Charlie Parker opět na scéně

hnev
Četli jste knihy od Johna Connollyho Až na popel, Bílá cesta nebo například Černý anděl? Je od té doby soukromý detektiv Charlie Parker vaše oblíbená knižní postava? Pak si nenechte ujít nový titul se starým známým hrdinou v hlavní roli!


John Connolly se narodil v Dublinu, kde na Trinity College vystudoval angličtinu a na Dublinské městské univerzitě žurnalistiku. Pět let pracoval jako nezávislý novinář pro Irish Times. Živil se také jako barman, číšník, úředník státní správy a prodavač v obchodním domě Harrods. Jeho detektivní thrillery dobyly knižní svět, jsou překládány do mnoha jazyků a lidé po celém světě znají postavu Charlieho Parkera, hlavního aktéra stejnojmenné knižní série.

Titul Hněv andělů, který vydalo roku 2013 nakladatelství BB/art, je nejnovější knihou ze série Charlie Parker. Mimo ní do této řady patří detektivní thrillery Na ostří nože (oceněny Shamusovou cenou), Polibek smrti, Vražedná povaha, Bílá cesta, Černý anděl, Neodpočívej v pokoji, Zabijáci a Až na popel. Na poslední jmenovanou knihu u nás vyšla recenze, kterou si můžete přečíst po kliknutí na tento odkaz.

V temných a hlubokých lesích Maine havarovalo letadlo. Okolnosti jsou však více než podivné. Nejsou zde žádné oběti na životech a o katastrofě není v médiích ani zmínky. Není ale pravdou, že o havarovaný stroj se nikdo nezajímá. Skutečnost je taková, že o letadlo, respektive o jeho velice zajímavý náklad, má zájem spousta lidí. Zdá se, že vlastnit seznam jmen vlivných osob, které zaprodaly svou duši ďáblu, je velice prestižní záležitost…

A tak se nitrem mainských lesů k vraku letadla blíží zástupci těch, kteří by nejraději, aby seznam zůstal v tajnosti, ale i těch, kteří chtějí seznam použít v boji proti temnotě. Ústřední postavou celého pátrání a závodu na život a na smrt není nikdo jiný než Charlie Parker, soukromý detektiv a muž, jenž toho o podstatě ďábla ví velmi mnoho. Nebude to však mít jednoduché. V rolích jeho rivalů se objevují tací, kteří jsou pro svůj cíl ochotni i zabíjet.

Zatímco pátrači hledají svůj grál, netuší, že v temných lesích číhá cosi, co přežilo pád letadla. Kdo nebo co čeká, až si pro seznam někdo přijde? A kdo jej nakonec získá? V detektivním románu Hněv andělů John Connolly čtenářům rozkrývá nejen motivace jednotlivých postav a to, jak celý příběh vlastně dopadne, ale odhalí jim i tak děsivé, pochmurné, dojemné a temné vyprávění, že málokdo si dovolí odtrhnout oči od stránek knihy.

John Connolly je především mistrem slova. Jeho příběh není pouhý sled událostí, které někde začínají a někde končí, v jeho příběhu jde především o atmosféru a o psychologii postav, což je patrné téměř z každé věty. Kontury všech postav jsou natolik ostré, až se může zdát, že jde o skutečné osoby a jejich reálné osudy. Neméně silný je autor i v imaginativním popisu prostředí, v němž se děj odehrává. Connolly do něj dokáže vetknout hororové prvky vyvolávající mrazení v zádech.

Titul Hněv andělů a Connollyho romány vůbec doporučuji hlavně těm čtenářům, kteří jsou již unaveni průměrnými detektivními romány a hledají něco více, tedy příběh, jenž se jich dotkne.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHněv andělů

Connolly, John

BB/art, 2013

Napsat komentář