Inteligentní a humorné čtení pro milovnice romantiky

tipy-o-zenach-pro-zeny
Ženy, máte v dnešní hektické době dostatek času na čtení? Pokud ne,  možná vás o potřebě si trochu času na čtení ušetřit přesvědčí námi dnes představené tituly!

Na úvod je tu kniha z edice s příhodným názvem Inteligentní romány pro inteligentní ženy, kterou vydává nakladatelství Domino. To, na čem v jejich životě opravdu záleží, budou muset zjistit dvě ženy, které osud spojí dohromady.

Na čem záleží

Autorka: Emily Griffin

Překlad: Jana Vlčková
Počet stran: 400
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Na čem záleží a prolistujte si ukázku z ní 

Tessa Russová udělala to, před čím ji matka tolikrát varovala: vzdala se vlastní kariéry, aby se mohla plně věnovat manželovi a dětem. Valerie Andersonová je právnička a svobodná matka šestiletého Charlieho, který nikdy nepoznal svého otce. Obě ženy bydlí na tomtéž předměstí, ale mají jen velmi málo společného. Spojí je tragická událost, která jejich osudy proplete na tolika rovinách, že by si to nikdy nedokázaly představit. 

Nezmůžu se na slovo. V duchu pilně skládám jednotlivé informace. Mezi mnou a April je několik rozdílů, což je pro Wellesley typické. Romy je Aprilina nejlepší kamarádka z tenisového týmu. Romyin syn a Aprilina dcera chodí do stejné školky společně s Nickovým nynějším pacientem.
No jo, April se mě právě ptá: „Není Nick jeho ošetřujícím lékařem? Alespoň tady se o tom mluví…“
„Je,“ přisvědčím a nestačím žasnout, jakou rychlostí se zprávy šíří.

––––––––––––––––––––––

Nakladatelství Jota přichází s pokračováním knižní řady Pikantní život Charlotte Lavigneové! Ta si sice užije kouzelnou svatbu, už krátce po ní však přichází první manželské hádky, a tak není jisté, zda se jí podaří manželství udržet.

Pikantní život Charlotte Lavigneové: Bublinky v šampaňském a smetanové karamelky

Autorka: Nathalie Royová

Překlad: Jitka Řihánková
Počet stran: 328
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Pikantní život Charlotte Lavigneové a prolistujte si ukázku z ní 

Charlotte Lavigneová je zpět! Je jí třicet čtyři a ke svému obrovskému štěstí je zasnoubená s krásným Maximilienem, jehož hodlá následovat do Paříže. Ale nic se neodehraje tak, jak si představovala. A po svatbě žili šťastně a měli mnoho dětí? Právě že vůbec ne! Nový Charlottin život není pohádka a naše hrdinka se bude muset hodně ovládat, aby manželství vydrželo.

Tuto poslední – naprosto vymyšlenou – informaci dodám, abych ukázala tchyni, že si umím poradit. Max se probere z letargie a zvědavě se na mě podívá.
„Ano? Neřeklas mi o tom. Se kterými společnostmi jsi jednala?“
„No… Nevzpomínám si přesně na jejich název. Všechno mám v počítači. Ale zdálo se mi, že mají zájem. Jeden se se mnou chce dokonce sejít hned po mém příjezdu. Chce se poradit ohledně reality show. A další mi řekl, že přijedu jako na zavolanou, protože chce amerikanizovat svoje vysílání. Takže jsme se domluvili…“

––––––––––––––––––––––

Tři novely v jedné knize, které popisují nejrůznější vztahy a jejich vyústění, spojuje humor Magdy Váňové. Její Babí léto vychází v nakladatelství Šulc-Švarc.

Babí léto

Autorka: Magda Váňová

Počet stran: 240
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Babí léto

Babí léto spojuje tři novely s poutavým příběhem a nepředvídatelným koncem. Stárnoucí klavírista Wenig se zamiluje do krásné, ale povrchní Laury. V druhé novele vystupuje Doris Téglová v roli neomylné ředitelky své rodiny. Manžel i dcery se chystají ke vzpouře proti ní. V třetím příběhu se potkají dvě zklamané mladé ženy, které si otevřou restauraci. Její úspěch zamotá jejich život tak, že mají dohromady nejen restauraci, ale i manžela a milence. V Babím létě se postavy ocitají v různých polohách života, od tragických až po komické, a autorka jim svým humorem pomáhá nacházet kladné nebo dokonce šťastné východisko.

Laura se otočila a neochotně se k nim přiloudala. Wenig cudně pootočil zrak. Její dlouhé opálené nohy v krátkých šortkách končily téměř v jeho úhlu zorného pole.

„Dovoluji si ti představit Mistra France Weniga z Vídně. Fantastického pianistu s kouzelnými prsty a nadáním přímo od Boha. Nemohl jsem uvěřit, že je to on, když jsem ho tu poprvé uviděl. Až to doma povím matce, pukne vztekem. Jezdila na jeho koncerty po celé Evropě.“

––––––––––––––––––––––

Velkou dávku nejen humoru, ale i erotiky nabízí román Nabíječ, vydaný nakladatelstvím Mladá fronta. Když se Caroline rozhodne tajemného souseda, jehož milostný život jí doslova nedává spát, navštívit a domluvit mu, nedopadne to vůbec tak, jak zprvu očekávala. Podlehne Simonovu kouzlu i ona?

Nabíječ

Autorka: Alice Claytonová

Překlad: Jana Montorio Doležalová
Počet stran: 280
Vazba: flexovazba

Přečtěte si víc o knize Nabíječ a prolistujte si ukázku z ní

S knihou jste se mohli dříve seznámit také v naší recenzi: Honba za ztraceným Óčkem

První noc ve fantastickém novém bytě Caroline začíná tušit, že za chvíli bude znát milostný život svého tajemného souseda lépe než vlastní… boty. Díky stěnám tenkým jako papír a Nabíječovým atletickým výkonům slyší nejen jeho postel,  ale i bouřlivé ohlasy snad celého zástupu žen, které si do ní vodí. A zatímco je Caroline v tomto směru momentálně „na suchu“, uvědomí si, že jí ve spánku brání nejenom bušení do zdi, ale i její divoké představy.

Simon se rozhlédl po utěrce a já se otočila tam, kde jsem předtím jednu nechala. Užuž jsem k ní chtěla vykročit, když vtom jsem ucítila dvě velice silné a velice zvláštně umístěné ruce na svém zadku.
„Ehm, ano?“ vyšlo ze mě, když jsem zamrzla na místě.
„Ahoj,“ odpověděl zvesela, aniž by ruce sundal.
„Můžeš mi to laskavě vysvětlit?“ nařídila jsem mu a snažila se nevšímat si srdce, které se mi chystalo vyskočit pusou ven z těla.

––––––––––––––––––––––

Závěrem tu máme něco i pro milovnice krimi – příběh o senátorově dceři, jež léta neúspěšně bojuje o vlastní svobodu, vydalo nakladatelství Fragment. Překoná láska mladé Emily a jejího bodyguarda, bývalého zločince Henryho, všechny překážky?

Zakázaná přitažlivost

Autorka: Kateřina Petrusová

Počet stran: 304
Vazba: vázaná

Zjistěte víc o knize Zakázaná přitažlivost a přečtěte si ukázku z ní 

Zhlédněte její trailer:

Senátorova dcera Emily má po krk života ve skleníku a potají odjede do New Yorku. Záhy je však vypátrána a musí se rozhodnout: buď se vrátí domů, nebo zůstane, ale pod stálou ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho Trovata. Emily je rozhodnutá Henryho přesvědčit, aby ji nechal být, vše jim však začnou komplikovat city a především děsivý vánoční dárek, který jí pošle neznámý šílenec. 

Neřekla jsem mu, že mám v plánu se po svátcích vrátit sem do New Yorku. Že jsem poslední dva dny přemýšlela o tom, že bych buď mohla zkusit tátu přesvědčit, že si můžu jít sama najít práci, která se bude líbit mně, nebo (pokud by to neprošlo, což bylo velmi reálné) bych si vybrala jedno z jím schválených míst a začala bych tu opravdu bydlet a pracovat.
Úplně sama v obrovském městě, všude plno nástrah, cesty do práce a zpátky, nebohá dcera sama v nějakém bytě… Jo, určitě bych potřebovala bodyguarda. Jako pořád.


Zaujala vás nějaká z těchto knih? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit také v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa čem záleží

Emily Griffin

Domino, 2014

zobrazit info o knizePikantní život Charlotte Lavigneové: Bublinky v šampaňském a smetanové karamelky

Royová, Nathalie

Jota, 2014

zobrazit info o knizeBabí léto

Váňová, Magda

Šulc-Švarc, 2014

zobrazit info o knizeNabíječ

Claytonová, Alice

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeZakázaná přitažlivost

Petrusová, Kateřina

Fragment, 2014

Napsat komentář