Jak správně investovat

Investor 21. století
Chtěli byste začít investovat, ale nevíte, jak na to? Bojíte se vkročit do neznámých vod nebo vás brzdí předsudky? Kniha Investor 21. století vám poutavou a srozumitelnou formou objasní nejčastější investorské chyby a pomůže vám se s nimi vypořádat.

Ovládnout své emoce a začít investovat do stáří

Investování je dlouhá cesta plná bludiček, které vás chtějí svést na scestí. Největšími z nich jsou naše emoce. Jsme příliš sebevědomí, nechceme uzavírat ztrátové pozice, bojíme se neznáma… Desítky behaviorálních předsudků ovlivňují náš každodenní život, stejně jako ovlivňují naše investiční rozhodování. Řekneme vám, které to jsou a jak se jich vyvarovat. Řekneme vám, jak se stát lepším investorem. Investorem 21. století.

  • Ovládnutí vlastní psychologie a emocí jako klíč k investičnímu úspěchu
  • Moderní směr behaviorálních financí versus tradiční finanční teorie
  • Behaviorální předsudky aneb jak se vyhnout zásadním investičním chybám
  • Teorie vyhlídek odměněná Nobelovou cenou
  • Odpovědi na důležité investorské otázky
  • Proč jsou při investování úspěšnější více ženy než muži?

Investor 21. století

Investor 21. stoletíVydalo nakladatelství Plot

Autoři: David Havlíček, Michal Stupavský

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Vydáno: 20. 9. 2013
ISBN: 978-80-7428-191-4

 

Přečtěte si více o knize Investor 21. století.

O autorech

Ing. David Havlíček se narodil v roce 1985 v Ostravě. Vystudoval Finance, bankovnictví a pojišťovnictví na VŠE v Praze, publikoval v řadě českých i zahraničních odborných časopisech, přednáší na domácích i zahraničních vědeckých konferencích… Společně s americkým profesorem Thadavillil Jithendranathanem přednášel v roce 2012 v New Yorku na světově největší konferenci zabývající se behavoriálními financemi. Mezi lety 2007 a 2009 působil postupně několika redakcích, poté pracoval jako ekonomický analytik v Hlavní kanceláři ODS. Od září 2010 působí na Úřadu vlády jako vedoucí oddělení ekonomických analýz a tajemník Národní ekonomické rady vlády, je členem dozorčí rady Pojišťovací společnosti a.s. a členem správní rady Všeobecné zdrav. pojišťovny. Vedle behavoriálních financí se zabývá také oblastí Public relations a je autorem stránek Tiskovky.info. V neziskové oblasti se zabývá podporou amatérské literatury a přes deset let provozuje literární portál poeta.cz.

Ing. Michal Stupavský, CFA se narodil v roce 1985 v rodině lékařů. Studoval mezinárodní obchod a Finance s vedlejší specializací Oceňování podniku na VŠE, je držitelem makléřských licencí kategorie B a D a získal také prestižní americký titul CFA (Chartered Financial Analyst). Byl jedním ze třinácti českých investičních profesionálů, se kterými byl zveřejněn rozsáhlý rozhovor v knize „Investujte s českými experty” z nakladatelství Grada Publishing. První pracovní zkušenosti získal v makléřské společnosti X-trade brokers ČR, kde v období od května do října roku 2007 pracoval jako Account Manager. Poté do 2008 spolupracoval jen externě. Od května 2009 do února 2012 působil ve společnosti Conseq Investment Management jako portfolio manager a pod jeho správou se výrazně zvýšily investiční výkonnosti. Přitom pravidelně komentoval dění na finančních trzích a psal odborné články. Od března 2012 působí ve skupině Unipetrol jako Manažer vztahů s investory.

(Informace přejaty z knihy, str. 225-227, a z michalstupavsky.estranky.cz.)


V Nakladatelství PLOT vychází knihy o psech, strašidlech, historii nebo pověstech, a mnohém dalším. Nakladatelství se snaží produkovat kvalitní knihy, a to jak po stránce odborné, tak i výrobní.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeInvestor 21. století

Havlíček, David - Stupavský, Michal

Plot, 2013

Napsat komentář