„Urobit dvojku je kurde těžší!“

Ruda-Celebryta
Říká o své druhotině oblíbený bavič, moderátor a showman Ruda z Ostravy. Zatím co v prvotině BESCELER !!! poznáváme autorův život od dětství do dospělosti, v knize SELEBRYTA !!! budeme moci juknout pod pomyslnou pokličku českého showbyznysu. Mimochodem Rudova první kniha získala ocenění jako nejúspěšnější novinka nakladatelství Fragment za rok 2012.

výtisk zdarmaPomyslný druhý díl, tuto cestu do hlubin českých celebrit, vydalo na konci října nakladatelství Fragment.Rudovi ji opět pomáhal sepsat fotograf a spisovatel Bruno Ligocki. Společnými silami knihu stvořili, společnými silami ji také 4. listopaduv Knihkupectví Kanzelsberger na Černém Mostě pokřtili.

Hodina křtu odbila a Ruda stále nikde. Romana Homonická, redaktorka nakladatelství Fragment, a Bruno Ligocki, totálně neznámý Karviňák, však zůstávají v klidu, zato budoucí kmotr Miloš Knor a moderátorka Hanka Koutná se dohadují, jestli dorazí, nebo mají knihu pokřtít sami. Naštěstí se během několika minut hlavní persona objevuje, mezi přihlížejícími to zašumí, Ruda se nadechne, a pak si pamatuji jen to, jak mě od smíchu bolí břicho.  Ačkoliv jeho humor není tak úplně mým šálkem čaje, následující vodopád hlášek, vtipů a srandiček nemohl nechat nikoho z přítomných chladným.

předčítání úryvkůRuda mezi knížkami

Záplavu slov se občas dařilo přerušit především Brunovi, který namátkou četl úryvky ze zmiňované „dvojky“, sem tam se podařilo „vecpat“ Miloši Knorovi s nějakou vtipnou hláškou, paní redaktorka se marně snažila opravit omyly ohledně korektur a redakční práce, zatímco moderátorka se s těmito živelnými elementy snažila vést diskusi. Svého cíle nakonec dosáhla, a tak se publikum dozvědělo několik zajímavých informací, například to, že knížka je rozdělena do 22 kapitol, že před každou je jako předkrm menší vtípek, že je opět psána typickou Rudovou „ostravštinou“ a je naplněna neuvěřitelnými příběhy z osobního i profesního života. Zkrátka se budete bavit od první až do 188. stránky a některé části, či knížku celou, budete pravděpodobně číst stále znovu.

křest

Jak se později zmínil známý na jedné sociální síti, kde se objeví Ruda, tam je hnedle kopec srandy a dobrá nálada. S tímto výrokem po pondělním křtu knížky SELEBRYTA !!! naprosto souhlasím.

Jako malou ochutnávku nabízím kousíček z kapitoly FTIP ZA STOVKU. Než se začtete, Ruda doporučuje:

„Včil se nadechněte, zadržte na chvilu kyslik a s vydechem se opatrně pusťte do prvich řadku…“

autogramiáda Ruda

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRuda z Ostravy – Selebryta!!!

Kavalčík, Michal - Sklář, Richard

Fragment, 2013

Napsat komentář