Knihy pro malé školáky

Skolaci
Dnešní tipy jsou plné pohádek a příběhů především pro malé školáky. Děti se v nich setkají s medvídky a loupežníky a podívají se do míst plných kouzel a snů. Tyto krásné knihy potěší všechny malé čtenáře, a pokud s nimi budou číst i rodiče, jistě se díky nim sami vrátí do dětství.

Medvěd Lumír

To, že včelky dávají lidem med, ví každý malý školák. Pokud však chtějí vědět víc a dozvědět se, jakou například má která včela v úle roli a kde se med vlastně bere, mohou si zahrát na včelaře s medvědem Lumírem.

Lumír včelaří

Autorka: Aneta Františka Holasová

Vydalo: nakladatelství Labyrint
Počet stran: 80
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-86803-25-8


Medvěd Lumír, hlavní postava této dětské knihy, provází čtenáře celým včelařským rokem: od podletí až k medobraní. Kde včely berou vosk k stavbě svého díla, co je to propolis a k čemu slouží, jak funguje včelí společenství a kdo co v úle dělá… Kniha debutující výtvarnice je určena všem malým čtenářům a jejich rodičům, kteří mají rádi med a chtěli by se o včelařském řemesle něco dozvědět.

Přečtěte si více o knize Lumír včelaří.

 

Bajka o tygrovi

Krásná bajka o tygřici, které se narodí bílé mládě, a ona se musí rozhodnout, zda se zachovat podle zákonu přírody a albína zabít, nebo mu dát šanci…

Bílý tygr

Autorky: Lenka Rožnovská, Iveta Autratová

Vydalo: nakladatelství Grada
Počet stran: 32
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-247-4671-5


Další poetická bajka Lenky Rožnovské zavádí čtenáře do lesnaté tajgy, kde se tygřici Taře narodí mládě s bílou srstí. Tara ví, že malý albín ohrožuje ji i její druhé mládě, a musí se rozhodnout, zda uposlechne neúprosný zákon přírody, který jinakost trestá smrtí. Je v osudu bílého tygra místo pro naději a štěstí? Krásný alegorický příběh je neoddělitelně spjatý s výpravnými ilustracemi Ivety Autratové.

Přečtěte si o knize Bílý tygr více a nezapomeňte na ukázku. O této knize si také můžete přečíst článek na našem webu, stejně jako o dalších bajkách tohoto autorského dua. Také pro vás připravujeme recenzi této knihy!

 

Kde najdeme Bimbuli?

Kdo by se nechtěl podívat na Bimbuli? Je to planeta dětských snů, kde se budete smát, přitom se učit, a možná se dočkáte i nějakého překvapení.

KRKOUNI… aneb leťte s námi na Bimbuli!

 

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 64
Vazba: pevná
ISBN: 978-80-253-1965-9


Smějete se rádi od ucha k uchu? Hledáte nové kamarády? Chcete se naučit nové básničky? 
Máte rádi překvapení? Chcete se toulat po kouzelných říších? Neváhejte, sbalte kufry, popadněte duhovou letenku a vzhůru na Bimbuli – planetu dětských snů! A nebojte, nebudete tam sami, doprovodí vás holčička Adélka, která to všechno sepsala. Těšíme se na vás! Vaši Bimbulíci

Přečtěte si více o knize KRKOUNI… aneb leťte s námi na Bimbuli! a prolistujte si i ukázku.

 

Hon na loupežníka

Hocenploc je obávaný loupežník, který se neštítí okrást ani babičku. Jenže to se nelíbí dvěma kamarádům, kteří se rozhodnou dát mu co proto! Jak to dopadne a dostane loupežník na frak? To se dozvíte v následující knize.

Loupežník Hocenploc

Autor: Otfried Preussler

Vydalo: nakladatelství Grada
Počet stran: 120
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-247-4768-2


Obávaný loupežník Hocenploc ukradl babičce mlýnek na kávu! Dva kamarádi, Kašpárek a Pepík, se rozhodli, že loupežníka dopadnou a přinesou mlýnek babičce zpátky. Ovšem jednoduché to mít nebudou: sotva loupežníkovi nastrojí past, padnou do jeho zajetí a budou si muset poradit i s velkým a zlým čarodějem Petrosiliem Cvaklmanem…

Přečtěte si o knize Loupežník Hocenploc více a nezapomeňte na ukázku.

 

Kouzelný hrad

Do kouzelného hradu by se chtělo podívat každé malé dítě, ale tento hrad ovládají temné čáry a kouzla, takže se v něm dějí podivné věci. Jak to dopadne?

Kouzelný hrad – Červený drak

Autorka: Michaela Škultéty

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 112
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-253-1828-7


Na kouzelném hradě všechny trápí tajemné čáry. Hradní pán a jeho muži se proměnili v bezmocné zelené příšery, lidská podoba zůstala jen Lancelinovi, Gvendolině a Maxovi. Kdo se chce obyvatelům hradu pomstít? Má v tom prsty jejich úhlavní nepřítel Dragomír? Poradí si děti hradního pána a najdou pomoc včas?

Přečtěte si o knize Kouzelný hrad – Červený drak více a nezapomeňte na ukázku.

 

———————————————

Malé školáky dnešní výběr knih jistě nadchne. Mohou se totiž ponořit nejen do světa kouzel, ale dozvědět se a naučit spoustu nových zajímavých věcí. Pořídíte vašim dětem některou z knih?

Tyto a další knihy si můžete také vydražit
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLumír včelaří

Holasová, Aneta Františka

Labyrint, 2013

zobrazit info o knizeBílý tygr

Rožnovská, Lenka

Grada, 2013

zobrazit info o knizeKrkouni... aneb leťte s námi na Bimbuli!

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeLoupežník Hocenploc

Preussler, Otfried

Grada, 2013

zobrazit info o knizeKouzelný hrad – Červený drak

Brezina, Thomas C.

Fragment, 2013

Napsat komentář