Nenechte si ujít v týdnu od 27. ledna do 2. února 2014

Nenechte si ujít
Předposlední lednový týden nám konečně přinesl dlouho očekávanou sněhovou nadílku. My vám zase přinášíme tipy na návštěvy nejrůznějších literárních akcí.

Novinářka Judita Matyášová je autorkou knihy Přátelství navzdory Hitlerovi. Dala si za úkol vypátrat „děti“, dnes devadesátileté pamětníky, kteří se na počátku války dostali do Dánska a v roce 1943 uprchli do Švédska. Sedmdesát let o sobě nevěděli. Kniha líčí osmdesát takovýchto lidských osudů a je doslova detektivním pátráním po celém světě. Na besedu budete moci přijít v úterý 28. ledna v 19 hodin do Galerie Montmartre v Praze. Kniha vyšla v nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Jota vás srdečně zve na autogramiádu a besedu spisovatele Michala Petrova. Akce se bude konat ve středu 29. ledna od 16. 30 hodin v knihkupectví KNIHY DOBROVSKÝ v Brně. V Petrovově knize Retro ČS můžete nahlédnout do regálů socialistických samoobsluh. Díky obsaženým obrazovým materiálům si v ní jistě každý čtenář připomene tolik známé retro věci, dobovou reklamu a socialistickou estetiku.

Ve čtvrtek 30. ledna vás pozveme do Brna. V knihkupectví Barvič a Novotný se v 17 hodin uskuteční jedinečné setkání s kulturním antropologem a cestovatelem Mnislavem Zeleným Atapanou. Představí zde svoji nejnovější knihu Na cestě za snem s podtitulem Vandry Latinskou Amerikou. S odstupem čtyřiceti let v ní nahlíží na svou první cestu uskutečněnou v šedesátých letech minulého století.

Setkání s cestovateli proběhne ve čtvrtek 30. ledna i v jiných koutech naší republiky. Máme pro vás pozvání do několika knihoven, v nichž se bude číst, promítat a cestovat do vzdálených končin. První pozvání je na autorské čtení do Městské knihovny v Šumperku, kde na vás bude čekat v 17 hodin spisovatelka Markéta Pilátová. Přečte ukázky ze svých knih Žluté oči vedou domů a Má nejmilejší kniha. Dojde také na promítání fotografií z Latinské Ameriky. Pokud chcete zavítat alespoň na chvíli do Malajsie, Singapuru a Indonésie, můžete navštívit v 18 hodin cestovatelskou a zeměpisnou přednášku Marka Císaře v knihovně ve Studénce.

Věříme, že jste si z naší nabídky vybrali. Máte-li zájem o další literární akce, není nic jednoduššího, než nahlédnout do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář