Zamyšlení při adventu

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Vánoce již takřka klepou na dveře a spolu s nimi se neúprosně blíží také velký předvánoční úklid, strasti s pečením cukroví a shon po dárcích pod stromeček. Cítíte se kvůli tomu všemu mizerně? Nalezněte s těmito knihami ztracenou rovnováhu a oddychněte si.

Působivý bestseller autora Andyho Andrewse vás možná přiměje na svět pohlížet trochu jinak. Umíte se radovat z maličkostí? Vydalo nakladatelství Návrat domů.

Ten, který si všímal

Ten, který si všímalChudoba. Rozpadající se manželství. Stáří. Nejistá budoucnost. Několik obyvatel Orange Beach ve státě Alabama zavedly tyto problémy do zoufalých a bezvýchodných situací. Ale pro starého tuláka Jonese, který má dar všímat si toho, co ostatní přehlížejí, neexistuje žádná bezvýchodná situace. Zatímco Jones tajemně prochází tímto přímořským městem a vstupuje do srdcí jeho obyvatel, nabízí prosté, moudré rady a pevnou naději.

Přečtěte si víc o knize Ten, který si všímal

Na našich stránkách vyšla také recenze!

––––––––––––––––––––––

I publikace Claudie Croos-Müller z nakladatelství Grada se zabývá radostmi a starostmi vašeho života, jejich řešení však vidí jinde.

Štěstí!

Štěstí!Jde všechno ve vašem životě špatným směrem? Vidíte svět jako slzavé údolí? Naše oblíbené ovečky vědí co dělat, aby se to změnilo. Správné držení těla a zábavné cviky vám pomohou navodit dobrou náladu a mají řadu výhod – můžete je vyzkoušet kdekoli, nebudete potřebovat žádné pomůcky, stačí vám pár minut a hlavně: zasloužíte si je!

Přečtěte si víc o knize Štěstí! 

––––––––––––––––––––––

Rozproudit a pochopit vaše duchovní já vám pomůže publikace z nakladatelství Portál, kterou napsal německý teolog a katolický kněz Anselm Grün.

Uzdravení skrze obrazy

Uzdravení skrze obrazyTento text čerpá přímo z jungovské psychologie a po svém představuje cestu aktivní imaginace. Pochopení vnitřních obrazů, které nosíme v duši, vede k tomu, že jsme lépe zakotveni ve svém „já“ a dokážeme odolávat chaosu obrazů, které se na nás tlačí zvenčí. Podle C. G. Junga dokážou obrazy rozhýbat naši duši tak, že po čase vyvstane jedinečný obraz našeho „já“. 

Přečtěte si víc o knize Uzdravení skrze obrazy, kde najdete také její ukázku

––––––––––––––––––––––

Mystickým záhadám známých českých hor a kopců přichází na kloub spisovatel Jan A. Novák v knize, kterou vydalo nakladatelství Alpress.

Hory a kopce opředené tajemstvím

Hory a kopce opředené tajemstvímVrchol každého kopce je místo zvláštní mystické osamělosti: blíž k obloze, dál od lidí a všeho pozemského. Naše země je takových tajemných kopců a hor plná a lidé je odedávna vyhrazovali silám – někdy dobrým, jindy zlým. Tato kniha není jen průvodce na cestě k záhadným místům minulosti, ale především čtení plné informací i inspirací pro výletní trasy.

 

Přečtěte si víc o knize Hory a kopce opředené tajemstvím 

––––––––––––––––––––––

A odhalovat dávné záhady můžete i v publikaci Příběhy starých pražských domů spisovatelky Magdaleny Wagnerové. Příběhy osobností, s těmito domy spojených, povětšinou známe. Jaká tajemství ale skrývají úzké portály a praskající podlahy těchto rozmanitých staveb? Knihu vydalo nakladatetsví Plot.

Příběhy starých pražských domů

Příběhy starých pražských domůAtmosféra časů dávno minulých, silné zdi byvších staletí a pestrá paleta slohů, to všechno jsou domy staré Prahy. Známé i zapomenuté příběhy mohou být nejen vhodným prostředkem k zamyšlení nad naší národní minulostí a zábavným způsobem, jak si ukrátit dlouhou chvíli, ale i návodem, kam se ubírat během procházek naším starobylým, tajemným a překrásným hlavním městem.

Přečtěte si víc o knize Příběhy starých pražských domů 


Která z těchto knih vás zaujala nejvíce? Napište nám svůj názor do komentáře!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete za skvělou cenu vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠtěstí!
Knížka o přežití. Okamžitá pomoc při pesimismu, pochybnostech a smůle

Croos-Müller, Claudia

Grada, 2013

zobrazit info o knizeUzdravení skrze obrazy
Spirituální zdroje vnitřních sil

Grün, Anselm

Portál, 2013

zobrazit info o knizeHory a kopce opředené tajemstvím
Horské svatyně, obětiště a sídla bohů v České republice

Novák, Jan Antonín

Alpress, 2013

zobrazit info o knizePříběhy starých pražských domů

Wagnerová, Magdalena

Plot, 2013

zobrazit info o knizeTen, který si všímal

Andrews, Andy

Návrat domů, 2013

Napsat komentář