anglickém jazyce a slovníček na konci jim poslouží jako pomůcka při neznámých výrazech.

Naše veselá rodina

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Věk: 5+

Přečtěte si víc o knize Naše veselá rodina 

Malý Petr tě seznámí s celou svou rodinou a naučí tě spoustě nových slovíček. Neboj se číst v angličtině, usnadní ti to:
- jednoduché vtipné texty
- barevné ilustrace
- a podrobný slovníček. 

There are also a TV, a sofa and many books there. But they are just for adults. The children’s books are in our bedrooms. There are also two studies downstairs. One for Mum, and the other one for Dad. They have their PCs and heaps of paper there. When we want to get to your bedrooms, we must go upstairs.

Je tam také televize, pohovka a hodně knih. Ale jen pro dospělé. Knížky pro děti máme v pokojíčkách. Dále jsou ještě dvě pracovny. Jedna je pro maminku a druhá pro tatínka. Mají tam každý svůj počítač a spousty papírů. Když chceme do svých pokojů, musíme nahoru po schodech.

–––––––––––––––––

Sčítání, odčítání, násobení i dělení bude hračka pro všechny, kteří se ponoří do knížky Nožky stonožky Božky vydané nakladatelstvím Edika. Ta v sobě kombinuje základní matematické operace s poutavým příběhem stonožky Božky.

Nožky stonožky Božky

Autorka: Marie Hollitzerová

Překlad: Aleš Čuma
Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Věk: 8+

Přečtěte si víc o knize Nožky stonožky Božky a prolistujte si ukázku z ní 

Stonožka Božka a její kamarádka Žofka byly v 90. letech hvězdami v České televizi. Na obrazovce s dětmi počítaly a samy se taky učily. Ať si to s nimi zkusí malí studenti i dnes. Titul je určen pro žáky 3. a 4. třídy. Projde s nimi základní početní operace: sčítání, odčítání, násobení i dělení. Čekají je příběhy, hádanky, omalovánky. Uvidíte, že se u toho pořádně pobaví – někdy si dokonce zazpívají.

„A víš, že někdy bývají ještě větší oslavy – hlavně je slaví tátové a dědové.“
„To bych ráda věděla kde a kdy?“
„Přece při nějakém sportovním zápase,“ řekla důležitě Božka.
„Úvalští fotbalisté často zápasili se sousedy z Břízky.“
V poslední době byli Úvalští moc dobří, a tak se stalo, že během dvou zápasů dali vždy 3 góly. Kolik gólů dali dohromady?


Zaujala vás některá z těchto knih? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDítě s ADHD a ADD doma i ve škole
Praktický rádce pro rodiče i učitele

Carter, Cheryl R.

Portál, 2014

zobrazit info o knizeŘekni mi jak?

Euromedia Group, 2014

zobrazit info o knizeNaše veselá rodina
Our merry family (ČJ, AJ)

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2014

zobrazit info o knizeNožky stonožky Božky
Veselé počítání

Hollitzerová, Marie

Edika, 2014

Vyzrajte s dětmi na učení! - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Myslím, že pro děti jsou vhodné i audioknížky či ebooky. Jeden krátký ebook – pohádka je i u nás na webu. Jmenuje se Hrdina a Strašpytlík a podporuje osobní rozvoj u dětí.

Napsat komentář