Zasoutěžte si o 35 mrtvých

35 Mrtvých
Kniha o tom, jaké to je být smolařem, který se zásadně ocitá na špatných místech, což není v prostředí Kolumbie nic těžkého. Ale protože tuto svou schopnost hlavní hrdina ve většině případů ještě podpoří nesprávným rozhodnutím, je napínavé čtení zaručeno.

Drsný život v drsné Kolumbii

Třicet pět drsných let v podání vypravěče, který se pokaždé objeví na nesprávném místě a udělá špatné rozhodnutí. Komunistický odboj, guerilla, polovojenské režimy, válka drogových kartelů – vyprávění o dobrodružstvích jednoho smolaře a desítek dalších postav, se kterými se na své cestě střetává, dohromady tvoří obraz Kolumbie na konci dvacátého století. 35 mrtvých je fascinující literární výlet do země, kde stále ještě vítězí fiesta, násilí, exil a zapomnění.
Sergio Álvarez má zvláštní talent vyprávět roztodivné příběhy, na kterých staví tento barevný a silný román. Využívá prvky historického románu, dobrodružného vyprávění, černé grotesky, autofikce, thrilleru, a dokonce i milostného příběhu. Je to kniha napsaná živelným jazykem, která se dozajista stane kultovním dílem nové hispanoamerické literatury.

 

35 mrtvých

Autor: Sergio Álvarez

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 464
Vazba: pevná s přebalem
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-7294-685-3

Přečtěte si více o knize 35 mrtvých, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství HOST. A nezapomeňte si prolistovat ukázku nebo si přečtěte článek na našem webu.

Nakladatelství HOST vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Ukázka z knihy

Svůj poslední zločin spáchal Botones devět měsíců po smrti. Když ještě žil a potloukal se po Kolumbii, poslal na onen svět tři sta dvacet čtyři nevinných, co měli tu smůlu anebo drzost, že se připletli do cesty jeho vzteku, ctižádosti nebo bouchačce, kterou obvykle nosíval schovanou pod košilí. A jako správný zabiják pokračoval Botones v mordování, i když byl pod drnem. Jenom na to už nepotřeboval žádnou munici, nemusel do nikoho vrážet kudlu ani se namáhat škrcením. Vystačil si s mou skromnou pomocí, protože já byl lúzr už od svého početí, a jak jsem se usilovně dral na tenhle svět, způsobil jsem mámě krvácení, které na seznam zločinů bývalého desátníka přidalo další smrt. Bandita si zapíchal s Cándidou a slastně usnul jako špalek. Probudil se s nostalgickou náladou a dostal chuť poslechnout si nějakou píseň od Javiera Solíse. Právě pokládal jehlu gramofonu na černý vinyl, když ho jeho zabijácký instinkt varoval, že kolem panuje nebezpečné ticho. „Cándido!“ zakřičel Botones, ale po ženě jako by se země slehla. Připomněl si, jak oddaně ho milovala, a zneklidněl ještě víc. Vyklonil se z okna, pátravě přelétl očima ulici a navzdory tichu a pustotě zahlédl helmu jednoho z tisíců vojáků, kteří ho mezitím obklíčili. „Děvka jedna zrádná,“ odplivl si Botones, natáhl si kalhoty a vyrazil na obhlídku domu. (str. 11)

Vyhrajte knihu 35 mrtvých

Kniha, která obsahuje prvky thrilleru, ale i milostného románu a historické literatury, zaujme všechny milovníky napětí. Příběh z drsné Kolumbie dvacátého století vás provede nejen zemí, kde stále vládne polovojenský režim, ale zavede vás i do prostředí drogových kartelů. To vše a ještě více zažijete s hlavním hrdinou – neuvěřitelným smolařem, který je vždy tam, kde nemá být. Kniha 35 mrtvých by neměla chybět ve vaší knihovně, navíc právě teď máte možnost ji u nás vyhrát.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám totiž přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou právě knihu 35 mrtvých získat. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu 35 mrtvých
probíhá od 15. ledna do 28. ledna 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy 35 mrtvých

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize35 mrtvých

Álvarez, Sergio

Host, 2013

Napsat komentář