Nenechte si ujít v týdnu od 14. do 20. dubna 2014

Nenechte si ujít
Na druhý dubnový týden jsme si pro vás nachystali několik pozvánek. Zavítejte s námi do Liberce, Prahy i Ostravy a přečtěte si, jaké literární akce se budou v následujícím týdnu v těchto městech konat.

Iva Procházková je manželkou režiséra a herce Ivana Pokorného, s nímž strávila jedenáct exilových let v zahraničí. Psala divadelní hry a knihy určené zejména dětem. Autorské čtení z její knihy Uzly a pomeranče si můžete přijít poslechnout v pondělí 14. dubna ve 14 hodin do Krajské vědecké knihovny v Liberci. Román pro mládež, v němž velkou roli hrají koně, vyšel roku 2011 v  nakladatelství Albatros. Byl oceněn u nás i v Německu. V roce 2012 kniha obdržela ocenění Zlatá stuha v kategorii Literatura pro mládež. Jak dopadlo vyhlášení Zlaté stuhy 2012, si můžete přečíst na našich stránkách.

Pokud budete v pondělí 14. dubna v Praze, pak bychom vás rádi pozvali na křest nové knihy Ladislava Špačka nazvané Tereza. Publikace je ze současnosti a pojednává o typických situacích, do nichž se dostává mladá teenagerka. Důležitou roli hraje Facebook a chat. Kniha učí mladé dívky ve věku mezi čtrnácti a osmnácti lety řešit jejich životní problémy a vyrovnávat se s nimi. Vydalo ji v tomto roce nakladatelství Mladá fronta. Křest se bude konat v Paláci knih Luxor od 17 hodin.

Ačkoliv spisovateli, scénáristovi a muzikologovi Zdeňku Mahlerovi jeho zdravotní stav nedovoluje osobně navštívit Ostravu, přesto si zde budete moci díky moderní technice přijít poslechnout naživo jeho přednášku. Bude se věnovat hudebním velikánům, kteří v tomto roce mají svá kulatá výročí – Bedřichu Smetanovi a Antonínu Dvořákovi. Na videokonferenci můžete přijít v 16 hodin do Domu knihy v Ostravě.

Zaujala-li vás některá z nabízených akcí, budeme rádi. Pokud se chcete dozvědět i o jiných, nahlédněte do našeho Kalendáře akcí, v němž najdete spoustu dalších pozvánek.

Doporučení:
Share

Napsat komentář