Fúze Albatros Media a. s. s dceřinnými společnostmi

Logo AM
K Novému roku došlo k fúzi mateřské společnosti Albatros Media a. s. se společnostmi Computer Press, a.s. a R+H, spol. s r.o. Završila se tak integrace obou společností do Albatros Media a. s. zahájená již v roce 2010 po akvizici těchto společností. Společnost R+H, spol. s r.o. provozovala nakladatelství Motto, Computer Press, a. s. bylo významným nakladatelstvím odborné literatury.

Tradiční nakladatelství Motto zůstane ve společnosti Albatros Media a. s. zachováno v neměnné podobě, dál se bude zabývat vydáváním širokého spektra především oddechové literatury pro dospělé, titulů svých kmenových autorek Haliny Pawlowské, Ireny Obermannové, Michaely Klevisové a řady dalších českých autorů, ale i mnoha nejenom severských detektivek a populárně naučných psychologických příruček.

Z původní značky Computer Press, která zůstane zachována pro vydávání počítačové literatury, titulů z oblasti digitální fotografie i dalších moderních technologií, se oddělí pro lepší přehlednost další tři samostatná nakladatelství – BizBooks pro knihy zabývající se managementem, ekonomií, financemi i osobnostním a kariérním růstem, Edika vydávající tituly sledující moderní trendy ve vzdělávání a CPress, který obohatí portfolio mediálního domu o populárně vzdělávací literaturu cestování, zdraví a volného času, historickou, hobby, auto-moto a další.

Nyní završená integrace nakladatelství v rámci skupiny Albatros Media a. s. zahájená v roce 2010 přinese řadu nových příležitostí, které společnost využije k dalšímu rozšiřování a zkvalitňování svých nakladatelských aktivit, k vydávání většího počtu publikací i upevňování pozice vedoucího nakladatelského domu České republiky jak v segmentu beletrie pro děti, mládež i dospělé, tak i v odborných a populárně naučných publikací.

Charakteristika společnosti Albatros Media a. s.

Společnost Albatros Media a. s. se stala od roku 2010 největším nakladatelským domem v ČR s produkcí 1400 titulů ročně. Do jejího portfolia patří pět především beletristických nakladatelství – klíčové tradiční nakladatelství pro děti a mládež Albatros, moderní a mladé nakladatelství pro teenagery CooBoo, nakladatelství světové beletrie pro dospělé Plus, nakladatelství Motto a na podzim roku 2011 získané Nakladatelství XYZ, vedle toho i čtyři nakladatelské značky odborné a populárně-vzdělávací literatury – nakladatelství Computer Press, Edika, BizBooks a CPress. I nadále je Albatros Media a.s. též výhradním výrobcem a distributorem knih Edice České televize.

Doporučení:
Share

Napsat komentář