Honba za ztraceným Óčkem

nabijec-alice-claytonova
Vytrvalé bušení na zeď nepatří mezi zvuky, které by nová nájemnice krásného bytu chtěla od souseda slyšet. Zvláště když toto bušení pochází z činnosti, kterou neznámý Nabíječ provozuje se svými dámskými návštěvami…


Erotický román Nabíječ, jejž vydalo v únoru 2014 nakladatelství Mladá Fronta, pochází z pera autorky Alice Claytonové, která před započetím své spisovatelské dráhy pracovala v kosmetickém průmyslu. Kromě psaní se ráda věnuje práci na zahradě a pečení, což ji spojuje s hlavní hrdinkou jejího díla. Titul Nabíječ obsadil druhé místo v kategorii „Nejvtipnější kniha roku“ v Goodreads awards 2013.

Když se Caroline, pracující jako bytová designérka, nastěhuje do prostorného a prosluněného bytu, rozhodně nečeká, že první noc stráví bděním. Její soused si k sobě domů přivedl dámskou návštěvu a jeho výkon, provázený pravidelným a hlasitým boucháním postele o zeď, nedovoluje Caroline spát. Když se tato situace opakuje tři nekonečné noci po sobě, Caroline ztratí nervy a jde si to s neznámým „Nabíječem“ vyříkat z očí do očí. Napjaté setkání zažehne v Caroline i v Simonovi, jak se onen náruživec jmenuje, erotickou jiskru, kterou nelze snadno uhasit.

Titul Nabíječ je ve svém žánru výjimečný. Na rozdíl od mnoha jiných erotických románů (na našich stránkách si můžete přečíst recenze například Božského bastarda, Nespoutané, Rozkoše zimy či Padesáti odstínů šedi), které jsou takřka jeden jako druhý a obsahují velice malé množství originálních prvků, disponuje velkou porcí vtipu. Právě v tom je největší přednost knihy, ačkoli některé vtipné scény mohou zkušenějším čtenářům tohoto literárního žánru přijít mírně ohrané. Vyprávěcí styl autorky je velmi čtivý, ale nutno podotknou, že poněkud jednoduchý. Příběh je tedy ideálním relaxačním čtivem.

Vedlejší roli, která je však místy velmi výrazná, hraje v příběhu Carolinin kocour Clive. Je zřejmé, že začlenění domácích mazlíčků do děje knihy ji příjemně oživí a přináší velký potenciál ke vzniku zábavných situací. Autorka tento potenciál ve velké míře využila a kocour Clive tak čtenáře nejednou rozesměje.

Jednou z mála věcí, která mi na knize vadila, byla Carolinina neustálá touha po „Óčku“ (v anglickém originále „O“). Oč jde? Óčkem Caroline nazývá svůj orgasmus, který zmizel kamsi pryč poté, co prožila naprosto příšerný jednorázový sex. Absence Óčka Caroline přivádí do depresí, což bylo místy až otravné. Už samotná přezdívka, kterou Caroline orgasmu dala, mi kvůli svému dětinskému nádechu vadila.

Kniha je sice ze začátku velmi čtivá a pro čtenářky, jež netrpělivě čekají, jestli se dají hlavní hrdinové dohromady, zřejmě i napínavá, ale zhruba po první třetině mě osobně začala mírně nudit. Důvodem bylo neustálé umělé natahování děje. Velká část knihy je prosta zajímavých zvratů a ve čtenáři vyvolává dojem neustále se opakujících více či méně stereotypních situací. Až přibližně v poslední čtvrtině jsem se do knihy opět pořádně začetla.

Titul Nabíječ doporučuji čtenářům, kteří rádi relaxují u erotické literatury. Kniha patří do lepší poloviny z nabídky tohoto žánru, především díky vtipným scénám, vinoucím se příběhem.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNabíječ

Claytonová, Alice

Mladá fronta, 2014

Napsat komentář