S knižními tipy do fikčních světů

crooked-path-924806-m
Pro fanoušky žánrů fantasy, sci-fi či thilleru máme v dnešních knižních tipech chytlavé novinky. Utéct z reality a ponořit se do napínavých tajů fikčních světů s naším výběrem nebude problém!

První titul určitě zaujme ty čtenáře, kteří mají za favority autory jako je Stephen King, Peter Straub nebo Paul Wilson. Neméně zaujme i ty, kteří mají rádi Davida Lynche a jeho Městečko Twin Peaks. Blake Crouch, spisovatel, o jehož dílu je tu řeč, je v mnoha státech velmi oblíbeným autorem. Vydejte se s knihou Městečko Pines, vydanou nakladatelstvím JOTA, do městečka, kde není všechno na první pohled tak idylické, jak se zdá.

Úkol je jasný a odpovídá práci, na jakou je Burke zvyklý. Netuší však, že ho ve městečku čeká řada nepříjemných překvapení. Po automobilové nehodě skončí v nemocnici. Od místního psychiatra se dozví, že nemůže opustit nemocnici. Ethan ho neuposlechne a bez peněz a bez dokladů vyráží do města. Naráží na neochotu místního šerifa a řadu podivných osob. Nemůže se spojit se svými nadřízenými ani s manželkou. Vše se ještě víc zkomplikuje, když nalezne znetvořené tělo jednoho z agentů. Burke ví, že je načase zmizet, ale současně tuší, že na útěk je už pozdě. Nezbývá než bojovat a snažit se zachránit alespoň holý život.

Informujte se více o knize Městečko Pines a přečtěte si ukázku z ní.

——————————————————————–

Svět fantasy je otevřen všem věkovým kategoriím. Pro mladší věkovou kategorii doporučujeme knihu Upíří deníky – Stefanovy deníky: Spojení ze série lehce hororových upířích deníků vydanou nakladatelstvím FRAGMENT. Autorkou tohoto titulu je americká spisovatelka Lisa Jane Smithová, která je známá především jako autorka románů pro mládež.

Propadli jste zcela Upířím deníkům? Stefanovy deníky odhalují temné události, které jim předcházely. Příběh dvou znepřátelených bratrů je plný napětí, nečekaných zvratů a touhy. Londýn již není bezpečný a nad oběma bratry se stahují mračna. Zatímco je Damon vězněn nepřátelským upírem Samuelem, snaží se Stefan uzavřít dohodu s mocnými čaroději. Spojenectví s odvěkými nepřáteli upírů je však velmi křehké. Podaří se jim Damona zachránit a odvrátit jistou zkázu města?

Zjistěte si více o knize  Upíří deníky – Stefanovy deníky: Spojení

  ——————————————————————–

V současné době existuje mnoho filmových adaptací na různá literární díla, u kterých lze pak porovnávat různé odchylky nebo rozdíly. V opačném případě se jedná o prequel, kdy z filmového snímku je napsána kniha. Nakladatelství METAFORA nabízí knihu Po zániku země: dokonalá bestie, která je napsaná právě podle filmu. Jejími autory jsou Peter David, Michael Friedman a Robert Greenberger. S knihou se ocitnete na planetě Zantenor, kde se dozvíte, co se odehrávalo dávno předtím.

Na planetě zvané Zantenor neboli Posvátný svět se stále drží obtížná Havěť, která je trnem v oku civilizaci Krezatínců. Předešlý pokus tyto tvory vyhubit ztroskotal. Proto nastává druhá fáze a ty nejlepší mozky se snaží vyrobit zbraň schopnou planetu očistit. Výsledkem nakonec není vůbec nic technického. Zrodí se obrovské obludy, živá masožravá monstra velikosti dinosaurů, naprogramovaná na jediné: zabíjet a žrát Havěť.

Chcete se dozvědět něco více o kníze  Po zániku země:dokonalá bestie? Přečtěte si také článek: Buďte svědky boje, jež může zapříčinit konec lidstva

——————————————————————-

V pořadí čtvrtým titulem v dnešních knižních tipech je sci-fi román ze supermarketu, které vydalo nakladatelství BARONET.  Osud čtrnácti dětí popsala v knize Monument 14 autorka Emmy Laybourneová tak, že vás chytne a nepustí.

V akcí nabitém debutovém románu Emmy Laybourneové se stal supermarket útočištěm pro čtrnáct dětí – šest středoškoláků (oblíbených i neoblíbených), dva osmáky (z nichž jeden je technický génius) a šest malých dětí. Venku zuří jedna katastrofa za druhou, počínaje monstrózním krupobitím a konče použitím chemických zbraní, které svět – jak ho znají – vedou do záhuby. 

Více o knize Monument 14 a ukázka z ní

——————————————————————-

V případě, že budete chtít nechat své oči od četby odpočinout, můžete se zaposlouchat do fantasy příběhu z tetralogie Odkaz Dračích jezdců amerického spisovatele Christophera Paoliniho. Konkrétně si můžete jako audioknihu poslechnout druhý díl Eldest, kterou vydalo nakladatelství FRAGMENT.

Šíří se temnota, přichází beznaděj, vládne zlo…

Eragon se svojí dračicí Safirou se vydává do elfského města Ellesméry, aby se naučil kouzlit a bojovat, což je pro Dračího jezdce životně důležité. Eragona čeká jedinečná cesta plná dobrodružství, ale jeho mysl neustále sužuje zmatek a nejistota, protože neví, komu může věřit.

Informujte se více o audioknize Eldest


Zaujala vás některá z knih? Které knize z dnešních tipů byste dali přednost? Napište nám!

Nenechte si ujít šanci a vydražte si tyto knihy
v našich aukcích

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMěstečko Pines

Crouch, Blake

Jota, 2013

zobrazit info o knizeUpíří deníky – Stefanovy deníky: Spojení

Smith, L. J.

Fragment, 2013

zobrazit info o knizePo zániku Země
Dokonalá bestie

David, Peter - Friedman,Michael Jan - Greenberger, Robert

Metafora, 2013

zobrazit info o knizeMonument 14

Laybourne, Emmy

Baronet, 2013

zobrazit info o knizeEldest – AUDIOKNIHA

Paolini, Christopher

Fragment, 2013

Napsat komentář