Sochař duší – druhý případ Valentine Saviové…

Sochař duší
Mrtvé tělo jako exponát, pátrání po geniálním padělateli a tajemná nadace…

Někteří vyřezávají ze dřeva, jiní tesají sochy z kamene. Takeši Ono používá jiný materiál – lidské tělo.

V Paříži právě probíhá jeho anatomická výstava Ars Mortis, když Valentine Saviová, mladá umělecká restaurátorka zaměstnaná tajemnou nadací Stern, přijme znepokojující telefonát. Její nejlepší kamarádka, jejíž manžel zmizel před devíti lety v Čečensku, věří, že mezi vystavenými mrtvolami poznala tělo svého muže…

Aféra, která se odehrává právě na Valentýna, zároveň spustí stíhání geniálního padělatele, jehož díla jsou rozptýlena v nejvýznamnějších sbírkách po celém světě. Elias Stern, který má na této tragické záležitosti osobní zájem, se rozhodne vynaložit veškeré úsilí, aby tohoto muže zastavil. A prostředky jeho nadace jsou neomezené…

Po předchozí knize (Vasalisův paradox) je Sochař duší druhým dílem v sérii nového žánru, který spojuje umění a vzrušení, poznání a dobrodružství, historii i moderní dobu. Díky perfektním znalostem tématu Raphaël Cardetti mistrně odkrývá temné stránky fascinujícího světa: světa umění.

Sochař duší
Raphaël Cardetti
Vydává nakladatelství Metafora

Formát 107 x 170 mm, paperback
Počet stran: 240 stran
Cena: 199,- Kč
ISBN 978-80-7359-292-9
EAN 9 788073 592929

 

V nakladatelství Metafora již vyšlo:

Vasalisův paradox

Valentine Saviovou, talentovanou mladou restaurátorku, navštíví tajemný starší gentleman s unikátní zakázkou: má zrestaurovat zdánlivě bezcenný středověký rukopis, jehož opotřebované stránky slibují rozkrytí jisté záhady, která po staletí fascinuje badatele i spisovatele. Valentine však brzy zjistí, že stínové postavy, které mají o tajemství knihy zájem, jsou mnohem krutější a temnější, než si vůbec dokáže představit.

Společně se svým přítelem, aristokratem, znalcem a tak trochu taky podvodníkem Hugem Vermeerem, a Davidem Scottou, Cadasovým doktorandem, se Valentine vydává na dobrodružnou výpravu úzkými uličkami a pochmurnými palácovými sídly Latinské čtvrti.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSochař duší

Cardetti, Raphael

Metafora, 2012

Napsat komentář