Zasoutěžte si o příběh Novaka Djokoviče

Djoker-Novak-Djokovic-nahled
Každý z nás měl v dětství vysněné povolání, ale ne vždy se tyto sny splnily. Novak Djokovič se jako malý toužil stát tenisovou hvězdou. Díky podpoře rodiny a cílevědomosti se mu to povedlo a zařadil se mezi jedničky světového tenisu. A o jeho cestě na vrchol si můžete právě teď přečíst.

Od dětského snu až ke hvězdám

Sny by se měly plnit, zvláště pokud jsou v člověku zakořeněny už odmalička a pokud definují to, jaký člověk je a chce být. Realita bývá sice odlišná, mnohdy k naplnění snů nedojde, zapadnou pod nánosy každodennosti, nebo se zjistí, že sen, po kterém člověk prahl, nebyl ten pravý. To ovšem není případ Novaka Djokoviče (22. 5. 1987), jedničky tenisového světa.

Ten již odmala toužil být velkým tenistou a v jeho dětských fantaziích se hračky proměňovaly v trofeje, které získával v tenisových soubojích s velkými hvězdami. A tak započala cesta, podporovaná celou jeho rodinou, bez které by svého cíle nedošel.

Začátky byly tvrdé, nedostatek peněz, kontaktů, izolovanost jeho země a válka. To všechno společně překonali.
Publikace Zdeňka Pavlise mapuje nejen zrod této hvězdy, ale také jeho kariéru, propady, úspěchy a osobní život. Nevyhýbá se ani tématu války a konfliktům v Srbsku. Hlavním aktérem knihy je samozřejmě Novak Djokovič, ale vzhledem k tomu, že tenisový život s sebou přináší množství dalších kontaktů, tak i tato kniha občas odbočí k jiným hvězdám, ať už se jedná o Davida Ferrera, Rafaela Nadala, Rogera Federera aj.

Čtenář v závěru knihy najde také přehledové tabulky a statistiky.

 

Djoker Novak Djokovič

Z rozbombardovaného Bělehradu až na tenisový trůn
Autor: Zdeněk Pavlis

Vydalo: nakladatelství Malý princ
Počet stran: 368
Vazba: pevná s přebalem
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-87754-10-8

Přečtěte si více o knize Djoker Novak Djokovič, kterou do soutěže věnovalo Knihcentrum.cz. Můžete si také přečíst ukázku.

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Klaun.
Anebo také komediant.
A jestli chcete třeba i šašek a šoumen. Potřeštěný blázen, anebo zbožňovaný bavič.
Prostě Joker.
Šprýmař.
Anebo v jeho případě Djoker.
Takovou přezdívku mu přišili, když vtrhl do velkých světových arén, a publikum fascinoval nejen svým nesporným tenisovým kumštem, ale i optimismem, veselím a zábavou, kterou rozdával nikoli po hrstech, ale celých náručích.
Ztřeštěnými kousky ho bavil také, to se ví.
Jednou, když parodoval ruskou krásku Marii Šarapovovou. Jindy zase, když věrně imitoval španělského svalovce Rafaela Nadala.
Ty pohyby, ta gesta a mimika. Celá ona… A co teprve, když si narazil blonďatou paruku s nezbytným copem a své číslo ještě vylepšil. Krasavice přicházející, krasavice cupitající, krasavice prohrabující si vlasy a něžně vzdychající.
Diváci se mohli zbláznit a smíchy potrhat, když se vytáhlý, hubený, šlachovitý srbský kluk s parodií na Šarapovovou vytasil. Kam přijel, tam na něm chtěli, aby ji předvedl. V Melbourne, stejně jako v New Yorku, v monackém knížectví nebo kalifornské poušti. (str. 10–11)

 

Vyhrajte knihu Djoker Novak Djokovič

Příběh Novaka Djokoviče popisuje nejen jeho úspěchy, propady a kariéru včetně těžkého začátku, ale i osobní život. O vtipné příhody a zábavné historky, kde je hlavním hrdinou právě tenisová jednička, není v knize nouze. Autor se však nevyhýbá ani tématu války, která v Srbsku zuřila v Djokovičově raném dětství. Jak probíhala cesta od dětského snu až na vrchol tenisového žebříčku, si přečtěte v knize Djoker Novak Djokovič.

Ve spolupráci s Knihcentrum.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou právě knihu Djoker Novak Djokovič vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Djoker Novak Djokovič
probíhá od 10. února do 23. února 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Djoker Novak Djokovič

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDjoker Novak Djokovič
Z rozbombardovaného Bělehradu až na tenisový trůn

Pavlis, Zdeněk

Malý princ, 2013