Jediná pravda – kniha, ze které vás zamrazí!

jedina-pravda-perex
Když Joel Lindgren po dvaceti letech uslyšel v telefonu hlas svého otce, určitě netušil, že je to naposledy. Tajemný příběh, jako vystřižený z hororu, nabízí kniha Jediná pravda, kterou vám dnes představíme!

Nakladatelství Brána loni na podzim vydalo detektivní román švédského novináře Olleho Lönnaeuse, který je pro české čtenáře ještě docela neznámým autorem. Během své novinářské kariéry byl několikrát oceněn. Přesvědčte se o jeho kvalitách například s knihou Jediná pravda.

Jediná pravda

Autor: Olle Lönnaeus

Překlad: Petra Hesová 
Počet stran: 320
Formát: 149×212
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Jediná pravda

Je půlnoc a nad skanskou plání zuří sněhová bouře, když Joelu Lindgrenovi zazvoní telefon. Volá mu jeho otec Marten, s nímž Joel už víc než dvacet let nepromluvil. Joel zoufalé volání nedokáže ignorovat a v psím počasí se s námahou vydá na cestu k opuštěnému domku u Tomelilly, kde kdysi vyrůstal. Tam objeví otce, jak visí na háku u stropu. Na stěnu někdo červeně namaloval slova: Ghadab Allah – Hněv boží.

Ukázka z knihy

Brokovnice, napadlo ho, než si uvědomil, že ji policie zabavila. Tu bych teď měl mít.
Najednou v něm vzplála zlost, tak prudce, jako by dostal úder do obličeje. Joel odhodil deku a vyskočil z postele. Natáhl si kalhoty a holé tělo vsoukal do vlněného svetru. Když se řítil kolem kachlových kamen v obýváku, v rychlosti chytil pohrabáč a vyběhl do předsíně, kde rozrazil domovní dveře se zbraní přichystanou k úderu.
Oba muži na dvoře na něj zůstali vyděšeně civět s otevřenou pusou, jako by probrali k životu strašidlo. Potom jeden z nich zdvihl fotoaparát s dlouhým objektivem. Joel mrkal proti světlu a cítil, že ho sníh na schodech řeže do chodidel.
„Co chcete?“ vykřikl.
Malinko spustil pohrabáč.
„Po čem tu čmucháte?“
Ve foťáku to suše zapraskalo. Reportér si Joela změřil pohledem od hlavy až k patě. V kulatém obličeji pod čepicí s bambulkou se mu rozlil pobavený výraz. Zatřásl kuličkovým perem a něco si naškrábal do bloku. V naducané péřové bundě vyhlížel jako sněhulák a zdálo se, že v ní má potíže hýbat rukama.
„Jsme z Kvällspostenu,“ odvětil zvesela. „Harald Bäck. Můžeme dál?“
„Ne.“
„Pardon jestli jsme vás vyděsili. Vy jste si možná myslel, že se to vrátili teroristi?“
Novinář se falešně uchechtl, ale pak se odmlčel. Joel opřel pohrabáč o stěnu a přemýšlel nad cestou, jež byla opět zavátá sněhem.
„Jak jste se sem dostali?“ zeptal se podezíravě.
„Bylo čerstvě protaženo skoro až sem.“
Ten hajzl Gunnar! Pomyslel si Joel. Určitě to udělal ze zlomyslnosti.
„Vy jste přece syn Mârtena Lingrena, ne?“
„Jo…“
„Upřímnou soustrast. Vážně. Musí to pro vás být těžké.“
Sněhulák nachýlil hlavu ke straně a bylo vidět, že vyvíjí snahu projevit jakousi účast.
„Říkali jsme si, že byste chtěl promluvit… no, trochu o vašem vztahu. Občas je fajn se vypovídat.“


Nakladatelství Brána vydává knihy v edicích: životy slavných, historie, beletrie, literaturu faktu, thrillery, detektivky a romány.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJediná pravda

Lönnaeus, Olle

Brána, 2013

Napsat komentář