Knižní kostlivec? Pochmurná nálada?

kostra1
Čas pohádek a dlouhých večerů je tady… A pro pochmurné podzimní dny se hodí trocha tajemna. Co třeba takový knižní kostlivec? Máte nějakého ve své skříni i vy?

Jaké knize z dětství dlužíte přečtení? Máte jedinečnou možnost si o tom popovídat v diskuzi Jakou dětskou knihu jste nepřečetli? Možná by se učitelé divili, že se tu ocitla i Babička Boženy Němcové či Kocour Mikeš. :-) Nebojte se a přiznejte se ke svým kostlivcům v domácích knihovničkách…

A když už seberete odvahu a přijdete si poklábosit o dětských knížkách, možná by vás kromě diskuze mohl zaujmout i některý z článků…

Super zábavu a dobrou chuť!

Máte doma malého šikulu? Je jedno, jestli jde o školáka nebo teprve předškoláka. Nuninka má pro vás tip na knížku, která je určena všem šikovným dětem. S její pomocí se zdokonalí třeba v kreslení, procvičí si počítání, díky obtahování, dokreslování a vybarvování se naučí rozlišovat barvy i tvary a užijí si legraci při hledání rozdílů. Super kniha her a úkolů je vhodná jak pro předškoláky, tak pro školáky, ale využití najde i u větších dětí.

VD2_jidloDalší tip je lákadlem pro všechny děti i dospělé, kteří milují dobrá jídla a mají chuť vymýšlet nezvyklé dobroty. Nuninka ve své recenzi s příznačným názvem Jídlo jako zábava? tvrdí, že jde úplně všechno. I když v této neobvyklé kuchařce ani tak nejde o recepty, jako o to, co všechno se z jídla dá vytvořit. Psaného textu je tady minimum. Nenajdete zde klasický seznam surovin ani postup přípravy. Zato nechybí bohatá fotodokumentace, kde je vše zachyceno krok za krokem. Nuninka vám přeje dobrou chuť a krásné výtvory z jídla – pochlubíte se těmi vašimi?

Počítačové hry jako zábava pro děti?

Pravdou je, že většina z nás se snaží zabavit děti jinou činností, než je posadit k počítači. Ovšem Marinada našla v nabídce knižních titulů jeden, díky kterému se děti nudit nebudou a něco nového se i naučí. Knížku Programování pro děti doporučuje jako pěkný a užitečný dárek pro děti cca od 10 let. A jestli jste měli ve škole rádi vývojové diagramy tak jako ona, díky programováním ve Scratchi si je můžete připomenout a strávit příjemný oddychový čas na počítači. A jak jste na tom s přístupem dětí k počítačovým hrám vy?

Svět pohádek pro malé i větší

VD3_princeznabilychtygruMáte doma druháka či třeťáka, kterému hledáte nějakou zajímavou knížku? Pak by vás mohla zaujmout Princezna bílých tygrů, se kterou Petra uspěla u své devítileté Aničky. Té se příběh malé Zorí zalíbil natolik, že věnovala vám, čtenářům i vlastnoručně nakreslený obrázek. Také se vám tak líbí?

Petra ocenila, že se nejedná jen o pohádku, ale že se z ní děti dozví spoustu zajímavostí, aniž by musely absolvovat nějaké zdlouhavé popisy a vysvětlování. Autorka Eva Běšťáková dokázala do poutavého vyprávění vložit řadu informací. Dozvíte se třeba, kdo je Višnu, co je monzunový déšť nebo jak rozeznat slona indického od jeho afrického kolegy. A to vše jen tak mimochodem…

Pochmurná nálada?

Nesmutněte a zvedněte si náladu, třeba přemýšlením o své inteligenci… Víte vlastně, co to inteligence je? Je to sice již delší doba, co se rozjela diskuze na toto téma. Petra pak dočetla publikaci Každý je na něco chytrý a o své zážitky se s námi podělila v článku s jasnou výzvou: Chcete být osmkrát chytřejší? Thomas Armstrong v knize pracuje s osmi druhy inteligence. Za cíl si vzal přiblížit tuto teorii především dětem, proto používá názvy, které jsou pro ně srozumitelnější. Tak co – zkusíte to? Třeba poznatky z knihy nebudete uplatňovat jen při výchově a práci s dětmi, ale nějaká rada se šikne i vám samotným…

Hrajete si rádi?

VD4_emilCDPak byste neměli váhat a měli byste se zapojit do soutěží. Třeba o nesmrtelnou klasiku pro děti Ericha Kästnera Emil a detektivové. Jeho příběh vyšel zrovna nedávno na CD – zasoutěžíte si?

Je to jen pár dní, co nakladatelství Jota vydala pokračování úspěšné knihy Nepolepšitelné děti ze sídla Ashton. My jsme si pro vás připravili soutěž, ve které vyhrají tři z vás oba doposud vyšlé díly.

A jestliže rádi tvoříte, pak byste si neměli nechat ujít tvořivou soutěž na téma Podzimní dekorace z přírodních materiálů. Stačí jen vložit fotografii vašeho výrobku!

Vše výše uvedené najdete na portálu VašeDěti.cz, který je plný článků, soutěží i diskuzí, do nichž se můžete kdykoli zapojit i vy.

Tímto vás tedy zveme na návštěvu do světa, kde se (téměř) všechno točí kolem dětí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář