Rozvíjejte vědomosti svých dětí se sněhulákem Sněhošlápkem

zajimavy
Krásně ilustrovaná knížka Tajemný život sněhuláků, která se navíc skvěle hodí k těmto mrazivým měsícům, vaše děti pobaví i poučí. Formou poutavých příběhů je povede k zásadám slušného chování, pomůže jim rozlišit dobré od zlého a naučí je spoustu nového o českých zimních svátcích.

Tajemný život sněhuláků

Nakladatelství Amenius vydalo už několik pěkných dětských knih, např. Povídání vlčí mámy, Zajíček strakaté ouško nebo Jak zvířátka pekla koláče. Nyní k nim přibyla publikace Tajemný život sněhuláků.

Knížka příhod sněhuláka Sněhošlápka a jeho kamarádů nabízí svět dětské fantazie, ve kterém jsou hlavními hrdiny oživlí sněhuláci a jejich kamarád – malý školák Honzík, který je postavil. Společně prožívají radosti i strasti, které s sebou přináší zimní období, a také prostřednictvím jednotlivých pohádkových příběhů seznamují malé čtenáře a posluchače příjemnou a nenásilnou formou s českými zimními svátky, jako je sv. Mikuláš, Vánoce a Silvestr. Autoři kladou dětem na konci kapitol otázky, které jim tak osvěží informace, jež se z příběhu dozvěděly. A na konci knížky je ještě čeká vtipný bonus: Desatero rad pro stavitele sněhuláků.

Tajemný život sněhuláků aneb Příhody sněhuláka Sněhošlápka a jeho kamarádů

Tajemný život sněhuláků

Autoři: Bohumír Socha, Radomír Socha
Ilustrace: Miroslav Růžek
Počet stran: 60
Vazba: pevná bez přebalu

Přečtěte si víc o knize Tajemný život sněhuláků

 

Ukázka z knihy

Tajemný život sněhulákůPři jedné návštěvě vyprávěl Honzík sněhulákům o tom, že se zajímá o houby a také je sbírá. Vysvětloval jim, že některé houby rostou i v zimě, třeba hlíva ústřičná a penízovka sametonohá, které houbaři říkají sametonožka. Obě jsou také léčivé.
„A kde ty houby rostou?“ vyzvídal Sněhošlápek.
„Rostou na stromech, ale také na padlých kmenech a pařezech. Ale jejich sběr není tak snadný, nerostou totiž všude.
„Kdybychom věděli, jak vypadají, pomohli bychom ti je se zvířátky sbírat, mudroval Lysohlávek.
„Dobře tedy. Ukážu vám je namalované v atlasu hub, až se příště sejdeme, řekl Honzík.

 


Knižní nakladatelství Amenius se věnuje podstatnou částí své činnosti vydávání knih pro děti, mládež a dospělé. Tato díla svojí uměleckou i lidskou hodnotou mají podněcovat svým obsahem zájem o rozvoj duševního života v dnešní uspěchané době. Snaha o zvýraznění a potřebu duchovních hodnot je prezentována hlubší, naučnou i zábavnou formou za účelem kultivace mezilidských vztahů a pochopení souvztažnosti s Universem.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajemný život sněhuláků
aneb Příhody sněhuláka Sněhošlápka a jeho kamarádů

Socha, Bohumír - Socha, Radomír

Amenius, 2012

Napsat komentář