S beletrií za poznáním cizích krajů

Cestopis
Jak krutá umí být Kolumbie? Čím Japonsko uchvacuje turisty po celém světě a jaká je jeho kultura? Kam až zajde studená válka v Palestině a co způsobí prokletá generace indických narkomanů a prostitutek? Odpověď na tyto otázky a spoustu dalších naleznete v těchto fascinujícíh knihách!

Jako první s nakladatelstvím Knižní klub navštívíme nemilosrdnou Palestinu 20. století. Poutavá sága Jitra v Dženínu nám nabízí netradiční pohled na jeden z nejsložitějších politických konfliktů dnešní doby.

Jitra v Dženínu

Autor: Susan Abulhawaová

Překlad: Simona Klára Kučerová
Počet stran: 376
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Jitra v Dženínu a prolistujte si ukázku z ní 

Palestina roku 1941. V malé vesničce vede otec svoji rodinu a pomocníky do olivových hájů na sklizeň. Palestina roku 1948. Rodina Abulheje je násilně vystěhována ze svého domu a je nucena žít v utečeneckém táboře v Dženínu. Jeden z nich je v útlém mládí unesen a v dospělosti musí vstoupit do izraelské armády, druhý pak vše obětuje Palestině a stane se tak jeho nepřítelem.

–––––––––––––––––––––

Japonskem nás provede spisovatel Alan Macfarlane. V knize, kterou vydalo nakladatelství Kniha Zlín, líčí tuto zemi i její kulturu a zvyky s veškerou čestností tak, jako ještě nikdo před ním.

Japonsko za zrcadlem

Autor: Alan Macfarlane

Překlad: Stanislava Bodná
Počet stran: 246
Vazba: brožovaná

Přečtěte si víc o knize Japonsko za zrcadlem a prolistujte si ukázku z ní

Když se antropolog Macfarlane setkal s Japonskem poprvé, připadal si jako Alenka v Říši divů a zatoužil zemi, její kultuře a zvykům více porozumět. V této knize nás provází všemi stránkami japonské společnosti, od těch nejobecnějších až po ty nejintimnější. Postupně před námi odkrývá mnohostrannou povahu této země a jejích obyvatel.

–––––––––––––––––––––

Na literární výlet do kruté a násilné Kolumbie se vydáme s knihou z nakladatelství Host, jež nese příhodný název 35 mrtvých. Jste připraveni na strhující čtení plné drog, vražd, exilu a zapomnění?

35 mrtvých

Autor: Sergio Álvarez

Překlad: Lada Hazaiová
Počet stran: 464
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize 35 mrtvých a prolistujte si ukázku z ní 

Zapojte se také do soutěže o dvě knihy 35 mrtvých, jež právě probíhá na našich stránkách!

Třicet pět drsných let vypravěče, který se pokaždé objeví na nesprávném místě a udělá špatné rozhodnutí. Komunistický odboj, guerilla, polovojenské režimy, válka drogových kartelů – vyprávění o dobrodružstvích jednoho smolaře a desítek dalších postav, se kterými se na své cestě střetává, dohromady tvoří obraz Kolumbie na konci dvacátého století.

–––––––––––––––––––––

Do Indie se podíváme s knihou Narkopolis vydanou v nakladatelství Jota. Džít Tháil obrátil všechny indické literární tradice naruby a vytvořil knihu, která je na tamním trhu naprosto jedinečná.

Narkopolis

Autor: Džít Tháil

Překlad: Libuše Čižmárová
Počet stran: 296
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Narkopolis a prolistujte si ukázku z ní 

Kniha představuje řadu nezapomenutelných postav v průběhu tří desetiletí. Je to hidžra (žena/eunuch) vyrábějící dýmky; ženatý vysoký úředník, jehož závislostí je násilí; opěvovaný malíř, který sice odmítá nekritickou chválu, ale současně po ní touží; čínský uprchlík a obchodník; a konečně různorodá směsice básníků, prostitutek, pasáků a gangsterů.


Zaujala vás nějaká z knih, které jsme vám dnes představili? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit také v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJitra v Dženínu

Abulhawaová, Susan

Knižní klub, 2013

zobrazit info o knizeJaponsko za zrcadlem

Macfarlane, Alan

Kniha Zlín, 2013

zobrazit info o knize35 mrtvých

Álvarez, Sergio

Host, 2013

zobrazit info o knizeNarkopolis

Tháil, Džít

Jota, 2013

Napsat komentář