Nenechte si ujít v týdnu od 14. do 20. října 2013

Nenechte si ujít
Nadcházející týden s podzimními teplotami přímo vybízí k návštěvám literárních akcí. Nabídneme vám několik křtů knižních novinek, autogramiád i pozvání na autorské čtení.

pondělí 14. října na vás bude od 16.30 hodin v Praze v Paláci knihy Luxor čekat Markéta Čepická Daňhelová. Nedávno pracovala v televizním zpravodajství, nyní představuje svou knižní prvotinu Kulda a Culda – skřítci z hrnku. Knížka vypráví o malých skřítcích, kteří si hrají, baví se, vymýšlí vylomeniny, zlobí, vztekají se a odmlouvají podobně jako lidské děti. Příběhy skřítků, kteří obývají hrneček s červenými puntíky, jsou navíc oživeny melodickými básničkami a z každého plyne jednoduché ponaučení. Autorka knihu psala původně pro své děti. Knížku pokřtí básník a spisovatel Jiří Žáček. Na křest a autogramiádu vás zve nakladatelství Almi. Pokud se rozhodnete přijít, pak s sebou určitě vezměte své děti, neboť každé dostane drobný dáreček. Pro všechny je nachystaný program s písničkami a tombolou.

Na úterý 15. října se mohou těšit nejen příznivci audioknih. Opět v Paláci knih Luxor v Praze od 17 hodin proběhne křest dvou audioknih. První z nich je Norské dřevo, dílo nejvýznamnějšího japonského spisovatele současnosti Haruki Murakamiho. Ukrývá se v něm fantastický, romantický i tragický milostný příběh. Druhou audioknihou je třináct Šíleně smutných povídek. Autorka Tereza Boučková představuje třináct příběhů, které mají ve svém vyznění smutek, ale mnohé jsou i ironické a plné paradoxů. Spisovatelka Tereza Boučková bude hostem křtu a následné autogramiády. Na tuto událost vás zve Knižní klub a One HotBook.

Také ve středu 16. října máme pozvánku na autogramiádu do pražského paláce knih Luxor. Od 16 hodin se zde uskuteční slavnostní křest knihy Po strništi bos. Těšit se můžete na autora knihy Zdeňka Svěráka a hosty Jaroslava Weigla a Michala Weigla. Jde již o třetí knihu vzpomínek vydanou nakladatelstvím Fragment. Předchozími byly velmi úspěšné knihy Povídky a Nové povídky.

Autorské čtení Michala Viewegha a Martina Reinera si můžete přijít poslechnout ve čtvrtek 17. října do Havlíčkova Brodu v 19.30 hodin, konkrétně do Sálu Staré radnice. Konat se bude v rámci 23. podzimního knižního veletrhu. Mottem letošního veletrhu jsou Knihy a čísla.

Také na víkend máme pro vás pozvání na literární akci. V sobotu 19. říjnaBrně v prodejně Knihcentrum OC Olympia od 15 hodin proběhne autogramiáda a beseda Laury Janáčkové ke knize Muži chtějí potvory.  Autorkou je známá psycholožka a sexuoložka. V publikaci vás provede zákoutími vztahů mezi mužem a ženou s cílem poznat sebe, zdokonalit se a naučit se získat přízeň mužů.

O spoustě dalších akcí se dočtete, jestliže nahlédnete do našeho Kalendáře akcí.

Věříme, že si z pestré nabídky vyberete.

Doporučení:
Share

Napsat komentář