Sladký design: Příběh za knihou

Sladký design
Již brzy doputuje na pulty knihkupectví lákavě vypadající kuchařka Sladký design. Čekají vás v ní recepty a hlavně rady a návody, jak ze svých dortů i dortíků vyčarovat umělecké kousky, které bude téměř škoda sníst. Pojďte s námi nahlédnout pod pokličku vzniku této kuchařky!

Měli jsme se brát a jednou takhle v předsvatebním shonu přišla naše společná kamarádka. Posteskli jsme si, že s partnerem nevíme, kde nám hlava stojí, a nemáme ponětí, kde objednat dort. Aniž bychom to tušili, ukázalo se, že naše kamarádka má kamarádku s vášní pro zdobení dortů. Asi měsíc před svatbou jsme ji plni očekávání jeli navštívit. Byla opravdu úžasná a velmi vstřícná, myslela i na detaily, které nás samotné nenapadly. Pomohla nám při výběru barevného schématu, květin, stuhy i příchutí. Když jsme byli na odchodu, položila mi ruku na rameno, zadívala se na mě a řekla: „Moc ráda vás zdobení dortů naučím.“ Poděkovala jsem a se stydlivým úsměvem jsem odpověděla, že bych něco tak krásného nikdy nedokázala. S tím jsme odjeli domů. V den svatby jsme na dortu mohli oči nechat. Opravdu ho máme rozkrojit? Zavřela jsem oči…

Po svatbě přišly další velké výzvy – nová práce, nový byt. Na zdobení dortů nezbýval čas ani pomyšlení.

Za nějakou dobu si ale manžel všiml zvláštního lesku v mých očích. Neomylně jej spojil s naším překrásně nazdobeným dortem. V den mých narozenin mě pak překvapil krásným dárkem – poukazem na kurz zdobení.

Rosemary zůstávám vděčná nejen za nádherný svatební dort, ale i za jiskřičku zvědavosti, kterou ve mně vzbudila. Občas se mi zdává, že jsem opět v Sydney u jejího domu a nesu jí svou knihu jako dárek i poděkování. Probouzím se dřív, než ji otevře. Doufám, že se mi poštěstí splnit si tento sen, až se zase vypravíme do Sydney. Jsem zvědavá na její reakci.

Velké díky patří i mému manželovi, který onu jiskřičku nesfoukl. Naopak ji rozfoukal do plamene, a od té doby mi ho s radostí pomáhá udržovat.

——————————————-

O Hance Rawlings

Hanka Rawlings je lektorka angličtiny s libozvučným příjmením a s až nevšední zálibou v jedlém designu. Po studiích na vysoké škole se přestěhovala do Austrálie – zde se vdala a objevila možnosti zdobení, o kterých neměla tušení. Tomuto krásnému řemeslu se rozhodla naučit na jedinečné designérské škole patřící Planet Cake, jež je vedena samotnou Paris Cutler a jejím týmem. V Austrálii absolvovala celou řadu kurzů týkajících se sladkého dekoru, stala se členkou asociace Cake Decorators Association Australia. V roce 2009 založila úspěšný blog www.hanascakes.blogspot.cz, pořádá vlastní kurzy zdobení, spolupracovala s českými i zahraničními médii – Gurmet, iDNES.cz, ČRo. Její zásnubní dort se umístil mezi deseti nejlepšími na věhlasném zahraničním a cenami ověnčeném blogu – Cake Wreck Sunday Sweets, jenž se věnuje nejkrásnějším dortům z celého světa.


O knihu Sladký design si nyní můžete zahrát v naší soutěži!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSladký design
Pečení a zdobení s Hankou Rawlings

Rawlings, Hanka

Smart Press, 2013

Napsat komentář