Buďte svědky boje, jež může zapříčinit konec lidstva

PoZanikuZemeVyrez
Film režiséra M. Nighta Shyamalana Po zániku Země dorazil do českých kin. Co příběhu o Cypheremovi a jeho synovi Kitaiovi předcházelo, se dozvíte ve stejnojmenném prequelu s podtitulem Dokonalá Bestie. Nyní můžete tento bestseller dokonce vyhrát v naší soutěži!

Sci-fi román, při kterém vám bude tuhnout krev v žilách

Na planetě zvané Zantenor neboli Posvátný svět se stále drží obtížná Havěť, která je trnem v oku civilizaci Krezatínců. Předešlý pokus tyto tvory vyhubit ztroskotal. Proto nastává druhá fáze a ty nejlepší mozky se snaží vyrobit zbraň schopnou planetu očistit. Výsledkem nakonec však není vůbec nic technického. Zrodí se obrovské obludy, živá masožravá monstra velikosti dinosaurů, naprogramovaná na jediné: zabíjet a žrát Havěť.

Kolonisté ze zničené Země, usazení v novém vesmírném domově, tak náhle stojí proti hrozbě, jakou si až dosud nikdo nedovedl představit…

Vojenské zvláštní síly kolonie před sebou za celá staletí od exodu ze Země neměly těžší úkol a zdá se, že nyní veškeré možnosti obrany selhávají. Proti příšerným predátorům, které podle pravěkých medvědů pojmenovali ursové, jsou totiž veškeré zbraně neúčinné. A mrtvých přibývá…

Kadet speciálních sil Conner Raige se ne tak docela z vlastního rozhodnutí ocitne v přední palebné linii lidského boje o přežití. Ve městě už není nikoho, kdo by neztratil jednoho nebo víc svých blízkých. Zoufalství žene lidi do anarchie, proti speciálním jednotkám se zvedá odpor, ještě přiživovaný jistým televizním moderátorem. Aby všechno neskončilo naprostou katastrofou, je třeba vyvinout novou taktiku a novou zbraň.

Ale tím, co vede lidi k vítězství, bývá něco ještě mocnějšího než zbraně. Je to srdce toho, kdo ji drží. A jeho láska. A odvaha…

 

Po zániku Země: Dokonalá bestie

Vydalo nakladatelství Metafora

Autoři: David, Peter; Friedman, Michael Jan; Greenberger, Robert

Počet stran: 320
Vazba: Pevná s přebalem
Formát: 129 x 206 mm
ISBN: 978-80-7359-390-2

Přečtěte si více o knize Po zániku Země: Dokonalá bestie 

 

O autorech

Peter Allen David

Narozen roku 1956 v New Yorku, proslul jako autor řady knih z prostředí Star Treku, Baylonu 5 nebo příběhů o Spidermanovi. Knih různých žánrů vydal už úctyhodné množství – víc než šedesát. Pod pseudonymem David Peters napsal dva románové cykly pro mládež a je autorem i literatury faktu.

Kromě toho pracuje i pro film a televizi a především je známý coby tvůrce komiksů. Mezi jeho nejslavnější řady patří Incredible Hulk, Fallen Angel, Captain Marvel či X-Factor.

Ze série Star Trek Nová generace u nás například vyšlo: Zóna úderu, Prašť jako uhoď, Svět zkázy (společně s Carmen Carterovou, M. J. Friedmanem a Robertem Greenbergerem), Vendetta, Q na druhou a mnoho dalších.

Michael Jan Friedman

Narodil se roku 1955, je rovněž americký spisovatel, známý českým čtenářům především jako autor knih o Star Treku. Jeho stěžejním tématem je tudíž science fiction a vydaných příběhů má na kontě ještě dvakrát víc než jeho kolega David – přes sto padesát.

V sérii Star Trek Nová generace to je např. Výkřik do tmy, Svět zkázy (na kterém se podílel jako spoluautor), Smrtelné ohrožení nebo Střepy času.

Robert „Bob“ Greenberger

Narozený roku 1958 v USA, je spisovatel a redaktor z Fairfieldu v Connecticutu. Jako redaktor psal pro Comics Scene, Starlog Press a Weekly World News. Pracoval ale i pro komiksového giganta Marvel. V současné době je na volné noze, ale kromě psaní působí i v politice.

K jeho nejznámějším dílům patří Predátor: Flesh & Blood (ve spoluautorství s Michaelem J. Friedmanem, inspirovaný filmem Predátor), beletrizace filmu o Hellboyovi, Hellboy II: The Golden Army, nebo příběhy o Batmanovi.

 

Vyhrajte prequel k filmu Po zániku Země!

Pokud patříte mezi fanoušky vědecko-fantastické literatury a láká vás představa života na jiné, neprozkoumané planetě, tak právě vám je určena kniha Po zániku Země: Dokonalá bestie!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora jsme pro vás připravili soutěž, ve které hned tři z vás dostanou šanci tuto knihu vyhrát!

Stačí jen správně zodpovědět soutěžní otázku a mít štěstí při tipování.

Soutěž o sci-fi román Po zániku Země: Dokonalá bestie
běží od  5. do 18. srpna 2013

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 sci-fi knihy Po zániku Země

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePo zániku Země
Dokonalá bestie

David, Peter - Friedman,Michael Jan - Greenberger, Robert

Metafora, 2013

Napsat komentář