Kriminální román z Buenos Aires

jehlaObalka
Kriminální román žánru noir, zasazený do Buenos Aires v době diktatury přichází jako žhavá novinka i na český trh. Vyšetřování vraždy, které zavede komisaře do vyšších společenských kruhů, dekadentních a lhostejných k politickému teroru. A hledat tu vraha je jako hledat jehlu v kupce sena…

Právě dnes vychází detektivka z pera argentinského autora Ernesta Malla
s názvem Jehla v kupce sena.

Policejnímu komisaři Lascanovi, zdrcenému nedávnou smrtí manželky Marisy, zazvoní telefon. Poblíž řeky Riachuelo byla nalezena dvě mrtvá těla. On však na místě činu najde mrtvoly tři. Dvě z nich má očividně na svědomí vraždící komando vojenské junty a Lascano dobře ví, že je musí ignorovat.

Třetí případ je jiný. Vyšetřování zavede komisaře do vyšších společenských kruhů, dekadentních a lhostejných k politickému teroru. Lascano se při práci seznámí s mladou ilegální aktivistkou, kterou se pokusí zachránit před represí. Najít vraha není pro Lascana těžké, otázka však zní, jakou cenu za to bude muset zaplatit. Ernesto Mallo prokázal svůj talent mezi autory těch nejlepších detektivek a stvořil spletitý příběh plný napětí, který čtenáře nenechá vydechnout.

Ohlasy na knihu

Závratný, silný příběh, jenž vás nutí přemýšlet.

- The Guardian

Jestli si chcete přečíst dobrou detektivku, která přesahuje rámec žánru a nabízí věrný obraz města či země, toto je kniha pro vás.

- Le Monde

 

 

Jehla v kupce sena

Autor: Ernesto Mallo

Překlad: Simoneta Dembická
Počet stran: 192
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-819-2
Vychází: 9. 9. 2013 v nakladatelství Host

Přečtěte si více o knize Jehla v kupce sena a prolistujte si ukázku z ní

Ernesto Mallo

Narozen 1948, pochází z Argentiny, žije a pracuje v Buenos Aires. Svou kariéru zahájil jako dramaturg, novinář, překladatel a autor scénářů, od roku 2004 píše romány. Jeho prvotina Jehla v kupce sena (2006) se dostala do finále ceny Premio Clarín-Alfaguara de la Novela. V roce 2007 získal ocenění Premio Memorial Silverio Cañada, udělované na festivalu literatury Semana Negra v Gijónu. Romány Ernesta Malla jsou i přes své zařazení do žánru krimi vždy pevně ukotveny v historických reáliích a setkáváme se v nich se skutečnými postavami. Některé Mallovy knihy byly zfilmovány.

(Foto a informace o autorovi: nakladatelství Host)

————————————————————————————–

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJehla v kupce sena

Mallo, Ernesto

Host, 2013

Napsat komentář