Knižní tipy o ženách pro ženy

tipy-o-zenach-pro-zeny
Pánové snad prominou, když se v dnešních knižních tipech budeme věnovat jen ženám. Drahé ženy, zpříjemněte si podzimní ponurá odpoledne u šálku dobrého čaje s kvalitní knihou!

První knihu, kterou si dnes představíme, vydalo nakladatelství Domino. Jak bude pokračovat Marianin život potom, co vypluje její dlouholeté tajemství na povrch? Kniha Kam patříme autorky Emily Griffin popisuje život matky a dcery, které se od porodu celých osmnáct let neviděly. Najdou si k sobě cestu?

Kam patříme

Autorka: Emily Griffin

Překlad: Jana Vlčková
Počet stran: 344
Formát: 134×210
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Kam patříme a prolistujte si také ukázku

Marian může bez zaváhání prohlásit, že ve svých šestatřiceti letech dosáhla úplně všeho, o čem kdy snila. K úplnému štěstí jí chybí už jen maličkost: aby jí ten muž navlékl snubní prsten a založil s ní rodinu. To je ovšem jen jeden ze dvou problémů, které ji trápí. Už dlouhých osmnáct let skrývá před celým světem tajemství – a to tajemství se jednoho večera objeví u jejích dveří…

—————————————–

Dalším dnešním tipem je kniha Darovanému manželovi na zuby nekoukej (vydaná nakladatelstvím MOBA) od Aleny Jakoubkové, která popisuje nelehkou situaci, kdy se hlavní hrdinka Sienna rozhodla žít navždy bez dětí. Co udělá po zjištění, že neplánovaně otěhotněla?

Darovanému manželovi na zuby nekoukej

Autorka: Alena Jakoubková

Počet stran: 248
Formát:115×185
Vazba: vázaná
Přečtěte si více o knize Darovanému manželovi na zuby nekoukej

Podívejte se také na další knihu Aleny Jakoubkové Poslední tango s Carmen

Sienna nemá v úmyslu se vdát a už vůbec neplánuje mít děti. Když ji však v posteli s milencem nachytá jeho manželka a místo očekávané scény jí svého muže doslova „daruje“, žije Sienna s Borkem řadu let v docela spokojeném manželství. Pak ale zjistí, že otěhotněla, a je zoufalá. Kvůli dávnému traumatu se rozhodla zůstat bezdětná, a najednou ji osud vypekl…

—————————————–

Co přimělo hlavní hrdinku Evu schovávat se pod peřinou? Kniha Žena, která si šla lehnout a rok nevstala je plná ironie. Sue Townsendová napsala příběh plný „obyčejných“ lidských vztahů, které ale až tak obyčejné nejsou. Knihu pro vás vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Žena, která si šla lehnout a rok nevstala

Autorka: Sue Townsendová

Překlad: Helena Hartlová
Počet stran: 336
Formát: 130 x 200
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více o knize Žena, která si šla lehnout a rok nevstala

Nepřehlédněte také ukázku z knihy!

Co je příčinou Eviny krize, která ji přiměla schovávat se pod peřinou? Nevděkem vlastních dětí? Nedostatkem lásky? Nedostatkem obyčejné lidskosti? Román britské autorky, proslavené především humornou ságou o nesnadném dospívání Adriana Molea, není vůbec lacině feministický. Ani v příběhu ženy, která odmítala vstát z postele, jí nechybí břitká ironie.

—————————————–

Dalším tipem je kniha Josefa Moníka, který napsal knihu (vydanou nakladatelstvím Prostor) o jednom z nejstarších řemesel – o prostituci. V jedenácti poutavých povídkách si můžeme všimnout, že v tomto řemesle nehrají roli jen peníze, ale i nenaplněná láska, melancholie a pravda, že člověk nemůže mít všechno.

Prostitutky

Autor: Josef Moník

Počet stran: 132
Formát: 130×205
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Prostitutky

Prostituce je za peníze, leč může mít svébytnou estetiku. Je zde melancholie a zklamání ze sametu i rezignované uspokojení, že se vlastně neděje nic tak hrozného a máme se dobře, přestože nelze mít všechno. Moník poznal bagážisty a taxikáře, kultivované intelektuálky i uličnice, zklamané, byť úspěšné emigranty a cizince na záletech.

—————————————–

Nezapomínáme ani na ty ženy, které zrovna do světa dospělých vcházejí. Hlavní hrdinka Cass z knihy Láska, sex, touha – Tři nejsou pár by chtěla být tou nejdokonalejší slečnou střední školy. Dokáže pochopit, že život není jen o dokonalosti?

Kniha vydaná nakladatelstvím Fragment volně navazuje na předchozí díly Láska, sex, touha – Nikdy neříkej navždy a Láska, sex, touha – Co je šeptem…

Láska, sex, touha – Tři nejsou pár

Autorka: Ali Cronin

Překlad: Petruše Klůfová
Počet stran: 280
Formát: 115×183
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Láska, sex, touha – Tři nejsou pár

Podívejte se také na ukázku z knihy 

Parta sedmi středoškoláků rozhodně ví, jak si pořádně užívat života. Cass je krásná, milá a oblíbená, navíc z bohaté rodiny a má šanci studovat na prestižní univerzitě. Co když ale ani tohle nestačí? Neshody s klukem, s mámou a nakonec i s kamarády – zvládne Cass vše vyřešit? A proč jí nikdo nevěří, že žádná „slečna dokonalá“ neexistuje? 

Zajímají vás i předchozí díly? Přečtěte si naše články Knižní tipy pro zasněné chvíle dívek a žen Knižní tipy pro naše malé i větší slečny, kde se o předchozích dílech dozvíte více!


Tímto jsou naše dnešní tipy u konce. Milé dámy, která z knih vás zaujala? Napište nám!

Nejen tyto, ale i další knihy si můžete vydražit v našich aukcích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKam patříme

Giffin, Emily

Domino, 2013

zobrazit info o knizeDarovanému manželovi na zuby nekoukej

Jakoubková, Alena

Moravská Bastei MOBA, 2013

zobrazit info o knizeProstitutky

Moník, Josef

Prostor, 2013

zobrazit info o knizeŽena, která si šla lehnout a rok nevstala

Townsendová, Sue

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeLáska, sex, touha – Tři nejsou pár

Cronin, Ali

Fragment, 2013

Napsat komentář