Studujeme v pohodě

studentka-perex
Pro studenty čtvrtých ročníků, kterým se krátí čas ke státní maturitě a přijímačkám na vysoké školy, dnes máme výběr několika knih, které zaručeně pomohou! Mějte školu v malíku a hlavně s klidem!

Nedaří se vám proniknout do tajů matematiky? Dělají vám problémy funkce, posloupnosti, nebo řešení konstrukčních úloh? Jak úspěšně splnit státní maturitní zkoušku z matematiky vám poradí kniha Příprava na státní maturitu – Matematika, kterou vydalo nakladatelství Fragment.

Příprava na státní maturitu – Matematika 

Připravte se spolehlivě a efektivně na státní maturitu! V publikaci najdete kompletní přehled středoškolské matematiky, vzorové úlohy s řešeními, testové otázky k prověření znalostí a taktické rady, jak se připravit, abyste u zkoušky obstáli!

Autor: Petr Chára, Dana Blahunková, Eva Řídká

Počet stran: 284
Formát: 205×292
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize  Příprava na státní maturitu – Matematika a o posloupnostech a řadách v ukázce z knihy!

Podívejte se také na další knihy v edici v článku Knižní tipy: S dětmi za vzděláním

—————————————–

Baví vás povinná četba? Ne? Pak i příprava na zkoušku z češtiny dá zabrat. Popisy děl i s informacemi o autorech nabízí kniha Česká literatura ve zkratce, kterou vydalo nakladatelství Brána.

Česká literatura ve zkratce 

Tato knížka přináší v jednom svazku čtyřdílný cyklus příruček, věnovaný české literatuře od jejího prvopočátku až po nedávnou současnost. Přehledně napsaná publikace seznamuje čtenáře s tvůrčími osobnostmi naší kultury a osvětluje vývoj písemnictví v souvislostech s historickými událostmi. 

Lidová slovesnost a ohlasy
Se snahou buditelů rozvíjet češtinu souvisel jejich zájem o lidovost. Předpokladem toho byla změna ve společenském hodnocení lidí, dosud založeném na příslušnosti k rodu, a k té došlo už za osvícení. Nyní byl člověk oceňován podle svých intelektuálních a morálních kvalit a ty obrozenci hledali na venkově; vzdělanci se obraceli k přírodě a začali si všímat zvyků a myšlení venkovanů. Jako samozřejmost se přitom vžil výraz lid (užíval ho už kronikář Kosmas ve 12. století). Tento pojem nikdy nikdo řádně nevysvětlil a nevymezil, byl však míněn jako označení převážné části národa, která neměla stavovské výsady; postupně se začal spojovat s nižšími venkovskými vrstvami. (str. 180)

Autor: Bohumil Svozil

Počet stran: 712
Formát: 158×211
Vazba: vázaná

Přečtete si více o knize Česká literatura ve zkratce

Přečtěte si také něco o Františku Ladislavu Čelakovském v ukázce z knihy!

—————————————–

Neméně důležitými zkouškami pro absolventy středních škol jsou přijímací zkoušky na vysoké školy. Otestujte se ve všeobecném přehledu s knihou Přijímací zkoušky na VŠ – Všeobecný přehled – Testy, abyste věděli, kde máte mezery a mohli si je doplnit! Knihu vydalo nakladatelství Fragment.

Přijímací zkoušky na VŠ – Všeobecný přehled – Testy 

Aktualizovaná publikace obsahuje testové otázky z těch oborů společenských věd, se kterými se můžete nejčastěji setkat při přijímacích zkouškách na vysokou školu. Součástí knihy jsou dvě varianty klíče – stručný a podrobný. Otestujte své znalosti a žádná otázka vás už nezaskočí!

Obsahuje části:

  • Historie
  • Politologie
  • Mezinárodní vztahy
  • EU, NATO, ekonomie
  • Filozofie, sociologie, psychologie
  • Literatura, divadlo, výtvarné umění, hudba

Autor: Jan Sládek, Lukáš Porkert, Jakub Rákosník a kol.

Počet stran: 416
Formát: 144×205
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize  Přijímací zkoušky na VŠ – Všeobecný přehled – Testy

Podívejte se, jak testy vypadají v ukázce z knihy 

—————————————–

Že je pro studenty čtvrtého ročníku jaro nejnáročnějším a nejvíce stresujícím obdobím, ví každý, kdo střední školu absolvoval. A protože není času nazbyt, odbourejte stres snadno a hlavně rychle pomocí knihy Rychlá relaxace, kterou vydalo nakladatelství Grada!

Rychlá relaxace 

Jste v totálním stresu, máte napjatá ramena, bolí vás záda, ale nemůžete najít čas na relaxaci? Vyzkoušejte naše sestavy relaxačních cviků. Je možné během několika minut opravdu účinně relaxovat? Ano, je to možné! Devět celostně zaměřených krátkých programů prokazatelně pomáhá při nadměrném napětí, bolestech a přetížení. A nejen to: Každý pohyb vede k nové koncentraci, vnitřnímu klidu a duchovní svěžesti. 

Procvičte si oči!

Na co byste měli během cvičení dbát:

Především pro oči platí, že pokud vám nějaké cvičení nedělá dobře, vynechejte je.

Nosíte-li kontaktní čočky, doporučujeme vyjmout je před začátkem cvičení. Za určitých okolností by mohlo v důsledku vzniklého tření dojít k podráždění.

Pokud trpíte silnou krátkozrakostí, podrážděním sítnice nebo onemocněním očí, při cvičení tlačte na oční víčka jen velmi lehce a případně se předem poraďte s lékařem.

Autor: Norbert Fessler

Počet stran: 124
Formát: 161×217
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Rychlá relexace

Zkuste i jiný relaxační cvik pro oči, který najdete v ukázce z knihy!


Už jste začali s přípravou na státní maturitu? Pokud se hlásíte na vysokou školu, víte již na kterou? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříprava na státní maturitu – Matematika

Chára, Petr - Blahunková, Dana - Řídká, Eva

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeČeská literatura ve zkratce
Období od 9. století po konec 20. století

Svozil, Bohumil

Brána, 2013

zobrazit info o knizeRychlá relaxace

Minutová cvičení proti každodennímu stresu

Grada, 2014

zobrazit info o knizePřijímací zkoušky na VŠ – Všeobecný přehled - Testy

KOLEKTIV AUTORŮ

Fragment, 2014

Napsat komentář