Nenechte si ujít v týdnu od 11. do 15. listopadu 2013

Nenechte si ujít
Opět přicházíme s pestrou nabídkou literárních akcí z různých koutů naší vlasti. Na nadcházející podzimní týden máme pro vás připraveny pozvánky do Vyškova, Hradce Králové, Jindřichova Hradce, Pardubic, Brna i Prahy.

Každé pondělí od 14 hodin probíhají v dětském oddělení Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově tzv. ListohrátkyNejinak tomu bude i 11. listopadu. Tentokrát se bude číst z knížky Evy PapouškovéKosprd a Telecí. Nakladatelství Albatros vyhlašuje pravidelně literární soutěže. Víte, že v minulém roce soutěž o nejlepší původní českou prózu na téma Dobrodružství dětí v 21. století vyhrála publikace Kosprd a Telecí? Nerozlučná přátelství často vznikají už v mateřské školce. Úsměvný příběh o dvou malých dětech s poněkud zvláštními jmény určitě zaujme vás i vaše děti. Jak vypadá každodenní život v mateřské školce a o čem publikace pojednává, si můžete přečíst v naší recenzi. Kniha vyšla letos v březnu v nakladatelství Albatros.

Na pondělí 11. listopadu máme pro vás další pozvánku, a to do Hradce KrálovéAutogramiáda Rudy z Ostravy k jeho nové knize SELEBRYTA!!! se uskuteční v knihkupectví Neoluxor od 17hodin. Před dvěma roky vyšla kniha Ruda z Ostravy – BESCELER!!!, která získala ocenění jako nejúspěšnější novinka roku 2012. Obě publikace vydalo nakladatelství Fragment a recenzi na knihu Ruda z Ostravy – BESCELER!!! si můžete přečíst na našich stránkách.

úterý 12. listopadu se přesune autogramiáda Rudy z Ostravy do Jindřichova Hradce, kde ji budete moci navštívit v knihkupectví U Lenky od 16 hodin. Další autogramiáda Rudy z Ostravy bude následovat ve středu 13. listopadu v Pardubicích od 17 hodin v knihkupectví Dobrovský.

Ve středu 13. listopadu je také připravena prezentace knihy PhDr. Vladimíra Vavřínka Cyril a Metoděj mezi Konstantinopolí a Římem. Setkání se bude konat v knihkupectví Barvič a Novotný od 16 hodin v Brně. Nakladatelství Vyšehrad vydalo tuto knihu u příležitosti 1150. výročí příchodu „soluňských bratří“ na Velkou Moravu. Autor je odborníkem na byzantsko-slovanské vztahy a v knize vysvětluje mimo jiné i motivy vyslání těchto bratří. Dozvíte se také, jakou roli cyrilometodějská tradice sehrála v různých historických etapách našich národních dějin. Máte-li zájem navštívit prezentaci knihy Cyril a Metoděj mezi Konstantinopolí a Římem a máte to blíž do našeho hlavního města, pak vězte, že ve čtvrtek 14. listopadu v 16 hodin proběhne tato akce v prostorách kláštera svaté Anežky České v Praze.

Sobotní odpoledne 16. listopadu bude brněnské knihkupectví Knihcentrum Caffé v OC Olympia patřit od 15 hodin investigativnímu žurnalistovi Jaroslavu Kmentovi. Z jeho pera vzešly články, jež odhalily korupci nebo spojení mafie a politiky a dovedly k rezignaci například Stanislava Grosse. Politici přijali tzv. náhubkový zákon (zakazuje médiím zveřejňovat odposlechy) právě kvůli Kmentově publikaci Kmotr Mrázek II – Krakatice. Trilogie Kmotr Mrázek se dočkala 24. října své filmové premiéry. Ti, kteří si v sobotu na autogramiádě komplet o zavražděném vládci českého podsvětí zakoupí, obdrží zdarma jako bonus volné pokračování Svědek na zabití.

Další pozvánky a podrobnosti naleznete v našem Kalendáři akcí. Stačí si jen vybrat.

Doporučení:
Share

Napsat komentář