Třicet pět let děsivých dobrodružství jednoho smolaře

cats13
Roztodivný, živelný příběh 35 mrtvých líčí kolumbijské prostředí z konce dvacátého století, plné drog, strachu, násilí a pachu smrti. Vydejte se na literární výlet do hispanoamerické země s jedním smolařem a desítkami postav, které na své cestě potkává.

Kdo v týhle zemi nikoho neoddělal, ničeho v životě nedosáhne.

Třicet pět drsných let v podání vypravěče, který se pokaždé objeví na nesprávném místě a udělá špatné rozhodnutí. Komunistický odboj, guerilla, polovojenské režimy, válka drogových kartelů – vyprávění o dobrodružstvích jednoho smolaře a desítek dalších postav, se kterými se na své cestě střetává, dohromady tvoří obraz Kolumbie na konci dvacátého století. 35 mrtvých je fascinující literární výlet do země, kde stále ještě vítězí fiesta, násilí, exil a zapomnění.

Sergio Álvarez má zvláštní talent vyprávět roztodivné příběhy, na kterých staví tento barevný a silný román. Využívá prvky historického románu, dobrodružného vyprávění, černé grotesky, autofikce, thrilleru, a dokonce i milostného příběhu. Je to kniha napsaná živelným jazykem, která se dozajista stane kultovním dílem nové hispanoamerické literatury.

35 mrtvých

35 mrtvýchVydalo nakladatelství Host

Autor: Sergio Álvarez
Překlad: Lada Hazaiová
Počet stran: 464
Rozměry: 146×212
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize 35 mrtvých a prolistujte si její ukázku.

Napsali o knize

Skvělá kniha, která přináší hlubokou reflexi toho, co nás postihlo. Skutečnou tragédií Kolumbie je to, že v každé rodině, v každé sociální skupině, v každém sektoru se skrývá příběh plný bolesti, opuštěný člověk, touha po pomstě.

- Poder 360°

Rentgenový snímek zemité Kolumbie, román bez minulosti, kde všechno utíká směrem k budoucnosti. Stejně jako Kolumbie, která záhy zapomíná na své tragédie a nikdy se nepoučí ze svých chyb.

- El Heraldo

Vždycky pro nás bylo obtížné být to, co jsme. Sníme o tom, že se jednoho dne všichni probudíme bílí, západní a civilizovaní… A tahle neschopnost přijmout sami sebe z nás udělala zakomplexovanou společnost, která sebou pohrdá, společnost, která zabíjí nejen zrádce, soupeře nebo nepřátele, ale s děsivou krutostí i všechno, co sama neakceptuje.

- Sergio Álvarez Pro El País

O autorovi

Sergio Álvarez

Sergio Álvarez (nar. 1965) je kolumbijský spisovatel. Pracoval v reklamě, televizi a ve filmu. Spolupracoval se španělskými deníky El País a La Vanguardia. Jeho první knihou byla Učitelka (2001), za kterou získal Cenu Silveria Cañady, práva byla prodána do řady zemí a chystá se filmová verze. Poté věnoval deset let výzkumu, cestování a psaní rozmáchlého opusu 35 mrtvých (2011). Během psaní tohoto románu stihl napsat knihu pro děti s názvem Mapaná (2006).

(foto a informace o autorovi: nakladatelství Host)


HostNakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize35 mrtvých

Álvarez, Sergio

Host, 2013

Napsat komentář