Nenechte si ujít v týdnu od 29. července do 4. srpna 2013

Nenechte si ujít
Ať se vám to líbí nebo ne, polovina prázdnin je tady. Podívejte se, jaké kulturní akce můžete navštívit na přelomu července a srpna.

Končí nejen červenec, ale také Měsíc autorského čtení. Festival probíhal denně od 1. července v Brně a Ostravě.  Prostřednictvím našich stránek si můžete poslechnout některé rozhovory, které se uskutečnily v rámci tohoto literárního festivalu a „dostat se“ až k těm spisovatelům, kteří vás zajímají. Uplynulý týden jsme vám například přinesli video rozhovor s mladým autorem Pavlem Trtílkem. Do pátku 2. srpna včetně si ještě můžete přijít poslechnout řadu významných autorů:

pondělí 29. července zavítá do Ostravy slovenský prozaik Jaroslav Rumpli. Jeho třetí knihou jsou Kruhy v obilí a podtitulem Krátke dejiny death metalu. Ve slovenském jazyce ji vydalo v roce 2010 nakladatelství Slovart. Jedná se o téměř pětisetstránkovou knihu, která však není ani o kruzích v obilí, ale ani o death metalu.

Brně bude na programu v pondělí 29. července od 20.30 hodin autorka bestsellerových próz Petra Hůlová. Absolventka mongolistiky a kulturologie pražské UK promítá své znalosti a zkušenosti do literatury. Její poslední knihou je Čechy, země zaslíbená, která vypovídá o těžkém životě ukrajinské ženy v cizí zemi. Tou zemí je, jak název napovídá, Česko. Prostřednictvím tohoto příběhu poznáte ukrajinskou minulost hlavní hrdinky i širší komunitu pražských imigrantů. Pokud autorku nestihnete v pondělí v Brně, můžete za ní přijet ve středu 31. července do Ostravy, kde bude vystupovat od 20.30 hodin.

Taktéž ve středu 31. červenceBrně bude vystupovat od 20.30 hodin Patrik Linhart. Mezi jeho posledními vydanými knihami je Spící hrůza z roku 2011. Nad jednotlivými příběhy publikace trčí figura ing. Honzy Hrůzy. Pro autorovy texty je typické střídání žánrových poloh: detektivka, fiction, horror, historická féerie, parafráze pohádky a upocený underground. S Patrikem Linhartem se budete moci setkat také v Ostravě, kde vystoupí v pátek 2. srpna od 20.30 hodin.

Jste- li z Prahy a do Brna ani do Ostravy se nedostanete, pak pro vás máme pozvání do Letní čítárny. Proběhne v posledních červencových dnech 29.-31. července v areálu volného času Gutovka, poblíž stanice metra Strašnická.

Více o této akci i o dalších literárních pozvánkách se dočtete v našem Kalendáři akcí.

Sledovat naše stránky se vyplatí, neboť už od září na vás čeká pestrá nabídka připravovaných literárních akcí, o nichž se u nás dočtete.

Doporučení:
Share

Napsat komentář