Vydejte se s Bělou a Kubou do historie!

CestyDetiDoStaleti
Děti, chcete se stát součástí dobrodružství? Láká vás prozkoumat dobu středověkou nebo si vyzkoušet, jaké to je žít na renesančním zámku? Nasedněte spolu s Bělou a Kubou do stroje času. Pozor, odjíždíme!

Velké množství dějově plných kreseb a čtivý, zábavný a srozumitelný text jsou hlavní přednosti knihy, která dětské čtenáře poutavým způsobem seznámí s naší historií.

Hlavní hrdinové, sourozenci Běla a Kuba, se pomocí starobylého stroje času v muzeu dostanou do deseti historických období a zažijí tam nevšední dobrodružství.

Čtenáři sledují jejich osudy například v době kamenné, v přemyslovském hradišti, za vlády Karla IV., na renesančním zámku, za Rakouska-Uherska či za socialismu.

Každá z kapitol obsahuje kreslený příběh s dialogy, doplněný krátkými popisky, a vysvětlující texty, tip na výlet i různé hříčky a úkoly. Autorka se nevyhýbá nastínění základního historického rámce epoch, ale víc se soustřeďuje na každodenní život – jak se lidé oblékali, co jedli, jak bydleli apod.

Knížka je určena dětem různých věkových kategorií. Předškoláci mohou zkoumat obrázky nebo si nad kresleným příběhem povídat s rodiči o životě v minulosti. Menší školáci si už přečtou kreslený příběh sami. Když trochu povyrostou, zvládnou si knížku prostudovat celou, včetně doprovodných textů nabitých spoustou informací.

 

Cesty dětí do staletí aneb Jak Běla s Kubou poznávali naši minulost

Vydalo: Nakladatelství Slovart
Autor: Kateřina Schwabiková
Vazba: tvrdá
Počet stran: 80
Formát: 30 x 21,5 cm
ISBN/EAN: 9788073917494
Rok vydání: 05/2013

 

Přečtěte si více o knize Cesty dětí do staletí aneb jak Běla s Kubou poznávali naši minulost nebo si prolistujte ukázku.

Můžete si také přečíst naši recenzi.

 

Ukázka z knihy:

—————————————————

Společnost Nakladatelství Slovart, s.r.o., byla založena v Praze v únoru 1994 jako dceřiná firma Vydavateľstva Slovart, s.r.o. se sídlem v Bratislavě.
Nakladatelství Slovart vydalo již více než 1000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů (např. Dorling Kindersley, Könemann, Taschen, Gallimard). Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury např. Naše vlast, Encyklopedie naší přírody s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCesty dětí do staletí aneb Jak Běla a Kuba poznávali naši minulost

Schwabiková, Kateřina

Slovart, 2013

Napsat komentář