Odhalte tajemství přírody

zahadny_zlaty_rez_nahled2
Příroda skrývá mnoho tajemství, která zatím nebyla odhalena. Jednou z možností by mohl být tzv. zlatý řez…

Za pomoci mnoha ilustrací kniha Scotta Olsena poodhaluje tajemství přírody, které se ukrývá ve zlatém řezu, jednoduchém, avšak o to záhadnějším poměru, který dokonale zobrazuje nerozpojitelné propojení částí a celku.

Nacházíme jej v podobě takzvaných Fibonacciho nebo Lucasových čísel, popřípadě logaritmických spirál u nepřeberného počtu věcí a jevů – od živočichů a rostlin, poměrů lidského těla přes pohyb planet naší sluneční soustavy až po náboženství a umělecká díla.

Možná tkví i v základech lidského vědomí a základních stavebních kamenech hmoty.

 

Záhadný zlatý řez

Autor: Scott Olsen
Překlad: Petr Holčák
Počet stran: 68
Vazba: vázaná s přebalem
ISBN: 978-80-7363-566-4
Vydání: druhé
Vydáno: 18. června 2013

 

Přečtěte si více o knize Záhadný zlatý řez

Přečtěte si ukázku z knihy!

 

O autorovi

Scott Olsen je profesorem filozofie a komparativní religionistiky na Central Florida Community College v Ocale na Floridě. Je jedním z předních expertů na dějiny zlatého řezu; na toto téma publikoval řadu studií a vede přednášky na mezinárodní úrovni.

————————————————-

Nakladatelství Dokořán oslavilo v minulém roce 10. výročí svého založení! Vydali jsme již přes 500 knižních titulů a náš původní záměr – vybudovat nové nakladatelství se zaměřením zejména na populárně naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie se nám snad podařilo naplnit.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZáhadný zlatý řez

Olsen, Scott

Dokořán, 2013

Napsat komentář