Osmá literární křížovka – s nakladatelstvím Host

Literární křížovka s nakladatelstvím Host
Pusťte se do luštění další literární křížovky. Nejen, že se dozvíte mnoho zajímavostí o knihách a jejich autorech, ale také můžete vyhrát voucher na nákup knih. Spolu s tím, že v e-shopu nakladatelství Host neplatíte poštovné a balné, získáte novou knihu téměř zadarmo. Tak směle do toho!

Je tu naše už osmá literární křížovka a tentokrát hrajeme o vouchery nakladatelství Host v celkové hodnotě 500 Kč! Vouchery si mezi sebe rozdělí první tři nejrychlejší řešitelé a dva vylosovaní ze všech, kteří správně odpověděli. Stačí tedy jen pozorně křížovku vyplnit a nejen tajenku, ale i odpovědi na všechny otázky (každou odpověď na samostatný řádek) nám poslat na adresu krizovky@klubknihomolu.cz. Nezapomeňte také uvést přezdívku, pod kterou jste na našem webu zaregistrovaní! Do předmětu mailu prosím napište „Křížovka č. 8“. Soutěž končí o půlnoci z pondělí na úterý, v úterý dopoledne bude zveřejněno správné řešení a seznam výherců. Držitelé voucherů tak mohou svou vybranou knihu získat o sto korun levněji, a to i ve srovnání s jakýmkoliv jiným knižním e-shopem. V e-shopu nakladatelství Host totiž stejně jako všichni nakupující neplatí žádné poštovné a balné.

Přejeme vám hodně štěstí a těšíme se na vaše odpovědi!

Křížovka osmá

Správné odpovědi na všechny soutěžní otázky hledejte na stránkách nakladatelství Host.

Legenda

  1. Křestní jméno moderátora slavnostního zahájení festivalu Literární jaro Zlín. (odpověď najdete zde)
  2. Příjmení autorova literárního dvojníka a vypravěče příběhu knihy Pašerák snů. (odpověď najdete zde)
  3. Příjmení režiséra inscenace Možná že odcházíme, jejíž premiéra se právě dnes, v sobotu 29. března uskuteční v Švandově divadle na Smíchově. (odpověď najdete zde)
  4. Jméno pacienta figurujícího v ukázce z knihy Food Junkie – Posedlý jídlem. (odpověď najdete zde)
  5. Jméno sestry oslavující právě sté narozeniny a vystupující v anotaci ke knize Jsme přece sestry. (odpověď najdete zde)
  6. Příjmení filosofa, s nímž vedl šéfredaktor časopisu Host Miroslav Balaštík rozhovor o aktuální společenské situaci. (odpověď najdete zde)
  7. Jméno osoby, které autor věnoval svou knihu Vzkaz v láhvi. (odpověď najdete zde)
  8. Křestní jméno české autorky, která bude 16. května na pražském veletrhu Svět knihy podepisovat své knihy. (odpověď najdete zde)
  9. Křestní jméno české autorky nacházející se se svým druhým románem na žebříčku nejprodávanějších knih nakladatelství Host v měsíci únor. (odpověď najdete zde)
  10. Příjmení jednoho z autorů knihy zabývající se emancipací homosexuality v českých zemích. (odpověď najdete zde)
  11. Jméno muže vystupujícího v ukázce z knihy Zeptej se táty směřujícího do psího útulku. (odpověď najdete zde)
  12. Příjmení redaktorky zpovídající Veroniku Bendovou, autorku knihy Nonstop Eufrat. (odpověď najdete zde)
  13. Příjmení jediné ženy figurující v anotaci ke knize rozhovorů, jejímž autorem je Jiří Kubík. (odpověď najdete zde)
  14. Příjmení muže skrývajícího se spolu se svou manželkou za pseudonymem Lars Kepler. (odpověď najdete zde)
  15. Jméno dívky, která se chystá na své první kopání rašeliny v ukázce z novinky nazvané Muž z ostrova Lewis. (odpověď najdete zde nebo zde)
  16. Příjmení české autorky romantické upírské fantasy trilogie. (odpověď najdete zde)
  17. Jméno bratra, který po studiích odešel do Německé východní Afriky, figurujícího v anotaci ke knize Stavitelé mostů. (odpověď najdete zde)

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, nechybí samozřejmě i zatím poměrně skromná, ale přesto zajímavé tituly nabízející edice věnovaná dětské literatuře.

Nakladatelství Host

Součástí nabídky je mnoho zajímavých, oceněných a čtenáři velmi oblíbených titulů. K bestsellerům patří například překvapivý, znepokojivý, ale i dojemný a lidský román Marcely Serranové Deset žen nebo detektivka Karin Fossumové Kdo miluje jinak.

Deset ženKdo miluje jinak
Doporučení:
Share

Napsat komentář