Pro všechny milovnice Zvonilky

zvonilka_velka_kniha_zabavy
Také máte doma dceru, kterou nadchly příběhy správně ztřeštěné, trošku zbrklé, talentované a přátelské víly? Dobrodružství se Zvonilkou nemusí prožívat jen skrze obrazovku!

V nakladatelství Egmont vychází mnoho knih s tématikou oblíbených filmových postav a Zvonilka tudíž nemůže chybět. Nedávno vyšla nová, interaktivní kniha s názvem Zvonilka – velká kniha zábavy.

Jak je u interaktivních knih běžné, na děti (či spíše holčičky) čeká zábava v mnoha rozličných formách. Samozřejmostí jsou různá bludiště, omalovánky, spojovačky, vybarvování obrázků podle legendy, hledání detailů, …

Není to ale jen kniha plná zábavných úkolů. Seznámíte se také s různými Zvonilčinými vynálezy a zajímavostmi ze světa víl. Pokud jste viděli všechny filmy se Zvonilkou, jistě si vzpomenete, odkud která příhoda byla, ve kterém díle se víly potýkaly s mokrými křídly (ve třetím), ve kterém Zvonilka vynalezla rozprašovač barvy (v prvním) a podobně.

A to stále není vše! Najdete tu i stránky, které dětem přináší různé zajímavosti ze života zvířat, ze světa rostlin nebo rad, třeba co dělat, když se bojí. Věděli jste například, že existuje i krtek, který má na čumáčku „hvězdičku“? Jmenuje se krtek hvězdonosý a dcera ani nechtěla věřit, že by krtek, kterého zná především díky Zdeňku Milerovi, mohl vypadat i nějak jinak. Nebo ji překvapilo, že třeba květinka máku nemusí být jen ta červená, ale že existuje i s modrými květy.

Aby toho nebylo málo, nemohou chybět různé návody na tvoření krásných vílích dekorací či jiných tématických předmětů. Najdete tu také 4 komiksy a různé hry. K úkolům nechybí na konci knihy řešení. A nesmím zapomenout na barevné pexeso, samolepky a veliký plakát, důvod k snad největší radosti.

Je tu zkrátka snad vše, co si malá milovnice víl může přát. Ovšem já mám ke knize několik výhrad. Publikace není celobarevná, barevné stránky tu střídají černobílé. Ty jsou vyhrazeny pro části nazvané Omalovánky a Zahrada her. U omalovánek by to samozřejmě nevadilo, u některých her také ne, i když barevné stránky jsou pro děti jistě atraktivnější, ale… Jsou tu i úkoly s obrázky typu „Kolik je na obrázku kytiček/berušek/…?“ a některé detaily jsou hůře viditelné. Například rozpoznat na černobílém obrázku různé druhy rostlin není snadné. Nejvíce problematické je to u jedné omalovánky s duhou, kde „barevné“ tečky mají napovědět, jak duhu vybarvit. Kvůli černobílému provedení ale nemáte šanci zjistit, jaké barvy si nachystat a v kterém pruhu je použít.

Ovšem největším kamenem úrazu se staly Talismany. Úkolem dítka je vystřihnout z obrázku šišku, kytičku, motýlka… a vyrobit si stejný talisman, jako mají Mlženka, Roseta, Fauna a další. Obrázky určené k vystřižení totiž nejsou umístěny na samostatném papíru, který by byl potištěn jen z jedné strany. Pokud se tedy vaše holčička pustí do stříhání, znehodnotí si tu komiks, tu povídání o barvách či jiný text.

I když mám ke knize výhrady, poslední slovo stejně patří dceři, pro kterou je kniha určena. A té se Zvonilka – velká kniha zábavy rozhodně moc líbí a nějaké nedokonalosti ji netrápí. Jako správná Zvonilčina fanynka projevila všeumělský talent a hned navrhovala, jak problém s talismany vyřešit.

Zajímavé zpracování knihy, barevné obrázky, spousta her s oblíbenými postavičkami a mnoho dalšího zaručí, že vaši „zvonilkomilku“ určitě nadchnete. My tuto knihu, i přes zmíněné nedokonalosti, rozhodně můžeme doporučit.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZvonilka - velká kniha zábavy
Nová kniha příběhů, hádanek a doplňovaček, tentokrát z kouzelného světa víl.

Disney, Walter

Egmont ČR, 2013

Napsat komentář