Tipy na knihy světových autorů

knihacaj
Nejlepším lékem na nudu v tomto proměnlivém a studeném počasí je asi zalézt si pod deku s nějakou čtivou knížkou. Představená díla z per světových autorů jsou pro takovou příležitost jako dělaná a zaručí vám chvíle plné zábavy, emocí i napětí!

Jako první vám představíme román slavného autora bestselleru Chatrč Williama Paula Younga, jeho nejnovější Křižovatky. Nalezne bezcitný Anthony odpuštění a podaří se mu změnit? Vydal Knižní klub.

Křižovatky

Autor: William Paul Young
Překlad: Šárka Kadlecová
Počet stran: 288
Vazba: vázaná

Anthony Spencer je sebestředný bezcitný boháč, pyšný na své „úspěchy“ v práci, kde se ho všichni bojí, i v rodině, kterou chladnokrevně rozvrátil. Po úrazu hlavy se octne v kómatu na JIP. Jeho tělo leží bez hnutí obklopeno přístroji, jeho mysl se však probouzí v krajině, která zrcadlí Tonyho dosavadní život – zarostlá a nehostinná, opuštěná. Až na toho, který se rozhodl Tonyho nikdy neopustit a pomoci mu nalézt sílu, způsob a především důvody, proč se změnit…

Přečtěte si více o knize Křižovatky.


Pro všechny, kteří tíhnou k dobrodružným knihám, je tu vtipná a napínavá prvotina autora Robina Sloana. Nonstop knihkupectví pana Penumbry vydalo nakladatelství Host.

Nonstop knihkupectví pana PenumbryNonstop knihkupectví pana Penumbry

Autor: Robin Sloan
Překlad: Petra Jelínková
Počet stran: 320
Vazba: vázaná

Do knihkupectví pana Penumbry nastoupí na noční směny nový prodavač Clay Jannon. Zákazníků není mnoho a do obchodu se vracejí stále titíž – ale vlastně si nikdy nic nekoupí. Místo toho si půjčují obskurní svazky ze zadních koutů obchodu a hlásí se k členství v jakémsi tajemném klubu pana Penumbry. Zdá se, že knihkupectví je jen zástěrkou něčeho většího. Clay s přáteli z chování zákazníků vypozorují zvláštní vzorec, který je poté dovede k šifrovaným zprávám. Ukazuje se, že tajemství pana Penumbry dalece přesahuje zdi knihkupectví. 

Přečtěte si více o knize Nonstop knihkupectví pana Penumbry a prolistujte si ukázku z ní. Další informace o knize také na našich stránkách!


Románová prvotina, z pera jedné z největších literárních talentů nastupující generace, Šani Boianjiu, vtipně a živě spojuje témata jako je válka, přátelství, násilí a život dospívající ženy. Přečtěte si knihu Věčný národ se strachy netřese z nakladatelství Jota.

Věčný národ se strachy netřeseVěčný národ se strachy netřese

Autor: Šani Boianjiu
Překlad: Tomáš Suchomel
Počet stran: 344
Vazba: pevná s přebalem

 Jael, Lea a Avišag spolu vyrůstají v malém zapomenutém izraelském městečku, chodí na střední školu, která má místo tříd karavany, a různě si ulevují od nudy prostupující jejich náctiletými životy. Když musí narukovat, nepředvídatelně to promění jejich životy i přátelství, které se s vypětím sil snaží udržet. Jael flirtuje s elitními střelci, Avišag pozoruje běžence, jak se vrhají na ploty z ostnatého drátu, a Lea si na kontrolním stanovišti představuje životní příběhy lidí, které vídá den co den přecházet na druhou stranu. Bez ustání cvičí a připravují se na okamžik, který možná nikdy nepřijde. Žijí v jedinečné, jakoby zhuštěné vteřině těsně předtím, než začne jít o život.

Přečtěte si víc o knize Věčný národ se strachy netřese a prolistujte si ukázku z ní. Soutěžte s námi také o jednu ze tří těchto knih!


Vtipné postřehy energické matky dvou dětí, Stephanie Calmanové, odhalují veselé i ty méně radostné zkušenosti z mateřství a nelehkého života rodiček po celém světě. Knihu Deník špatné matky vydalo nakladatelství Fragment.

Deník špatné matkyDeník špatné matky

Autor: Stephanie Calman
Překlad: Olga Staníčková
Počet stran: 296
Vazba: brožovaná

Šokující, legrační a pravdivá zpověď autorky Stephanie Calmanové, která otevřeně vypovídá o svých názorech, úspěších i neúspěších v roli matky, boří všechny tradice. Vtipné repliky, odkazy a citáty inspirují generaci mladých žen po celém světě. Deník psaný s humorem a nadsázkou neodsuzuje poslání matky, ale v žádném případě je nepovyšuje nad smysl života. Přečtěte si Deník špatné matky a uvěřte – konečně – že jste Normální.

Přečtěte si více o knize Deník špatné matky.


Pro milovníky krimi románů je určena kniha autora Ernesta Malla,  Jehla v kupce sena. Napínavý příběh, od kterého se nebudete moci odtrhnout, vydalo nakladatelství Host.

Jehla v kupce senaJehla v kupce sena

Autor: Ernesto Mallo
Překlad: Simoneta Dembická
Počet stran: 192
Vazba: vázaná

Policejnímu komisaři Lascanovi, zdrcenému nedávnou smrtí manželky, zazvoní telefon. Poblíž řeky Riachuelo byla nalezena dvě mrtvá těla. On však na místě činu najde mrtvoly tři. Dvě z nich má očividně na svědomí vraždící komando vojenské junty a Lascano dobře ví, že je musí ignorovat. Třetí případ je jiný. Vyšetřování zavede komisaře do vyšších společenských kruhů, dekadentních a lhostejných k politickému teroru. Lascano se při práci seznámí s mladou ilegální aktivistkou, kterou se pokusí zachránit před represí. Najít vraha není pro Lascana těžké, otázka však zní, jakou cenu za to bude muset zaplatit.

Přečtěte si víc o knize Jehla v kupce sena a prolistujte si ukázku z ní. Další informace o knize také na našich stránkách!


Která z těchto knih vás zaujala nejvíc? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Tyto a spoustu dalších knih můžete získat v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJehla v kupce sena

Mallo, Ernesto

Host, 2013

zobrazit info o knizeDeník špatné matky

Calman, Stephanie

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeVěčný národ se strachy netřese

Boianjiu, Šani

Jota, 2013

zobrazit info o knizeNonstop knihkupectví pana Penumbry

Sloan, Robin

Host, 2013

zobrazit info o knizeKřižovatky

Young, Wm. Paul

Euromedia Group, 2013

Napsat komentář